Início » ȘTIRI » 5 plante care țin păianjenii, furnicile, țânțarii și scorpionii departe de casa ta

5 plante care țin păianjenii, furnicile, țânțarii și scorpionii departe de casa ta

Scapă de insectele nedorite din casa ta cu aceste 5 plante: păianjenii, furnicile, țânțarii și scorpionii nu trebuie să-și facă griji! Descoperiți sfaturile și trucurile noastre pentru a ține la distanță acești intruși.

Conteúdo

Aveți probleme în a scăpa de păianjeni, furnici, țânțari și scorpioni în casa dumneavoastră? Nu vă faceți griji, există o soluție simplă și naturală care nu necesită utilizarea de substanțe chimice.

Plantele sunt cea mai bună modalitate de a alunga aceste insecte nedorite din casa dumneavoastră. În acest articol, vă prezentăm cinci plante care vă pot ajuta să alungați aceste insecte din casa dumneavoastră.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthapta (@healthapta)

Beneficiile plantelor

Plantele sunt un atu major în decorarea interioară și exterioară a casei dumneavoastră. Ele sunt foarte practice pentru a adăuga o notă naturală și elegantă spațiului dumneavoastră. Dar beneficiile plantelor merg mult dincolo de decorare.

Plantele pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea calității aerului interior, prin absorbția substanțelor nocive produse de echipamentele de încălzire sau de iluminat, de exemplu.

În plus, umiditatea produsă de unele plante poate contribui la reducerea nivelului de umiditate din încăpere, ceea ce este foarte util iarna. În plus, unele plante au proprietăți medicinale care pot ajuta la ameliorarea anumitor simptome fizice și psihologice.

Menta: un repelent puternic

Menta este recunoscută de mult timp ca fiind un excelent repelent. Uleiurile esențiale prezente în plantă sunt responsabile de capacitatea sa de a respinge insectele.

Atunci când este aplicată pe piele, aceasta poate proteja împotriva țânțarilor și a altor dăunători timp de câteva ore.

Dacă este amestecată cu uleiuri vegetale, menta poate fi aplicată direct pe piele. În plus, poate fi difuzată în aer cu ajutorul unui difuzor sau al unei sticle cu pulverizator pentru a respinge insectele.

Cu toate acestea, este important de reținut că simpla plantare de mentă sau cultivarea ei în apropiere nu este suficientă pentru a ține insectele la distanță. Un mod mai eficient de a folosi această plantă ar fi să o aplici direct pe piele sau să îi difuzezi uleiurile esențiale în aer.

Plante exotice de combatere a insectelor

Plantele exotice pot fi o soluție interesantă pentru combaterea insectelor. Unele dintre ele pot fi foarte utile pentru a scăpa de țânțari, muște, viespi, furnici și alte mici creaturi nedorite. Acestea sunt foarte eficiente și oferă o bună protecție. Iată câteva plante exotice care sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-insecte:

  • Pelinul de vierme
  • Cimbru
  • Levănțică
  • Rozmarin
  • Lemongrass
  • Eucaliptus

Toate aceste plante exotice fac parte din familia Lamiaceae și sunt cunoscute pentru proprietățile lor repelente. Lavanda și rozmarinul sunt cele mai eficiente, deoarece produc un miros foarte plăcut care respinge insectele.

În plus, florile lor colorate constituie un decor fermecător în grădina dumneavoastră. Alte plante mai puțin comune, cum ar fi pelinul sau cimbrul, pot fi, de asemenea, foarte utile pentru protecția împotriva insectelor.

Cum să cultivați aceste plante acasă?

Cultivarea plantelor la domiciliu este o modalitate simplă și naturală de a scăpa de insectele nedorite. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să alegeți un loc însorit.

Plantele exotice anti-insecte, precum menta, au nevoie de cel puțin 4 ore de lumină solară pe zi. De asemenea, este important să pregătiți solul.

Amestecați compostul în sol pentru a-i îmbunătăți structura și fertilitatea. Rădăcinile se pot răspândi cu ușurință, iar substanțele nutritive sunt astfel disponibile pentru rădăcini. De asemenea, ar trebui să adăugați îngrășământ.

Îngrășămintele ajută planta să absoarbă nutrienții de care are nevoie pentru a crește mai ușor. Nu în ultimul rând, asigurați-vă că udați regulat. Plantele antiinsecte necesită multă umiditate și ar trebui udate cel puțin o dată pe săptămână.

Odată ce v-ați ocupat de acești pași importanți, sunteți gata să vă bucurați de beneficiile anti-insecte ale plantelor exotice.

În concluzie, plantele pot fi o modalitate eficientă de a scăpa de păianjeni, furnici, țânțari și scorpioni în casa ta.

Cu toate acestea, este important să acordați atenție modului în care aranjați plantele, astfel încât acestea să poată funcționa corect. Odată ce aveți plantele potrivite la locul potrivit, ar trebui să observați o scădere semnificativă a prezenței acestor insecte neplăcute.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.