Início » ȘTIRI » 5 sfaturi pentru a fi pregătit pentru ora de vară în acest weekend!

5 sfaturi pentru a fi pregătit pentru ora de vară în acest weekend!

Consultați aceste 5 sfaturi utile pentru a vă pregăti pentru ora de vară în acest weekend. Urmați sfaturile noastre simple și veți fi gata să vă bucurați de revenirea soarelui!

Conteúdo

Weekendul de vară se apropie cu pași repezi și asta înseamnă mai mult soare, mai multă lumină și mai multe ocazii de a ne bucura de ea!

Dar schimbarea orei poate fi, de asemenea, o sursă de anxietate pentru unii. Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti și a face tranziția mai ușoară.

În acest articol, vă vom împărtăși 5 sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru ora de vară în acest weekend.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Romanya Haber (@romanya.haber)

1. Mergem înainte sau înapoi?

De fiecare dată când se schimbă ora, este aceeași întrebare: mergem înainte sau înapoi cu o oră? Iată o metodă mnemotehnică pentru a vă reaminti:

În aprilie, mergem înainte (bine, bine, asta se încadrează în martie…);
În octombrie, mergem înapoi

Ca să înțelegeți, va trebui să mutați mâinile înainte cu o oră: la ora 2 dimineața, va fi de fapt 3 dimineața. Așadar, veți pierde o oră de somn. Dar merită!

Obiectivul principal este de a crește eficiența și productivitatea, permițând oamenilor să se bucure mai mult timp de orele de lumină. În plus, trecerea la ora de vară reduce, de asemenea, consumul de energie prin limitarea necesității de a utiliza surse de lumină artificială seara.

2. Pregătiți-vă aparatele electronice, ceasurile și ceasurile

Odată cu schimbarea anuală a orei, trebuie să ne asigurăm că dispozitivele noastre electronice sunt pregătite să funcționeze corespunzător. Aparatele care au un ceas încorporat, cum ar fi televizoarele, radiourile, cuptoarele cu microunde și ceasurile deșteptătoare, trebuie să fie corectate manual. Acest lucru se poate face prin setarea manuală a orei sau prin resetarea ceasului încorporat în meniul de setări.

Pentru dispozitivele mai moderne, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, cel mai bine este să verificați dacă este disponibilă o actualizare automată și să o descărcați. Acest lucru asigură menținerea orei și a datei corecte fără a fi necesară o intervenție suplimentară. În acest fel, ne asigurăm că dispozitivele noastre electronice sunt întotdeauna actualizate și pregătite pentru schimbarea orei.

3. Nu stați treaz prea târziu sâmbătă seara

Atunci când schimbăm ora, corpul nostru se adaptează la un nou ciclu de somn/veghe. Deși, de obicei, acesta se adaptează în câteva zile, a sta treaz mai târziu decât de obicei în noaptea dinaintea schimbării de oră poate avea consecințe negative pentru corp și minte.

Poate duce la oboseală și somnolență în dimineața următoare, ceea ce poate duce la o productivitate redusă și la dificultăți de concentrare. În plus, perturbă ciclul natural al organismului și ar putea duce la probleme de somn pe termen lung. Prin urmare, este important să mergeți la culcare la o oră rezonabilă în noaptea dinaintea orei de vară, astfel încât corpul și mintea să nu fie prea deranjate.

4. Setați-vă direct la noua oră când se introduce ora de vară

Este important să vă reglați direct la noua oră atunci când treceți la ora de vară, pentru a evita confuzia și pentru a menține un program regulat.

Atunci când schimbăm ora, poate fi dificil să ne adaptăm la un nou program și poate fi necesar să ne schimbăm obiceiurile în consecință.

Schimbările de oră pot afecta, de asemenea, relațiile noastre sociale, deoarece poate fi dificil să ne adaptăm la programul altor persoane. Prin adaptarea directă la noul program, puteți evita toate acestea și vă puteți menține rutina zilnică.

5. Planificați activitățile după schimbarea orei

Schimbarea orei poate fi o bună ocazie de a petrece timp cu familia și prietenii. Este un moment excelent pentru a planifica activități sau ieșiri. O plimbare într-un parc local, o vizită la un muzeu sau o cină la un restaurant pot fi alegerile perfecte pentru a vă bucura de vremea frumoasă și a petrece timp împreună.

Activitățile în aer liber, cum ar fi campingul, drumețiile sau mersul pe bicicletă sunt alternative excelente pentru iubitorii de natură.
De asemenea, puteți organiza activități de interior, cum ar fi jocuri video, seri de film sau chiar karaoke cu prietenii. De asemenea, este important să vă odihniți și să folosiți noul timp pentru a vă relaxa și a vă reîncărca.

Trecerea la ora de vară poate fi o sarcină stresantă și complicată. Dar dacă țineți cont de cele 5 sfaturi menționate mai sus, veți putea trece la ora de vară în acest weekend fără nicio dificultate. Așadar, faceți-vă timp să vă pregătiți pentru schimbarea orei și bucurați-vă de ora de vară!


 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.