Ai aflat „de ce-ul” tău?

Te simți vreodată ca un mincinos?
15 ianuarie 2019
Inspirația de Luni (7)
21 ianuarie 2019

A început 2019 și ai pornit la drum cu un țel bine definit sau o listă de obiective de realizat. E perfect.? Dar te-ai gandit ce anume te motivează să le îndeplinești? Sau te vei opri la primul bolovan de care te împiedici în călătoria ta? Te întreb asta, pentru că și mie mi s-a întâmplat ca dacă nu aveam motivația necesară, nu aveam „de ce-ul” foarte clar conturat, să nu reușesc ce îmi propusesem și să mă opresc la primul sau al doilea hop.

De ceva timp, am zilnic clar în minte care este „de ce-ul” meu, misiunea mea pentru ceea ce fac, pentru acțiunile mele, pentru obiectivele ce mi le-am setat. Trebuie să știi, însă, că pe măsură ce evoluezi, motivația ta se poate schimba, așa că fii cât se poate de flexibil.
Sapă adânc în tine, în gândurile tale, în sufletul tău și dă-ți seama ce emoții îți dau energia necesară, motivația, inspirația și disciplina pentru a reuși.

Aflarea „de ce-ului” personal, este o parte foarte importantă a succesului tău pe termen lung. Așa cum spune și Simon Sinek, dacă nu știm de ce facem ceea ce facem, poate că reușim temporar să realizăm anumite obiective sau să avem succes, dar pe termen lung, oamenii vor observa că nu avem o direcție, o credință, o misiune clară, ceva ce scoate în evidență cât de unici și autentici suntem. Da, tot acest proces presupune vulnerabilitate, presupune să te descoperi pe tine și să te arăți lumii așa cum ești, dar tocmai asta este frumusețea: vei putea merge prin viață liber, fără măști și fără să asculți de limitările altora.

Așa cum spune Bethann Hardison: ”Doar când știi cine ești vei putea găsi curajul de a face ce te motivează- cu integritate și grație.”

Motivația cea mai puternică este cea intrinsecă, care vine din interiorul tău, care vine din emoție. Dacă simți că motivația ta este de a avea bani, caută mai adânc, mai în amănunt, să vezi de ce ai această nevoie. Poate ai crescut într-un mediu sărăcăcios și vrei să simți că poți, că meriți mai mult, că poți fi mai valoros de atât; poate pur și simplu vrei să trăiești bucuria de a pleca în vacanțe cu familia ori de câte ori dorești, poate vrei să simți că ai libertate și control asupra vieții tale…toate acestea declanșează emoții.

Nu știi cum și ce să cauți? Caută bucuria, caută ce îți aduce recunoștință, ce îți face plăcere sau caută ce îți provoacă durere, pentru că motivația noastră poate veni doar din aceste două direcții: plăcere și durere. Pe una vrei să o păstrezi cât mai mult timp, iar de cealaltă vrei să scapi cât mai repede, dar ambele sunt sursă de motivație reală.


Gândește-te cum vrei să fie viața ta. Vrei să te trezești dimineața doar cu scopul de a merge la serviciu, pe pilot automat, pentru a primi un salariu care să te ajute să plătești facturile, să mergi orbește prin viață, fără nici o bucurie? Sau vrei să arăți lumii că ești unic, autentic și nu te conformezi maselor, că faci lucrurile cu determinare, că ai un scop în viață și că lași o moștenire în urma ta? Redefinește-ți succesul și vizualizează-te ca fiind exact acel om care îți dorești să fii.

De ce faci ceea ce faci? Care sunt credințele și valorile tale? Unde te duc acțiunile și obiceiurile tale? Ce vei spune despre tine peste cinci, zece, douăzeci de ani? Vei fi mândru de tine, vei fi fericit, împlinit și plin de motivație încât să ajuți și să inspiri și pe alții? Vei spune că ți-ai împlinit destinul, că ai aflat secretul de a atrage fericirea și abundența în viața ta? Sau vei fi doar un biet gârbovit de griji care nu își amintește când a avut ultima dată curaj și a acționat pentru a fi fericit?

Este doar alegerea TA. Alege cu înțelepciune și acționează cu curaj.

Trebuie să găsești ce anume aprinde o scânteie în tine, astfel încât în felul tău să luminezi lumea.” Oprah Winfrey

Dacă ți-ai găsit “de ce-ul”, motivația puternică de a-ți atinge obiectivele și a avea viața pe care o dorești, lasă-mi un comentariu despre cum ai reușit, să inspirăm și alte persoane.?

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

2 Comments

  1. Mihaela Druga spune:

    Oana, multumesc tare mult pentru acest articol. Chiar m-a inspirat mult si ai pus intrebari extrem de profunde la care trebuie sa meditam. Eu tocmai pentru ca vreau ca acest an sa fie unul diferit, unul in care sa nu simt ca trece timpul pe langa mine fara ca eu sa las in urma pasilor mei lucruri valoroase, am invatat ca am nevoie de acest ,,DE CE”. Pentru a-mi gasi propriul ,,DE CE” a fost o cale lunga. Mai ales o cale lunga sa constientizez ca trebuie sa imi stiu ,,DE CE”-ul. Totul a inceput in compania in care sunt de acum 1 an si jumatate. Imi place sa le ofer oamenilor informatii despre ceea ce fac eu si astfel sa ii ajut si pe ei sa faca asta, insa nu mi-am pus niciodata intrebarea ,,DE CE?”. Acum ceva luni am facut un program de dezvoltare persoanala si am inceput sa imi pun pe lista obiectivele, si acolo am vorbit despre curiozitati si ca e bine sa punem intrebari, dar cu toate astea, la mine lipsea intrebarea ,,magica”. Dar am inceput in luna decembrie un alt program de dezvoltare personala pe vanzari, iar Andrei Gabor (cel care ne mentoreaza in acest program) ne tot punea intrebarea ,,De ce?” si ne sugera sa ne punem si noi aceasta intrebare. Si asa am inceput sa imi pun intrebari si astfel sa descopar acel ,,DE CE” al meu. Un drum mai lung, dar merita. Multumesc inca o data pentru acest articol! 🙂

    • OANABI spune:

      Draga Mihaela, sunt tare bucuroasa ca iti place acest articol. Sunt recunoscatoare ca articolele mele, care reprezinta o bucatica din sufletul meu, pot fi de folos altor persoane. De cand citesc despre dezvoltare personala, leadership si business, descopar ca sunt din ce in ce mai multe lucruri care ma fascineaza si pe care imi doresc sa le aprofundez pentru cresterea mea personala si pentru a le fi de ajutor si celorlalti, prin lucrurile pe care le pot impartasi. Iti doresc mult succes in ceea ce faci si, cu mana pe inima, iti pot garanta ca aflarea „de ce-ului” personal este un pas primordial in a avea succes in orice ai face. Imbratisari calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box