10 Lucruri prin care să îți schimbi starea de spirit

Inspirația de Luni (14)
11 martie 2019
Interviu cu inspiraţie (7)-Florin Roşoga
12 martie 2019

Zilele astea în care toți trei am fost trântiți la pat de răceală, am fost mai absentă de pe blog, pentru că, efectiv mi-a lipsit energia. Încă nu mi-am revenit complet, dar îmi era dor să scriu, să împărtășesc cu voi gândurile mele. De data aceasta m-am gândit să vă povestesc ce am făcut în acest timp, ca să am o dispoziție bunicică.

Iată lista mea de lucruri de făcut ca să îți schimbe starea într-o bună dispoziție (chiar și atunci când ești răcit):

  1. Să asculți o muzică bună. O melodie antrenantă care mă poartă în pași de dans, îmi aduce zâmbetul pe buze și mă face să uit pentru câteva minute de starea mea de rău este perfectă. De cele mai multe ori mă hrănesc ore în șir cu o muzică care îmi aduce aminte de vară, vacanță și distracție, așa că e una dintre cele mai ușoare moduri prin care te poți simți mai bine.
  2. Să urmărești un film fain: fie unul romantic, fie o comedie. Preferatele mele sunt dramele care sunt mai ancorate în realitate, în special cele inspirate din fapte reale, însă cum acelea nu sunt tocmai amuzante, pentru a-ți schimba starea de spirit sunt perfecte filmele siropoase de dragoste (neapărat cu un final fericit) și comediile care îți provoacă dureri musculare la burtă de atât râs (deși astea sunt mai greu de găsit în ultimii ani).
  3. Să citești o carte care te motivează sau una care te poartă în alte timpuri și pe alte tărâmuri decât cele în care te găsești în acel moment. Atunci când eram copil adoram basmele. Citeam volume întregi și nu mă săturam. Îmi plăcea să evadez din realitatea mea ore întregi și să îmi imaginez în detalii lumea descrisă în cărți. Mai târziu m-au ademenit cărțile romantice sau SF (genul acela cu vampiri și alte lighioane de nu știam de unde tot apar atâtea noi vietăți). În acest moment, cel mai mult îmi place să citesc cărți motivaționale, de leadership, antreprenoriat și dezvoltare personală. 
  4. O plimbare în aer liber îți schimbă starea. Eu ador de obicei plimbările de vară sub cerul înstelat, însă orice plimbare îmi face plăcere, mai ales dacă am și un companion pe măsură.
  5. O discuție cu un prieten apropiat sau cu părinții. Pe mine mă umple de energie orice discuție sau întâlnire cu prietenele mele, surorile sau cu părinții (în special cu mama).
  6. O întâlnire romantică cu partenerul. Nu am mai avut de mult timp o întâlnire romantică în doi, dar de fiecare dată soțul meu știe să spună cuvintele potrivite pentru a-mi aduce zâmbetul pe buze, indiferent dacă ne petrecem timpul acasă sau ieșim în oraș.
  7. O joacă nemaipomenită cu copilul. Zilele acestea am tot experimentat joaca în casă cu fetița mea, deoarece vântul de afară nu ne-a prea permis să ieșim și ne-am distrat alergându-ne, jucându-ne de-a v-ați ascunselea, dansând și cântând.
  8. Îți iei o perioadă scurtă de meditație și recunoștință doar pentru tine. Noaptea, când aveam probleme cu somnul din cauza răcelii, rememoram momentele din zi, lucrurile bune care s-au întâmplat în ciuda stării noastre generale și îmi exprimam recunoștința că încă mai aveam energie să continuăm și ziua următoare.
  9. Savurezi o prajitură, ciocolată sau înghețată. Am cam mâncat ciocolată zilele astea, chiar dacă papilele mele gustative nu prea mai dădeau semne de viață, însă numai gândul că mănânc ciocolată mă făcea să mă simt mai bine.
  10. Mergi într-o mică aventură în apropiere de casă. Eu nu am experimentat acest lucru, însă soțul meu a fost plecat în weekend într-un alt oraș cu treabă și a ajuns acasă binedispus, spunând că evenimentele de peste zi și alergătura l-au făcut să uite complet de răceală.

Acestea sunt activitățile pe care eu le recomand pentru a avea o bună dispoziție, chiar și pe timp de răceală, pe lângă faptul că trebuie să ne ocupăm timpul cu alte lucruri decât să ne lamentăm de cât de rău ne simțim și să privim cu pozitivism către ziua de mâine, care poate va fi mai bună decât cea de azi. Practicând recunoştinţa, iertându-ne (aşa cum spune Gabrielle Bernstein) atunci când proasta dispoziţie provine dintr-o situaţie neplăcută pe care am cauzat-o sau din care am făcut parte şi conştientizarea faptului că o răceală, o proastă dispoziţie, o situaţie jenantă nu te defineşte, ajută enorm.

Voi ce obiceiuri aveți atunci când nu vă simțiți în cea mai bună formă și vreți să vă schimbați starea de spirit?

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box