Início » ȘTIRI » 4 sfaturi făcute în casă pentru a scăpa de petele de sos de roșii!

4 sfaturi făcute în casă pentru a scăpa de petele de sos de roșii!

Scapă de petele de sos de roșii cu aceste 4 sfaturi simple și eficiente făcute în casă: oțet alb, bicarbonat de sodiu, pastă de dinți, săpun și un amestec de ulei și suc de lămâie.

Conteúdo

Toată lumea a avut de-a face cu pete încăpățânate de sos de roșii. Fie că este vorba de un accident cu mâncarea preferată sau de o pată pe noua ta cămașă albă, este important să știi cum să le îndepărtezi.

În acest articol, vă vom oferi 4 sfaturi despre cum să scăpați de petele de sos de roșii și vă vom arăta cum să le tratați cu ingrediente naturale și ușor accesibile. Urmează aceste sfaturi făcute în casă pentru a scăpa de aceste pete rapid și fără efort!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Laundry Day 831 (@golaundryday)

Utilizați săpun lichid și apă caldă

Folosirea unui săpun lichid simplu și a apei calde este o metodă eficientă pentru spălarea majorității hainelor. Tot ce aveți nevoie este o cantitate bună de săpun lichid și apă caldă.

Puteți turna săpunul direct pe haină sau în mașina de spălat. Apoi, folosiți o cârpă umedă pentru a freca ușor săpunul în țesătură. Odată ce toate petele au fost îndepărtate, clătiți haina cu apă curată. Apoi, uscați la aer sau la mașină, conform instrucțiunilor producătorului.

Aplicați amoniac pentru petele încăpățânate

Atunci când vă confruntați cu pete greu de îndepărtat, amoniacul este un instrument foarte eficient. Acesta este capabil să dizolve majoritatea murdăriilor fără a provoca deteriorarea suprafeței.

Pentru a folosi amoniacul, amestecați o parte de amoniac la 16 părți de apă și aplicați amestecul pe pată cu o cârpă sau un tampon de bumbac. Lăsați să acționeze timp de câteva minute înainte de a clăti bine.

Aveți grijă să nu folosiți amoniacul pe țesături fragile, suprafețe din lemn sau țesături colorate. Dacă nu sunteți sigur că produsul va deteriora suprafața, testați o zonă mică înainte de a începe.

Încercați oțet alb și bicarbonat de sodiu

Pentru petele încăpățânate, puteți încerca să folosiți oțet alb și bicarbonat de sodiu. Aceste produse pot fi foarte eficiente și sunt adesea mai blânde decât produsele de îndepărtare a petelor cu spray sau cu pudră.

Cu toate acestea, este important să testați aceste produse pe o suprafață mică pentru a vă asigura că nu deteriorează țesătura.

Iată câteva sfaturi pentru utilizarea acestor produse:

  • Amestecați o parte de oțet alb cu trei părți de apă caldă.
  • Aplicați amestecul pe pată și lăsați-l timp de 10 minute.
  • Clătiți bine cu apă caldă.
  • Aplicați o soluție dintr-o parte bicarbonat de sodiu și trei părți apă caldă.
  • Lăsați să acționeze timp de 5 minute.
  • Clătiți cu apă caldă.

În cazul în care pata este persistentă, repetați operațiunea până când aceasta este complet redusă.

În cazul petelor foarte dificile, se recomandă să folosiți un demachiant sub formă de spray sau de pudră, care va fi mai puternic în îndepărtarea petelor.

În toate cazurile, este esențial să respectați instrucțiunile de pe etichetă și să verificați dacă produsele alese sunt potrivite pentru țesătură.

Îndepărtați petele cu un spray sau o pudră de îndepărtare a petelor

Un spray sau o pudră de îndepărtare a petelor este foarte eficient în îndepărtarea petelor persistente. Acesta este disponibil sub formă de concentrat, care poate fi diluat cu apă fierbinte pentru a crea o soluție lichidă, sau sub formă de pulbere, care poate fi aplicată direct pe țesătură.

Alegeți tipul de produs potrivit pentru pată și pentru țesătură și asigurați-vă că ați citit instrucțiunile înainte de a utiliza produsul. Este important să urmați cu atenție instrucțiunile pentru a obține un rezultat satisfăcător și pentru a evita orice risc pentru sănătate și mediu.

Este recomandabil să procedați într-o zonă bine ventilată și să purtați mănuși pentru a vă proteja pielea de substanțele chimice conținute în aceste produse.

După ce ați aplicat produsul, lăsați-l să acționeze câteva minute înainte de a-l clăti cu multă apă. Este apoi foarte recomandat să repetați procesul de mai multe ori până când pata este complet îndepărtată. Dacă nu observați o îmbunătățire imediată, nu ezitați să treceți la o altă metodă.

Petele de sos de roșii pot fi foarte greu de îndepărtat, dar cu aceste 5 sfaturi de casă, ele pot fi îndepărtate ușor și cu produse naturale. Folosind aceste sfaturi, puteți îndepărta petele rapid, fără a deteriora țesătura și fără a folosi produse chimice.


 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.