Início » ȘTIRI » 5 plante de apartament care se dezvoltă fără lumină

5 plante de apartament care se dezvoltă fără lumină

Conteúdo

Într-o lume în care lumina naturală este adesea sinonimă cu bunăstarea și sănătatea, spațiile de locuit interioare fără ferestre pot reprezenta o provocare în ceea ce privește decorarea. Există o varietate de plante care sunt perfect adaptate la aceste condiții.

Acestea vor adăuga o notă naturală interiorului dumneavoastră, fără a fi nevoie de lumină sau de udare regulată. Descoperă mai jos 5 idei pentru a-ți înfrumuseța casa cu plante care pot crește fără lumină!

Planta șarpelui

Nu va fi o surpriză pentru iubitorii de verdeață faptul că Sansevieria trifasciata – mai bine cunoscută sub numele de „planta șarpe” – este una dintre cele mai rezistente plante de acest fel.

Originară din Africa tropicală și Asia, este capabilă să reziste la udări neregulate și se va dezvolta fără lumină directă. Frunza sa lungă și îngustă și culoarea verde intens îl fac un accesoriu perfect pentru decorațiuni în tonuri neutre, cum ar fi bej, gri și alb.

Sfaturi de îngrijire

Pentru a vă bucura de planta de șarpe cât mai mult timp, este important să o îngrijiți corespunzător. O udare ușoară o dată pe lună este suficientă. Prea multă apă îi poate dăuna, așa că încercați să găsiți un bun echilibru între umed și uscat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juna Kaktus (@junacactus_)

Bonsaiul

Arborele Bonsai este unul dintre cele mai populare și recunoscute tipuri de plante din lume. Acești copaci mici sunt adaptați la climatele reci și umede, ceea ce înseamnă că sunt perfecți pentru încăperile interioare.

Spre deosebire de multe alte plante, bonsaii nu au nevoie de expunere directă la lumina zilei și se vor descurca bine în încăperi mai întunecate. Cu toate acestea, dimensiunea lor miniaturală presupune, de obicei, o atenție sporită și udare frecventă, deoarece rădăcinile lor sunt mici și fragile.

Sfaturi de îngrijire

Dacă sunteți începător, va trebui să acordați timp și atenție bonsaiului dumneavoastră pentru a-l menține sănătos. În general, asigurați-vă că solul este mereu umed și urmăriți orice semn de uscăciune.

O dată pe săptămână, stropiți frunzele cu un strat subțire de spray și, atunci când fertilizați, optați pentru produse organice. O dată pe an, planificați o replantare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BS (@bsprebonsai)

Pothos

Pothos este o liană cu creștere rapidă care poate supraviețui fără probleme în încăperi întunecate. Versiunea argintie (Scindapsus pictus) este deosebit de atractivă, cu o pată argintie pe fiecare frunză.

Pothos este relativ ușor de îngrijit și poate fi atârnat cu ușurință pe spaliere, rafturi și coșuri suspendate.

Sfaturi de îngrijire

Pothos poate fi foarte tolerant la stresul legat de udare și expunere, dar trebuie să aveți grijă să nu îl udați prea mult.

Udați-o bine o dată pe lună, pentru a permite solului să se usuce parțial între udări. Ca și în cazul majorității plantelor cu frunze verzi, un îngrășământ diluat aplicat la fiecare 2-4 luni poate stimula creșterea acesteia. Dacă observați că frunzele cad, acest lucru poate indica faptul că planta se confruntă cu un exces de căldură.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by wildwood_plants (@wildwood_plantlife)

Spathiphyllum

Spathiphyllum este o plantă verde cunoscută sub numele de „Floarea Păcii” datorită formei unice a florilor sale albe. Este foarte popular pentru aspectul său luxuriant și frunzele lucioase.

Deși Spathiphyllum poate crește într-o cameră luminoasă, nu necesită udare frecventă și poate supraviețui fără probleme în camere mai întunecate.

Sfaturi de îngrijire

Atunci când plasați Spathiphyllum într-o cameră întunecată, trebuie să urmăriți mai atent conținutul de umiditate al solului. Cel mai bine este să mențineți solul ușor umed și să feriți planta de curenți de aer.

În timpul zilei, stropiți frunzele cu apă și, o dată sau de două ori pe an, fertilizați-le cu îngrășământ lichid diluat.

Philodendron Scandens

Cunoscută și sub numele de filodendron brazilian, Philodendron Scandens este o plantă cățărătoare originară din Brazilia și din Caraibe. Cu frunze lucioase și un frunziș dens, se integrează perfect în mediile interioare întunecate.

De asemenea, Philodendron scandens nu are nevoie de udare excesivă, ceea ce o face o plantă ideală pentru persoanele care pleacă în vacanță sau care uită să aibă grijă de plantele lor.

Sfaturi pentru întreținere

Pentru a păstra Philodendron scandens în cele mai bune condiții, încercați să o feriți de curenți de aer și evitați udarea excesivă, deoarece umiditatea în exces poate provoca daune grave. Îngrășămintele pe bază de nitrat de potasiu, aplicate o dată la două luni, pot stimula creșterea acesteia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Svahn (@svahn_plantroom)


 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.