“Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin Sharma

Inspirația de Luni (28)
16 iulie 2019
Inspirația de Luni (29)
22 iulie 2019

Dacă m-ai întreba acum care este cea mai bună carte de dezvoltare personală, ți-aș răspunde cu franchețe: “Nu știu!”.

Dar știu sigur că această carte scrisă de Robin Sharma este cea mai bună carte de dezvoltare personală pe care eu am citit-o până în acest moment. Mi-a plăcut faptul că a fost scrisă sub formă de poveste.

O poveste din care poți învăța adevărurile fundamentale ale vieții. Totul constă în a te cunoaște pe tine, în a-ți seta obiective, în a dobândi obiceiuri pozitive care să te ajute în drumul către adevărata iluminare, către a cunoaște fericirea adevărată și a trăi o viață împlinită, în serviciul altora.

Este o carte atât de delicioasă, ca prăjitura ta preferată învelită în cea mai fină și frumoasă hârtie, strânsă cu fundiță și oferită cadou într-o zi oarecare. Atât de mult îți înseninează ziua. Iar când începi să o citești, o diseci în porții mici, pentru că pur și simplu nu vrei să se mai termine.

Mă întrerupeam constant din a citi doar ca să copiez pasaje întregi pe care vreau să le recitesc din nou și din nou, până când le voi imprima în subconștient ca adevăruri absolute.

După lectura acestei cărți sunt mai mult decât convinsă de misiunea mea, de pasiunea care mă mistuie și îmi poartă pașii pe căi neștiute. Am conștientizat din nou cât de puține știu și cât de important este să pui în practică cunoștințele acumulate.

Robin Sharma are un dar aparte de a povesti, de a-ți hrăni sufletul cu o energie și un entuziasm care aprind scânteia pasiunii tale. Iar daca nu știi care sunt pasiunea și misiunea ta, ai toate șansele să le afli citind rândurile din această carte și înfăptuind învățăturile din ea.

Lecții din cartea “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”:

 1. Fiecare dintre noi s-a născut cu un set de aptitudini și talente unice, care așteaptă să fie descoperite;
 2. Este necesar să îți setezi obiective și să ai încredere că acestea vor deveni realitate, imaginându-te deja în postura de a avea succes;
 3. Nu trebuie să faci nimic. Trăiește o viață în care să faci lucruri cu plăcere, nu pentru că ai o obligație în acest sens;
 4. Nu îți renega trecutul. Este parte din tine, ți-a adus lecții și conștientizări care te-au ajutat să devii omul care ești astăzi;
 5. Meditația îți ajută mintea în mai multe moduri decât ți-ai putea imagina;
 6. Fă lucrurile la momentul potrivit. Cu cât le vei amâna mai mult, cu atât sporește șansa să nu le mai faci;
 7. Sunt necesare cel puțin 21 de zile în care să practici un anumit lucru, pentru ca acesta să devină un obicei;
 8. Singurele tale limite sunt cele pe care ți le setezi singur în mintea ta;
 9. Atunci când acționezi și ieși constant din zona ta de confort, devii din ce în ce mai curajos ca să continui;
 10. Frica este doar un monstru mental pe care ni-l creăm singuri;
 11. Depășește-ți fricile una câte una și vei simți cea mai pură și durabilă libertate;
 12. Diferența dintre cei care au succes și cei care nu au, este că primii fac și lucruri care nu le plac;
 13. Cunoștințele sunt doar o putere potențială. Devin putere reală doar atunci când sunt aplicate;
 14. Durerea este precursorul dezvoltării. Nu fugi de durere, ci îmbrățișeaz-o ca pe un prieten care vine sa te ajute pentru a depăși anumite limite;
 15. Fiecare persoană este diferită. Nu te întrece cu alții, fă o competiție constantă cu tine, cel de ieri.

Câteva citate din carte care mi-au umplut sufletul de bucurie:

 1. “Suntem cu toții aici pentru un motiv special. Încetează să fii prizonierul trecutului. Devino arhitect al viitorului tău.”
 2. “Adu-ți aminte mereu că ceea ce rămâne în urma ta și ceea ce se află în fața ta nu este nimic comparativ cu ceea ce se află înăuntrul tău.”
 3. “Un sentiment de pasiune arzătoare este combustibilul cel mai puternic pentru visurile tale. Aici, în societatea nostră, ne-am pierdut pasiunea. Noi nu facem lucruri pentru că iubim să le facem. Facem lucruri pentru că simțim că trebuie să le facem. Aceasta este formula pentru suferință.”
 4. “Succesul exterior începe cu succesul interior. Dacă chiar vrei să îți îmbunătățești viața, indiferent dacă asta se referă la sănătatea ta, relațiile sau finanțele tale, trebuie să îmbunătățești mai întâi lumea interioară. Cea mai eficientă metodă prin care poți să faci asta este prin practicarea continuă a dezvoltării personale. Stăpânirea de sine este ADN-ul stăpânirii vieții.”
 5. “Când îți cucerești fricile, îți cucerești viața.”
 6. “Muncește din greu ca să îți îmbunătățești mintea și corpul. Hrănește-ți spiritul. Fă lucrurile de care îți este teamă. Începe să trăiești cu energie neîngrădită și entuziasm fără limite. Privește soarele cum răsare. Dansează în ploaie. Fă lucrurile pe care le-ai dorit mereu, dar nu le-ai făcut pentru că te-ai păcălit să crezi că erai prea tânăr, prea bătrân, prea bogat sau prea sărac. Pregătește-te să trăiești o viață în plină creștere, plină de viață.”
 7. “Nu accepta o viață de mediocritate când tu ții un asemenea potențial infinit în fortăreața minții tale. Îndrăznește să accesezi măreția ta. Acesta este dreptul tău din naștere.”
 8. “Înăuntrul tău se află soarele, luna, cerul și toate minunile universului. Inteligența care a creat aceste minuni este aceeași forță care te-a creat pe tine. Toate lucrurile din jurul tău vin de la aceeași forță. Suntem toți unul.”
 9. “Meditează la care este chemarea ta adevărată și cum poți să dai de la tine altora. Oprește-te din a fi prizonierul gravitației. Astăzi, aprinde scânteia vieții tale și las-o să lumineze cu putere.”

Mie această carte mi-a dat curaj, putere și viziune. Ție?

Poti comanda cartea de aici, unde gasesti alte oferte senzationale la carti:

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=fd3f6ad94&unique=184f69294&redirect_to=https%253A//www.elefant.ro/

Disclaimer: Prin comandarea cărții de pe linkul atașat, eu voi primi un comision micuț, care îmi va permite să iti scriu despre mai multe cărți inspiraționale. 😉

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box