7 Metode de Marketing prin Atracție (Infografic)

”Regula 10x” de Grant Cardone
4 aprilie 2019
Inspirația de Luni (15)
8 aprilie 2019

Marketingul prin atracție este o formă de marketing prin care atragi consumatorii către tine, prin care îi determini pe aceștia să acționeze în favoarea ta și prin care ”vânzarea” se face printr-un proces natural, deoarece consumatorii te cunosc deja, au încredere în tine și în produsele/serviciile tale și au siguranța că tu te adresezi problemelor/provocărilor lor.

Sursa foto: Unsplash

”Când te adresezi tuturor, nu te adresezi nimănui.” Meredith Hill

”Tu nu construiești o afacere, tu construiești oameni și oamenii construiesc afacerea.” Zig Ziglar

Cele șapte metode de marketing prin atracție sunt:

  1. Construirea brandului. Brandul este unul din instrumentele cele mai complexe și mai necesare atunci când îți deschizi o afacere, un blog sau orice altă formă prin care te adresezi unor persoane. Un brand se construiește prin publicarea de conținut pe diverse canale, prin a-ți arăta stilul de viață și lucrurile pe care le faci, prin a arăta oamenii cu care te înconjori, prin a arăta rezultatele pe care le ai și prin a relaționa și a câștiga încrederea audienței tale.
  2. Definirea audienței se face printr-un proces de gândire și de scriere pe foaie a tuturor informațiilor pe care tu le poți găsi despre audiența ta. Trebuie să încerci să intri cât mai în detaliu posibil despre clientul tău potențial și să afli informații legate de gen, vârstă, stare civilă, venituri, loc de muncă, unde îl găsești, ce face în timpul liber, ce pasiuni are.
  3. Înțelege care sunt provocările audienței. Gândește-te care sunt problemele potențialului tău client, ce provocări are, ce îl ține noaptea treaz, ce frici și limite are, ce dorințe și visuri are?
  4. Creează conținut potrivit pentru audiența ta. După ce ai urmat pașii de mai sus, gândește-te cum poți servi tu acele persoane, cum le poți fi tu de folos, ce anume le poți oferi care să fie diferit de ce oferă concurența ta, cum îi faci să revină la tine, cum îi faci să te recomande? Și începe să publici conținut pentru a le arăta ce soluții ai tu pentru problemele, provocările și visurile lor.
  5. Construiește-ți audiența. Audiența se construiește în timp, pentru că, în general, relațiile iau timp. Oamenii vor veni la tine atunci când vor avea încredere în tine și în ceea ce le oferi, atunci când te vor cunoaște îndeajuns de bine, încât să le inspiri siguranță.
  6. Câștigă angajamentul audienței tale. Atunci când oamenii se simt conecați cu tine, atunci când simt că îți pasă și că scopul tău principal este să îi ajuți, oamenii te vor prefera pe tine în locul altcuiva.
  7. Vinde către audiență.

Tu ce fel de marketing folosești? Haide să ne auzim în comentarii.

Sursa foto titlu: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box