Início » ȘTIRI » Bucurați-vă de un preparat italian autentic: spaghete cu pesto!

Bucurați-vă de un preparat italian autentic: spaghete cu pesto!

Pregătiți-vă să fiți încântați!

Conteúdo

Spaghetele cu pesto sunt o rețetă ușoară și gustoasă, perfectă pentru prânz sau cină. După ce ați adunat ingredientele, tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași simpli pentru a obține un preparat delicios.

Ingrediente pentru 4 persoane:

Spaghete: 500 g
Busuioc proaspăt: 2 crenguțe
Nuci de pin: 50g
Parmezan ras: 30g
Ulei de măsline: 4 linguri
Sare și piper: după gust

Etapele de pregătire :

1. Aduceți apă sărată la fierbere într-o cratiță mare. Odată ce apa clocotește, adăugați spaghetele și fierbeți-le pentru timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 10 minute).
2. Între timp, clătiți frunzele de busuioc.
3. Într-un blender, adăugați busuiocul, nucile de pin, parmezanul, uleiul de măsline și asezonați cu sare și piper. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă.
4. După ce spaghetele sunt fierte, scurgeți-le și întoarceți-le în tigaie. Adăugați pesto și amestecați cu o lingură de lemn până când toate spaghetele sunt acoperite de pesto.
5. Serviți fierbinte și savurați!

Originile rețetei de spaghete cu pesto

Spaghetele cu pesto sunt o rețetă foarte populară, mai ales în Italia. Deși popularitatea sa a crescut în întreaga lume, este originară din Liguria, o regiune mare din vestul Italiei. Rețeta clasică se prepară cu paste, busuioc, usturoi, pinten de munte, parmezan și ulei de măsline.

Legenda spune că această rețetă a fost creată în secolul al XVI-lea de un bucătar italian care avea puține ingrediente la dispoziție. A pus laolaltă ce avea în cămară și a inventat acest preparat delicios. De atunci, spaghetele cu pesto au devenit unul dintre cele mai populare preparate italienești din lume.

Astăzi, spaghetele cu pesto sunt considerate o rețetă autentică și gustoasă și sunt servite în mod obișnuit în restaurantele italiene din întreaga lume. Este un fel de mâncare simplu și gustos, care poate fi preparat în câteva minute și este în general foarte popular.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.