10 Lucruri pe care să le faci atunci când ești la pământ

Claritatea o primești când ajungi să te cunoști
12 iunie 2019
Inspirația de Luni (25)
24 iunie 2019

Ți s-a întâmplat vreodată să te entuziasmezi pentru ceva, lucrurile să nu meargă cum ți-ai dorit și apoi să simți o deznădejde și o frustrare încât să te doară?

Te-ai regăsit vreodată într-o situație fără scăpare?

Te-ai simțit vreodată atât de jos încât parcă nimic nu te mai poate ridica de acolo?

Ai plâns vreodată de atâta durere câtă ai strâns în tine, întrebându-te cum de te-au adus deciziile tale acolo și încotro să te îndrepți mai departe?

Și eu. Și eu m-am simțit singură, neînțeleasă, cu capul zvâcnind de durere și cu ochii umflați de plâns, cu inima tristă, cu nervii întinși maxim, am simțit că am nu mai am putere să continui…și totuși sunt aici. 

Vreau doar să îți spun că te înțeleg și că oricât de negru pare totul acum, trebuie doar să acorzi timp. Timp ca negrul să fie mai puțin negru. Poimâine poate va fi gri și tot așa. 

Dă timp durerii să te copleșească și apoi să o îmbrățișezi spunându-i “La revedere!”. 

Dă timp Universului să îți trimită semnele de “aici poate fi mai bine”. Atunci când ți se închide o ușă, caută geamul care e deschis.

Dă timp minții să se focuseze pe lucrurile pozitive și să își pună rotița creativității în mișcare pentru a găsi soluții.

Oricine poate să renunțe; este cel mai ușor lucru din lume de făcut. Dar să reziști atunci când toată lumea se așteaptă să te destrami, aceasta este adevărata putere.” Chris Bradford

Ce să faci atunci când ești la pământ ca să te ajute să te ridici?

  1. Respiră. Respirația profundă te va ajuta să te liniștești.
  2. Conștientizează lecția care ți se oferă în acest moment și fii recunoscător pentru încă o situație care te împinge spre creștere.
  3. Nu te învinovăți pentru cum au decurs lucrurile, ci încearcă să înțelegi ce ai face diferit data viitoare.
  4. Sună un prieten pozitiv care știi că îți este mereu alături și te poate scoate din această negativitate.
  5. Nu mai pune presiune pe tine și fii recunoscător pentru ceea ce ai în acest moment. Oricât de greu este, sigur vei găsi măcar câteva lucruri pentru care să mulțumești.
  6. Focusează-te pe viitor și pe ceea ce poți realiza dacă dai la o parte mizeria în care ești acum.
  7. Fii eroul tău. În loc să îți spui cât de incapabil, idiot, neîndemânatic, handicapat, rușinat ești, transformă-te în persoana opusă, vorbește cu tine într-un mod pozitiv și ridică-te de jos, mai încearcă o dată, fă ceea ce te înfricoșează.
  8. Orice situație are o scăpare. Fii destul de curajos ca să prinzi oportunitatea de mână atunci când apare.
  9. Onorează perioada aceasta de durere, căci durerea este cea care te ajută să crești. Nimic în viață nu reușești fără să simți durere, fără a fi inconfortabil, fără să faci și lucruri care nu îți plac, fără să fii pus în situații dificile de unde ai de învățat lecții.
  10. Nu te opri aici. Nu te opri la acest prezent, la acest sentiment, la această neputință, ci mergi mai departe. Cazi încă o dată? Ridică-te iar și iar, până când reușești.

Nu e ușor. Este greu și te saturi și vrei să renunți de 1000 de ori. Știu. Am fost acolo. Dă-ți voie să treci de partea cealaltă a zidului. Eu te aștept aici cu brațele deschise.

Împărtășește cu mine o situație în care te-ai simțit la pământ și cum ai reușit să o gestionezi. Haide să învățăm împreună să trecem prin situațiile dificile și să ne acordăm suport ca să nu ne mai simțim singuri în acele momente.

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box