Início » ȘTIRI » Brioșe cu ciocolată: o rețetă ușoară și delicioasă!

Brioșe cu ciocolată: o rețetă ușoară și delicioasă!

Conteúdo

Astăzi vă vom învăța cum să preparați o rețetă delicioasă și gustoasă: brioșe cu ciocolată. Această rețetă ușor de făcut este perfectă pentru o gustare sau pentru o mică gustare în timpul unui moment de relaxare cu familia sau prietenii. Urmează pașii de mai jos pentru a face aceste brioșe umede și gustoase.

Ingrediente pentru 4 persoane

– 200 g de făină ;
– 1 pliculeț de praf de copt ;
– 2 ouă ;
– 80 g zahăr ;
– 120 g unt topit
– 1/2 linguriță de sare;
– 240 ml lapte integral;
– 100 g chipsuri de ciocolată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DORINA MEREACRE (@dorina_mereacre)

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
2. Amestecați făina, praful de copt și sarea într-un bol.
3. Adăugați zahărul și ouăle și amestecați până când aluatul devine omogen.
4. Se toarnă laptele și untul topit și se amestecă din nou până la omogenizare.
5. Adăugați chipsurile de ciocolată în aluat și amestecați bine.
6. Puneți aluatul cu lingura în formele de brioșe și coaceți-le timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii.
7. După ce s-au copt, scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească înainte de a le mânca.

Originile rețetei de brioșe cu fulgi de ciocolată

Brioșele cu fulgi de ciocolată sunt unul dintre cele mai populare deserturi din toate timpurile. Rețeta datează de peste două secole și a fost creată de brutarii englezi. Popularitatea sa s-a răspândit în întreaga lume și poate fi găsită în brutăriile și cafenelele din aproape toate țările.

Inițial, brioșele erau servite plate și uscate, dar, cu timpul, brutarii au început să le completeze cu diferite ingrediente pentru a le face mai gustoase. Printre toppingurile care au devenit populare s-au numărat chipsurile de ciocolată. Chipsurile de ciocolată au devenit un topping favorit, deoarece adaugă o dulceață și o senzație bună în gură.

Astăzi, brioșele cu fulgi de ciocolată sunt una dintre cele mai populare rețete și pot fi găsite în întreaga lume. Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare și sunt ușor de preparat.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.