Acum este timpul sa fii bine tu cu tine

ce se vede de la geam, ce se vede de la geamul meu, in 2020 vedem lumea de la geam, cum petrecem sarbatorile pascale in 2020, ganduri in Joia Mare, ganduri in vremea pandemiei
Gânduri în Joia Mare – Guest post de Alina Vladoi
16 aprilie 2020
puncte de reper, ce facem cu timpul nostru in pandemie, de ce niciodata nu gasim timp pentru noi, timp pentru tine, timp pentru mine, 2020 timp pentru tine, niciodata nu ai destul timp, tu ce puncte de reper ai,
Puncte de reper – Guest post de Alina Vladoi
24 aprilie 2020
starea de bine, redescoperire de sine, tu esti bine cu tine, ce simti cu adevarat, tu te cunosti, ce simti in pandemie, lucruri care te fac sa te simti bine

A venit ca un tăvălug care ne-a schimbat total existența. Ne-a produs frică, slăbiciune, vulnerabilitate și panică cât să ajungă pentru zeci de ani de azi înainte. Pandemia asta a produs mult rău, dar ne-a reconectat cu noi înșine.

Ajunsesem să alergăm după timp și bani mai mult decât după aer. Nu mai știam ce e aia relație împlinită cu tine, cu partenerul și copiii. Doar alergam pe un drum fără sfârșit, care ne îndepărta de sinele nostru autentic.

Uitasem de visuri, de valori, de pasiuni, de micile plăceri ale vieții și de cât de capabili suntem noi ca specie și fiecare dintre noi.

Iubirea de sine părea un bilet mototolit și aruncat în noroiul dinăuntrul nostru. Pentru unii nu reprezenta nimic. Pentru alții era ca o corabie demult plecată în larg, purtată de gândurile negative pe care ni le tot spuneam, de proiecțiile și criticile care o purtau în derivă.

Cum să îți mai amintești cine ești cu adevărat?

Oare mai contează acum când ai pistolul la cap? Oare mai ai timp să te recunoști, să te reîntregești și să îți fii proprie călăuză?

Pandemia asta ne omoară, dar nu pentru ceea ce reprezintă ea, ci pentru ceea ce ne face să gândim, simtim și acționăm. Readuce în noi traume care stau mocnind și răni care ard adânc și ies la suprafață ca un vulcan. Uităm să mai purtăm acele măști care ne făceau extrem de dezirabili și perfecți în toate și observăm deodată un munte de imprefectiuni care au fost mereu acolo în noi și în parteneri. Ne lăsăm molipsiți de răutate și o întoarcem pe toate părțile ca noi să ieșim bine și alții prost.

Când zici că nu îți place izolarea asta, probabil zici, de fapt, că nu îți place să trăiești atât de mult tu cu ține. Parcă nu te mai recunoști și nu mai știi ce vrei. Nu mai ai de unde să copiezi comportamente și cu cine să râzi pe la colțuri. Acum ești tu cu ține. Iar dacă vrei să îți fie bine, e necesară o schimbare.

În loc să te uiți în jur să vezi deznădejde și panică, uită-te înăuntrul tău să îți gasești pacea și motivația pentru care vrei să te trezeșți în fiecare dimineață. Arată-te cu vulnerabilitate, așa cum eșți de fapt. Dezbracă-te de așteptări mult prea pompoase  și acceptă că alții nu se gândesc la ține atât de mult precum crezi. Pășește cu curaj în acest nou capitol al vieții tale. Este greu? Oh da! Vei simți lacrimi șiroind pe obraji, semnale de alarmă ale creierului că nu vrea nimic altceva nou, te vei mustra, te vei supăra, dar in the end te vei lăsa să mergi în direcția în care sufletul tău simte să meargă.

Ai de ales dacă privești toată situația ca pe ceva negativ care ți-a întunecat existența și atât sau o privești si ca pe o oportunitate de a te redescoperi, de a face lucrurile altfel, de a te bucura de timpul petrecut cu familia, de a-ti organiza timpul în așa fel încât să faci ceva și pentru tine. Poate îți împlinești un vis prin a face o activitate care îți aduce bucurie, înveți o nouă abilitate sau citești zilnic.

Oricât de greu pare, timpul acesta poate fi folosit și pentru tine. Știu că poate fi o provocare să adaugi ceva pentru dezvoltarea ta când trebuie să te ocupi deja de copii, de gătit, curățenie, etc, dar dacă vrei, chiar se poate. Și dacă nu o poți face zilnic, e în regulă.  Pune-ți în calendar ca măcar o dată la două zile să te trezești mai devreme pentru timpul cu tine.

În final, partea cea mai importantă e să îți găseșți acea fărâmă de bucurie în tine. Să găsești puterea de a fi recunoscător pentru o situație care te testează și la care tu ai posibilitatea de a răspunde cu calm și cu  credința că ești puternic. Încearcă să priveșți din perspectiva că această perioadă vine ca tu să îți găsești resurse pentru a face ceva și pentru tine, pentru a săpa adânc ca să înțelegi ce e necesar să schimbi după ce revenim la viața normală, ca să vezi dacă cine erai era cu adevărat tu sau trebuia să te redefinești pentru a te regăsi.

fii bine tu cu tine, reconectarea cu sine, selfcare, selflove, selfawareness, claritate in relatia ta cu tine, timp pentru tine, asculta-ti sufletul, armonie cu tine
Photo: Freepik.com

Începe cu pași simpli acest proces de redescoperire:

  • Scrie. Scrie tot ce îți trece prin minte, scrie motive de recunoștință și de bucurie, scrie ce te supără și de ce, scrie despre planuri de viitor;
  • Citește ca să intri într-un univers paralel care să îți aducă învățăminte, care să provoace creierul să se gândească și la alte lucruri decât știrile pe care le vede/aude de câteva ori pe zi;
  • Ia-ți câteva minute ca să mergi, alergi, ieși cu bicicleta afară (aproape de casă) sau cel puțin să faci exerciții fizice în casă;
  • Încearcă să meditezi spre a găsi o stare de liniște sau fă yoga dacă simți că te ajută;
  • Găsește-ți locul acela fericit în care te simți în siguranță: poate fi reprezentat de brațele celui iubit, de fotoliul în care citești, de baia în care te răsfeți;
  • Pune-ți întrebări: dacă nu te-ai afla în situația asta, cum ai vrea să fie viața ta? Ce simți că te bucură cu adevărat? Ce îți dorești pentru ține? Scrie toate răspunsurile și vezi dacă viața ta ar fi diferită față de cum era înainte de pandemie. 

Este un proces continuu care cere sinceritate, implicare și timp. Dar îți va aduce niște răspunsuri care fie te vor surprinde, fie îți vor aduce claritate in relatia cu tine și siguranța că ești pe drumul cel bun spre a fi o persoană împlinită.

Tu ești bine cu tine aici și acum?

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box