“Afaceri interactive” de Robert Kiyosaki

Indecizia, bat-o vina!
11 aprilie 2019
Inspirația de Luni (16)
15 aprilie 2019

Robert Kiyosaki este un cunoscut om de afaceri, investitor și autor de cărți bestseller. Cele mai cunoscute sunt cărțile din seria ”Tată bogat, tată sărac”. Kiyosaki este un avid susținător al educației financiare și a investițiilor, indiferent de vârstă și clasă socială, creând și un joc didactic în acest sens, atât pentru adulți, cât și pentru copii, numit Cashflow.

Cartea “Afaceri interactive” este în special destinată sectorului de Network Marketing, însă face foarte multe analogii referitoare la afacerile clasice.

Robert Kiyosaki este un mare susținător al Network Marketingului, afirmând că aceasta este afacerea secolului 21 și este un domeniu în continuă dezvoltare pe plan internațional.

Kiyosaki pune accent pe educația pe care companiile de Network Marketing o oferă, pe oportunitățile și câștigurile pe care le poți avea dacă alegi să activezi în această industrie într-un mod profesionist și pe riscurile mici care există în cazul în care afacerea ta nu funcționează.

O companie care se respectă oferă traininguri pentru a înțelege conceptul și cum să îți dezvolți echipa, te învață să fii un lider și te ajută în dezvoltarea ta personală și profesională, punându-ți la dispoziție și un mentor, care a trecut peste etapele pe care și tu trebuie să le parcurgi.

În general, oamenii aleg Network Marketingul pentru că s-au săturat să lucreze în corporații, pentru că au visuri mărețe, pentru că vor să fie antreprenori, vor flexibilitate, vor libertate, vor câștiguri mari pe baza performanțelor și nu a considerațiilor șefului, vor să fie lideri, să aibă un impact în societate, vor să formeze oameni, vor să călătorească, vor mai mult timp pentru ei și pentru familie și vor să simtă că fac parte dintr-o mare “familie” globală.

Această afacere va continua să se dezvolte, pentru că există diversitate, pentru că oferă libertatea de a lucra de oriunde, pentru că majoritatea companiilor oferă, pe lângă câștiguri și multiple beneficii (mașină, călătorii, reduceri, cotă-parte din profit, moștenire pentru copii, etc.), pentru că nu contează vârsta și educația avută și fiecare persoană are șanse egale ca toți ceilalți din companie.

Mi-a plăcut mult această carte, deoarece a pus accentul și pe ce faci cu câștigurile ce le dobândești din afacere. Majoritatea persoanelor, indiferent de domeniu, atunci când au câștiguri mari, cheltuiesc banii în neștire, doar pe lucruri luxoase (case, mașini, haine, accesorii, etc.). În schimb, autorul încearcă să ilustreze că, pe lângă toate acestea, trebuie să avem și un impact pozitiv asupra acestei lumi și de asemenea, este cel mai potrivit să investim banii, deoarece numai în acest fel putem ajunge la independență financiară.

Pe parcursul acestei cărți, Kiyosaki încearcă să facă distincția între a lucra în afacerea ta (cu mentalitate de freelancer sau proprietar de afacere) și a lucra pentru afacerea ta (cu mentalitate de proprietar de afacere care poate oricând să plece în concediu și afacerea să meargă la fel de bine și mentalitate de investitor).

Mentalitatea, atitudinea, valorile personale sunt stâlpi cheie care fac diferența dintre oamenii de succes și cei care nu fac nimic sau eșuează. 

Sursa foto: Facebook

Îți las mai jos câteva citate din carte, care mie mi-au plăcut:

 • “Banii nu curg către firma cu cele mai bune produse sau servicii. Banii curg către afacerea cu cei mai buni lideri și cu cea mai bună echipă managerială.”
 • “O persoană care visează în trecut este un om a cărui viață s-a sfârșit. Acea persoană are nevoie să își creeze un vis pentru viitor dacă vrea să revină la viață.”
 • “Falimentul este ceva temporar, sărăcia este eternă. Chiar dacă ai dat faliment, nu te costă nimic să visezi că ești bogat. Mulți oameni săraci au rămas săraci pntru că au renunțat să mai viseze.”
 • “Am observat că oamenii care ucid visurile altora sunt oameni care au renunțat la visurile lor.”
 • “Unul dintre cele mai valoroase lucruri din sitemele de network marketing sunt:
 1. Vă încurajează să părăsiți cuibul în loc să fiți un angajat loial;
 2. Dispun de un program care să vă sprijine în perioada de teamă, îndoială și frustrare;
 3. Au mentori care au făcut ei înșiși această călătorie și care vă încurajează să îi urmați;
 4. Nu vă vor lăsa corigenți la școală și nu vă vor concedia așa cum ar face o firmă tradițională dacă faceți această călătorie în ritmul care vă convine cel mai bine;
 5. Vor să reușiți să treceți de partea cealaltă.”
 • “Cu cât cauți mai mult siguranța unei slujbe, cu atât ai mai puțin control asupra vieții tale, control asupra câștigurilor, a impozitelor, a timpului tău liber.”

Sper că ți-am stârnit interesul cu această descriere a cărții. Dacă ai citit-o, lasă-mi impresiile tale mai jos, în comentarii.

Sursa foto: Facebook

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box