30 de motive de self-love

vina ca nu faci destul, vina ca nu esti indeajuns, vina ca mereu raman sarcini nefacute
De unde vine vina că nu faci destul + 6 metode care să te ajute să eliberezi vina
24 august 2020
the space within recomandare carte, recomandare carte oanabi, michael neill the space within
„The Space Within” de Michael Neill
12 octombrie 2020
30 de motive de self love, 30 de motive de iubire de sine

Am vorbit de multe ori despre iubirea de sine și acum, că am împlinit minunata vârstă de 30 de ani, mi se pare cu atât mai importantă.

Te-ai întrebat vreodată de ce îți este atât de greu să fii mulțumită de cine ești, de realizările pe care le ai, de cum e viața ta? Ți se întâmplă să te întrebi des de ce atragi oamenii nepotriviți în viața ta, de ce nu reușești să ai relații împlinite? De multe ori, răspunsul se află chiar la tine. Nu ești vinovată de nimic, nu ești tu mai prejos decât altele, nu are de ce să îți fie rușine cu tine. Trebuie doar să înveți să te iubești mai mult.

Îți scriu toate astea, pentru că sunt o femeie care mulți ani nu a crezut în ea însăși. Încerc să lucrez constant la capitolul iubire de sine, pentru că m-am văzut de prea multe ori “urâtă, prea mică, prea fără putere” de fiecare dată când mă priveam în oglindă.  Firea mea introvertită mă ajuta să mă ascund, să disimulez ce simt și să îmi spun că ceea ce simt nu contează.

Îți scriu toate astea, pentru că știu cât e de greu să te accepți așa cum ești și să te iubești cu toate imperfecțiunile pe care le ai. Dar capul sus, draga mea, nu ești singura care se teme să își lase întregul său să strălucească. Sunt aici să te țin de mână dacă ai nevoie de cineva care să te încurajeze. Ești mult prea extraordinară și unică în felul tău, ca să lipsești această lume de creativitatea, frumusețea, ingeniozitatea, optimismul și talentul tău.

Nu aștepta să îți iei validarea de la altcineva, nu lăsa părerile altora să te definească, nu lăsa ca un eșec, două sau cinci să îți arate că nu poți, ci privește în interiorul tău și ascultă-ți sufletul și inspirația divină. Ai părți de neiubit în tine? Crede-mă, cu toții avem. Unele pot fi schimbate, altele nu. Faptul că te accepți așa cum ești nu implică că te mulțumești cu cine ești acum, pentru că știi că poți și meriți mai mult de atât.

30 motive de self love, motive de iubire de sine, ce este iubirea de sine

De ce îți vine atât de greu să te iubești?

 • Poate că ai ajuns să fii dominată de frică: frica de a greși, de a avea succes sau de nu fi îndeajuns și a dezamăgi. De ce îți e frică? De unde vine frica aceasta? Ce ai face dacă nu ți-ar fi frică? Ce te face să crezi că nu poți acționa, deși îți e frică? Identifică aceste răspunsuri și începe cu pași mici. Imaginează-ți cine ai fi tu dacă frica nu te-ar mai opri. Spune ce fel te-ai simți. Scrie ce “defecte” îți găsești și transformă-le în ceva pozitiv (de exemplu: „Sunt mică de statură, dar asta mă ajută să surprind prin cât de puternică sunt.”/ “Nu pot să vorbesc în public, dar asta mă ajută să scriu texte inspiraționale”).
 • Ai lăsat părerile altora sau trecutul să te definească. Atunci când din copilărie ți s-a spus că nu poți să faci anumite lucruri, atunci când ai avut parte de relații toxice în care te-ai simțit umilită și niciodată îndeajuns de bună, atunci când te-ai comparat cu alte persoane și te-ai simțit inferioară, ai început să crezi despre tine că ești toate aceste lucruri negative însumate. Ai decis să renunți să mai lupți să devii “altcineva decât ești”. Ideea aceasta neadevărată despre cine ești te oprește din a te iubi cu adevărat și din a te vedea așa cum ești tu. De când nu ți-ai mai observat atuu-rile? De când nu ai mai sărbătorit micile realizări din viața ta? De când nu ți-ai mai dat voie să te simți completă?

Nu spun că să te iubești, este un proces simplu, dar merită fiecare efort din partea ta, pentru că doar atunci te vei simți cu adevărat fericită, împlinită, încrezătoare și iubită.

De ce iubirea de sine nu înseamnă egoism?

Majoritatea dintre noi, am fost învățate de mici că iubirea de sine este un lucru egoist, un lucru rău. Am fost învățate să punem pe primul loc familia, copiii, părinții și soțul. Nimănui nu i-a trecut prin cap că astfel vom uita de noi, că ne vom pierde în treburi casnice sau de serviciu și vom ajunge la pragul disperării, pentru că dăm toată iubirea, atenția și energia noastră altora, fără să păstrăm nimic pentru noi.

Iubirea de sine este este mai mult decât acțiunile pe care le faci zilnic pentru tine, este o stare de spirit, o energie și o mentalitate care te îndeamnă să ai grijă de corpul tău fizic, de mintea și de spiritul tău.

Iubirea de sine te ajută să poți oferi altora iubire, respect, echilibru și te ajută să îți setezi limite sănătoase, în relația cu tine și cu ceilalți. Doar prin iubire de sine poți găsi acel echilibru în viața ta care să te ajute să îți găsești fericirea deplină, prin care să te iubești, să te respecți, să te simți îndeajuns pentru orice și să fii o inspirație.

30 de motive de self love, 30 de motive de iubire de sine, iubirea de sine nu este egoism
In my thirties 🙂

30 motive de self-love

 1. Iubirea de sine îți oferă cadrul perfect să faci alegeri sănătoase în viața ta, atât în ceea ce privește alimentația, cât și faptul că începi să dai importanță somnului, sportului, hidratării și sănătății mintale.
 2. Te pune pe tine pe primul loc în viața ta măcar pentru câteva minute pe zi, prin care îți umpli paharul de energie pozitivă, făcând ceea ce îți place și te pasionează.
 3. Te ajută să pui limite importante în relații (inclusiv în relația cu tine). Nu ai de ce să trăiești alături de oameni care nu îți oferă din plinul lor, ci te seacă de energie sau care, mai rău, te bombardează zilnic cu cuvinte care te rănesc și îți diminuează valoarea de sine.
 4. Fără iubire de sine, îți scazi considerabil șansele să ai succes în ceea ce îți propui, de fapt nici nu crezi că meriți mai mult, așa că doar reacționezi la ceea ce vine către tine, fără să trăiești o viață intenționată, cu obiective și visuri mărețe.
 5. Te ajută să elimini oamenii toxici din viața ta și să îi atragi pe cei care aduc în viața ta valoare, voie bună, iubire, respect și liniște sufletească.
 6. Iubirea de sine te ajută să îți reamintești că o minte sănătoasă trăiește într-un corp sănătos, așa că trebuie să lași scuzele deoparte și să îți găsești energia de a găti sănătos, de a respecta un program de alimentație sănătos și de a face cât mai multă mișcare.
 7. Oferindu-ți iubire de sine, începi să ai încredere în tine, să înțelegi că nu îți este necesară aprobarea celorlalți și să te simți confortabilă în pielea ta.
 8. Te ajută să pășești în viață cu autenticitate, pentru că ajungi să te cunoști mai bine și să îți folosești vocea eului tău interior, și nu ceea ce vor alții să audă de la tine.
 9. Iubirea de sine reduce volumul “impostorului” care te face să te simți insignifiantă sau faptul că știi prea puține, așa că nu îți meriți nici măcar acele merite/realizări pe care le ai.
 10. Te scapă de presiunea pusă pe alții de a te face fericită, pentru că începi să observi că starea ta de bine vine din interior
 11. Previne burn-out-ul, care vine din faptul că uiți să te îngrijești de tine și pui mereu pe primul loc orice altceva și pe oricine altcineva, în afară de tine
 12. Te menține conectată la prezentul din viața ta, la ceea ce te face fericită și împlinită și ce acțiuni te pot aduce mereu în starea aceasta de bine
 13. Te învață să te accepți și să ai grijă de tine din punct de vedere emoțional
 14. Te ajută să cultivi o mentalitate de recunoștință și de a aprecia lucrurile mici din viață fără să iei lucrurile și oamenii din viața ta “for granted”.
 15. Iubirea de sine îți conferă spațiu pentru introspecție și reflecție la cine ești și cine ai putea fi, dacă lași fricile și condiționările în urmă
 16. Îți oferă validarea că meriți să fii iubită și ești capabilă să oferi iubire
 17. Te ajută să îți refaci relația cu tine și să îți vezi cu adevărat valoarea de sine și cât de magică și inspirațională ești cu adevărat
 18. Iubirea de sine este unul dintre lucrurile pe care nimeni nu ți le poate lua
 19. Îți creează cadrul perfect pentru a fi vulnerabilă și a cere ajutorul atunci când ai nevoie
 20. Iubirea de sine înseamnă acceptarea că meriți să îți oferi compasiune, înțelegere și să fii bună tu cu tine
 21. Îți dă voie să îți privești imperfecțiunile și să le accepți ca fiind acele lucruri care te fac unică, minunată și memorabilă
 22. Te ajută să îți găsești pacea interioară, pentru că înțelegi că totul depinde doar de tine și nu de ceea ce vor/spun/cred/fac alții
 23. Nu te lasă să te judeci aspru și să te compari cu alții care par că au găsit secretul fericirii și succesului etern, decât pentru a înțelege ce posibilități există pentru tine
 24.  Te ajută să manifești în lume ceea ce simți în interior
 25. Te ajută să te ierți pentru deciziile și acțiunile din trecut și să privești spre viitor cu încântare și optimism, oferindu-ti spațiu pentru a te vindeca de rănile pe care le porți în suflet
 26. Self-love presupune ca tu să îți oferi timp și energie pentru a investi în tine, aplicând la cursuri, participând la workshop-uri și seminarii și fiind sinceră în privința ariilor pe care merită să le îmbunătățești
 27. Îți dă încredere în înțelepciunea ta interioară, în instinctele tale și te ajută să trăiești ascultând de acestea
 28. Iubirea de sine nu te mai lasă să îți ascunzi talentele și pasiunile, pentru că nu ai încredere să mergi mai departe sau să îți depășești nivelul actual, ci îți oferă exact motivația necesară pentru a le cultiva
 29. Îți oferă cadrul perfect să vorbești cu tine și despre tine cu multă iubire
 30. Îți dă motivația să îți formezi obiceiuri sănătoase, care să te ajute să trăiești o viață conform valorilor tale și să ajungi la performanță


Iubirea de sine mi se pare un subiect atât de cuprinzător, mai ales că uităm atât de des de noi, acum, în era vitezei și a tehnologiei și a devenit atât de simplu să te pierzi într-un corp și spațiu care îți devin total străine, încât abia aștept să mai vorbim despre asta.
😊

În încheiere, te las cu un citat care mie mi-a intrat la suflet și care sper să te inspire: “Și în timp ce lăsăm lumina noastră să strălucească, le dăm permisiune în mod inconștient și altora să facă la fel.” Marianne Williamson

TU CUM PRACTICI IUBIREA DE SINE?

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box