Início » ȘTIRI » Cărămizile cu ton și cartofi, un deliciu care trebuie savurat fără moderație!

Cărămizile cu ton și cartofi, un deliciu care trebuie savurat fără moderație!

Cărămizile de ton și cartofi sunt un fel de mâncare care va fi pe placul tuturor iubitorilor de mâncare.

Conteúdo

Ușor de preparat, aceste chifle delicioase sunt gata în doar 30 de minute și sunt un amestec perfect de ingrediente proaspete, gustoase și nutritive. Rețeta este simplă și poate fi adaptată dacă doriți să adăugați mai multe ingrediente sau să eliminați unele. Urmează pașii de mai jos pentru a învăța cum să faci chifle cu ton și cartofi pentru o experiență culinară delicioasă și nutritivă.

Ingrediente pentru 4 persoane

4 cartofi (400 g)
2 conserve de ton (200 g)
2 cepe (60 g)
2 căței de usturoi (10 g)
2 ouă
2 linguri de pătrunjel tocat (20 g)
1 lingură de ulei de măsline (10 g)
sare și piper după gust
8 foi de cărămizi (160 g)

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Decojiți cartofii și tăiați-i în cuburi mici. Se fierb la aburi timp de 20 de minute.
3. Decojiți și tocați ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei de măsline până devin translucide, aproximativ 5 minute.
4. Adăugați tonul scurs, cubulețele de cartofi și pătrunjelul, apoi amestecați-le pentru a le combina. Se asezonează cu sare și piper după gust. Se fierbe la foc mediu timp de 3 minute.
5. Opriți focul și adăugați ouăle bătute și amestecați până când amestecul este omogen. Lăsați să se răcească complet înainte de a asambla cărămizile.
6. Tăiați fiecare foaie de patiserie pentru cărămizi în jumătate și așezați-o pe o suprafață plană, presărată cu făină. Se pune 1 lingură de amestec pe fiecare jumătate de foaie, apoi se pliază foaia în formă de triunghi și se sigilează marginile pentru a forma o cărămidă. 7. Repetați cu restul ingredientelor până când ați folosit toate foile rămase.
7. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt sau în forme de brioșe și coaceți-le timp de 15 minute până când devin aurii. Serviți cald sau rece, după preferință!

Originile rețetei de cărămizi cu ton și cartofi

Rețeta de cărămizi cu ton și cartofi este foarte populară și provine din sudul Franței. Ea datează de câteva secole și este parte integrantă a culturii culinare franceze. Cărămizile de cartofi și ton sunt un amestec unic de arome și pot fi servite ca o masă ușoară sau ca un aperitiv delicios.

Această rețetă este, la origine, un amestec de produse locale și arome mediteraneene. Utilizarea cartofilor și a tonului a fost popularizată de pescarii locali, care foloseau bucăți de pește și cartofi pentru a crea un amestec gustos pe care îl serveau cu peștele pe care îl pescuiau. Ingredientele au fost apoi învelite în aluat de cărămidă, ceea ce a dat rețetei forma și textura caracteristică.

De atunci, rețeta de ton și cartofi a fost adaptată în multe feluri. Varietățile moderne includ adesea legume, ierburi și condimente suplimentare, precum și ingrediente alternative, cum ar fi legumele sau ouăle. Oricum ați prepara-o, această rețetă este un adevărat deliciu!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.