Anul în care mi-am dat voie să fiu

Cum să ai o relație sănătoasă cu banii tăi?
3 decembrie 2020
Amintiri de pus in rama
Amintiri de pus în ramă – povestea unui nou început
2 aprilie 2021
lectii 2020, ce am invatat din pandemie, anul in care mi-am dat voie sa fiu

Mă uit în urmă la 2020 și simt un sentiment de liniște și de speranță.

Anul acesta a fost, uh!, nici nu știu ce cuvânt să îi găsesc. Dacă ar fi să vorbească mintea mea, ar spune: GREU. Cu toată nebunia, incertitudinea și schimbările care au venit odată cu pandemia, anul 2020 chiar a fost greu și provocator în atât de multe feluri.

Pe de altă parte, când pun focusul pe inimă, simt recunoștință. Nu o spun doar de dragul de a o spune, asta simt prin toți porii. Sunt recunoscătoare că al meu iubit/soț/sprijin necondiționat este bine. Și-a revenit după operații și e încă aici, să îmi respire în ceafă în fiecare noapte, să mă privească cu drag, să mă asculte când vorbesc îndelung și să fie un tată minunat. E aici și asta e tot ce contează.❤️

Mi-am început anul privind cu nesiguranță la ce voi face, neavând o direcție clară despre ce vreau, dar m-am recalibrat când mi-am dat timp să gândesc și să simt. Să mă întorc la mine și să ascult ce răspunsuri îmi dau când îmi pun întrebări.

Așa am decis ca în 2020 să mă ghideze cuvântul SURRENDER. Nu am privit-o ca pe o renunțare la luptă, ci ca pe acceptarea a ceea ce venea din partea Lui Dumnezeu, pentru că îmi era menit mie. Bine am făcut. Am primit timp să cresc, timp cu familia, timp să visez și timp să îmi redescopăr pasiunile. Timp SĂ FIU.

Ce lecții mi-a adus 2020 per total?

  • Sănătatea este cea mai importantă și ar trebui să ne preocupăm mai mult de ea. Pentru mine, asta a fost una dintre cele mai importante conștientizări ale anului, așa că mi-am propus să fac schimbări în acest sens în 2021.
  • Când ești bine tu cu tine, ești bine indiferent dacă stai într-un colț de sat la țară sau în cel mai aglomerat și exclusivist birou din centrul orașului.
  • În cele mai grele momente, pur și simplu dă-ți voie să fii. Simte emoțiile de orice fel și apoi lasă-le să facă loc conștientizărilor, recunoșținței și bucuriei.
  • M-a învățat că “cu răbdarea treci și marea”, iar anul acesta am avut nevoie de multă răbdare ca să putem gestiona toate emoțiile, toate schimbările și toată agitația care s-a creat. Dar mai ales, am avut nevoie de răbdarea de a fi cu noi, de a petrece timp în casă și a ne observa tiparele, tabieturile și gândurile mai mult că oricând.
  • Oamenii dragi sunt cei care te țin minte și îți stau aproape cu sufletul și pe secetă și pe abundență, dar mai ales în pandemie.
  • Mi-am reamintit cât de frumos este să mă întorc la natură, să mă bucur cu adevărat de acea gură de aer proaspăt, de liniștea văii și de răcoarea munților. De am ști să prețuim mai mult ceea ce avem, nu ne-ar mai trebui atâtea lucruri exterioare câte ne dorim ca să fim “fericiți”.
  • În 2020 ne-am întors la rădăcini, ne-am întors în interior și ne-am adus aminte ce pasiuni avem. Ne-am bucurat mai mult de noi.✨
  • Anul acesta ne-a arătat că în viață trebuie să fim flexibili și adaptabili, căci totul se poate schimba într-o clipă. Cu cât ești mai rezistent la schimbare, cu atât ai mai mult de suferit, pentru că nu dai voie creativității să te ghideze.
  • Clipele cu cei dragi sunt cea mai frumoasă recompensă din acest an.
  • A fost anul transformării, în care am reușit să ne perfecționăm, să investim în noi și să nu mai privim la „capra vecinului”, ci la ce ne ajută pe noi înșine să fim liniștiți, să gestionăm emoțiile și să fim fericiți.

Per total, chiar dacă nu a fost anul care ne-am dorit, chiar dacă ne-a zdruncinat serios și ne-a arătat că trebuie să mai ajustăm lentilele prin care privim viața, cred că a fost un an bogat în interior.

A fost un fel de wake-up call care ne-a mobilizat să ne conectăm cu adevărat la sinele nostru autentic, să ne redescoperim, să punem pauză pe “a face” și să învățăm “să fim”.

Cred că pentru unele persoane a fost un an foarte dureros, dar știu că vom păși cu toții mai puternici, mai curajoși, mai conștienți spre 2021.

Cred că după experiența lui 2020, vom reuși să facem din 2021 și, cel puțin, încă câțiva ani de acum încolo, anii în care vom străluci și ne vom bucura cu adevărat de ceea ce viața ne oferă.

Suntem aici și suntem bine.❤️ Îți mulțumesc că ești aici, cu mine!

Îți doresc un 2021 care să reflecte cu claritate dorințele sufletului tău! Fii tu însuți și lasă-ți lumina să strălucească! Fii iubire!

Oana

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box