Início » ȘTIRI » 6 motive pentru care pisica ta te urmează (în sfârșit) peste tot

6 motive pentru care pisica ta te urmează (în sfârșit) peste tot

Răspunsurile pot fi multe și variate, în funcție de vârsta, personalitatea sau nevoile pisicii.

Conteúdo

Înțelegerea comportamentului pisicii dumneavoastră este cea mai bună modalitate de a determina de ce vă urmărește. În acest articol din 2023, vom analiza 5 posibile motive pentru care pisica ta te urmărește prin casă.

Pisoiul are tendința de a-și urma stăpânul

Toate pisicuțele mici au o tendință naturală de a-și urma stăpânul peste tot. Adesea își văd stăpânul ca pe o a doua mamă, care le oferă hrană, îi mângâie și îi îngrijește. Pe măsură ce cresc, devin mai independenți și, în cele din urmă, își găsesc echilibrul.

Care este soluția?

Pentru a preveni agravarea fenomenului, este important să vă asigurați că pisoiul crește corect și să nu-l acoperiți prea mult. Pisica va învăța apoi să își trăiască viața în mod independent alături de dumneavoastră.

Pisica ta crede că ești o pradă

Pisicile sunt prădători și instinctul lor le poate determina să vă urmărească, deoarece vă văd ca pe un fel de „creatură” pe care trebuie să o vâneze. Atunci când pisica ta te privește, încearcă să te înțeleagă și încearcă să prezică ce vei face în continuare.

Care este soluția?

Acest tip de comportament poate fi modificat prin limitarea cantității de joc care încurajează vânătorul din el. Jucăriile interactive și stâlpii de zgâriat sunt opțiuni excelente pentru a vă ține pisica ocupată și curioasă.

Pisica ta caută companie

Multe pisici suferă de o anumită formă de anxietate dacă sunt singure pentru o perioadă lungă de timp. Atunci când sunteți acasă, pisica dvs. va căuta compania dvs. pentru a combate singurătatea. Acest lucru poate explica de ce pisica ta te urmărește tot timpul.

Care este soluția?

Dacă pisica dumneavoastră suferă de probleme de singurătate, trebuie să îi oferiți un mediu bogat și stimulativ. Puteți cumpăra jucării speciale pentru pisicile anxioase și copaci pentru pisici pentru a vă distra pisica în timp ce sunteți plecat.

Pisica ta încearcă să își protejeze teritoriul

Unele pisici pot avea un comportament protector și vă pot urmări pentru că sunt atașate de teritoriul lor și doresc să îl protejeze de intruziunile din exterior. Dacă pisica ta pare foarte posesivă și agresivă cu vizitatorii, poate fi un semn că încearcă să își securizeze spațiul.

Ce trebuie făcut?

Este important ca pisica dumneavoastră să se simtă bine în casa dumneavoastră, altfel poate deveni anxioasă și poate dezvolta o atitudine teritorială. Cea mai bună soluție este să vă asigurați că pisica dvs. primește suficientă atenție și îmbrățișări pentru a-i arăta că sunteți protectorul ei.

Pisica ta are nevoie de tine

Majoritatea pisicilor sunt relativ independente, dar unele pot avea nevoie de mai multă atenție decât altele. Pentru ei, tu ești refugiul lor și prezența ta îi liniștește. Prezența constantă a felinei dvs. înseamnă că are nevoie de afecțiunea și reasigurarea dvs.

Care este soluția?

Atunci când o pisică simte nevoia de a fi tot timpul cu tine, este necesar să-i acorzi mai multă atenție și afecțiune. Fă-ți timp pentru pisica ta și asigură-te că se simte bine și este fericită.

Pisica dumneavoastră are o problemă de sănătate

În unele cazuri, comportamentul pisicii dumneavoastră poate fi legat de o problemă de sănătate. De exemplu, anumite boli neurologice pot provoca anxietate incontrolabilă și pot face ca pisica să vă urmărească. De aceea, este important să vă supravegheați îndeaproape animalul de companie și să consultați un medic veterinar dacă observați schimbări neobișnuite în comportamentul său.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MedPet (@medpet.blog)

Care este soluția?

Dacă pisica dumneavoastră are o problemă de sănătate, o vizită la veterinar este esențială. Odată ce a fost stabilit un diagnostic, medicul veterinar va putea sugera tratamentele adecvate și va putea recomanda măsuri suplimentare pentru a ajuta pisica dumneavoastră să își recapete echilibrul.

În concluzie, comportamentul pisicii dumneavoastră depinde de mulți factori și variază în funcție de vârsta, rasa și nevoile animalului. Înțelegând de ce pisica dvs. vă urmărește, veți fi mai în măsură să luați măsurile necesare pentru a-i îmbunătăți bunăstarea și a o face mai independentă.

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.