3 Modalităţi prin care să scapi de frică

Interviu cu inspiraţie (6)- Cristina Oţel
5 martie 2019
Inspirația de Luni (14)
11 martie 2019

Nu știu cât timp îmi va fi dat pe acest Pământ, însă vreau ca atât cât am, să îl folosesc și pentru a scrie din suflet pentru suflet. De multe ori mă întreb dacă ceea ce scriu ajută, dacă bucură pe cineva, dacă tu, cel care citești, te simți puțin mai aproape de a fi mai bun azi decât ai fost ieri, fie pentru că ți-am dat o idee, fie că te-am ajutat să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, fie că ți-am dat curaj sau un strop de inspirație. M-aș bucura enorm dacă măcar o persoană ar servi pe tavă o bucată din sufletul meu și ar răspunde cu un zâmbet mare ca o rază de soare.

Eu cred cu tărie, că fiecare dintre noi s-a născut cu un scop, cu un destin de a împlini  lucruri mărețe și de a face fapte altruiste. Doar că, pe parcurs, datorită anumitor experiențe, unii dintre noi nu își mai găsesc eul lor profund, nu își aud chemarea și uită cu desăvârșire de ce au ajuns aici.

Nu pretind să știu exact care îmi este menirea, însă vreau să cred că are de-a face cu a da înapoi speranță, iubire și bucuria de a trăi o viață împlinită și abundentă în ceea ce privește banii, relațiile și experiențele extraordinare.

Îți poți imagina cum ar fi viața ta dacă ar fi ușor să ai familia pe care ți-o dorești, sănătatea, succesul, banii, iubirea și tot ceea ce visezi? Cum ai vorbi, cum ai fi îmbrăcat, ce mașină ai conduce, în ce vacanțe ai merge și cu cine? Cum ar fi o zi perfectă? Cum ar fi dacă totul ar ține doar de tine pentru a ajunge acolo?

Ooops, stai puțin, chiar ține totul de tine.

Te-ai gândit vreodată că TU ești 100% responsabil de eșecurile, succesele și viața ta? Te-ai gândit că dacă simți că oriunde te-ai duce dai mereu peste un șef cu care nu poți lucra, asta se întâmplă din cauza ta?

Acțiunile tale reflectă gândurile tale, iar dacă tu te gândești mereu numai la ce șef nasol ai, asta atragi în viața ta. Ia responsabilitatea în propriile mâini și dă-i papucii magicianului de scuze. Scuzele te ajută doar să stai în zona de confort și să îi lași pe alții să îți conducă viața, să faci parte din planurile altora și să fii un simplu spectator la ceea ce trăiești. Producătorii de scuze trăiesc în frică și frustrare, plini de resentimente și tânjesc cu disperare să le cadă din cer o viață ca în povești (asta dacă nu fac deja parte din categoria celor care nu cred că viața poate însemna și altceva decât rutina pe care o au de zeci de ani).

De ce să îți folosești energia pentru a crea scuze când o poți utiliza să acționezi masiv pentru a fi cu un pas mai aproape de visul/succesul tău?

Cum să scapi de frică? Eu văd trei modalități:

  1. Încerci să anticipezi fiecare lucru care ar putea merge rău și să găsești soluții la a diminua riscul ca acestea să se întâmple.
  2. Te pregătești mental și emoțional pentru acea frică (metoda lui Tim Ferriss). Acesta recomanda într-un interviu ca daca ai o frică, ca de exemplu cea de a te face de rușine, să faci acțiuni zilnice care să îți dea un sentiment minor de rușine. Exemplul lui a fost că și-a lăsat barbă, deși toată lumea i-a zis că nu îi stă bine și se simțea rușinat din cauza asta sau a mers la magazin desculț, sau a purtat același tip de tricou, aceeași culoare timp de 2 săptămâni, la muncă. Puterea acestui tip de exercițiu e că începi să te obișnuiești cu sentimentul de rușine, astfel încât nu mai e nimic extraordinar, de care tu să te simți înfricoșat.
  3. Îți înfrunți frica exact în momentul în care vrea să pună stăpânire pe tine, ca un bau-bau pe întuneric. De exemplu, dacă ai frica de a vorbi în public, te duci și ții prezentări la grupuri de persoane necunoscute.

Ține minte că atitudinea ta spune totul despre tine ca persoană și despre viitorul tău. Dacă alegi să amâni din frică, din comoditate, dacă alegi să pleci urechea la șoaptele limitative ale familiei, prietenilor și cunoscuților (care pretind că știu ce e mai bine pentru tine), dacă alegi să primești în mintea și sufletul tău criticile otrăvitoare, ești sortit eșecului. 

TU alegi cum să răspunzi lucrurilor pe care nu le poți controla, tu ai puterea de a-ți schimba obiceiurile și tiparele mentale. Du-ți viața la următorul nivel și culege firimiturile pe care le lasă cei bogați despre succesul lor. Tot ce este necesar pentru a ajunge acolo se află deja în tine.

Ți-a fost de ajutor această postare? Lasă-mi un comentariu.

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box