Care este diferența între intenții și obiective?

Jim Kwik quotes, Jim Kwik learnings, Monday Inspiration, citate Jim Kwik, Fitness mental, brain guru
Inspirația de Luni (32)- Citate Jim Kwik
11 noiembrie 2019
2020- anul in care tot ce stiai devine incert
18 martie 2020

Fiecare început de an vine, de cele mai multe ori la pachet cu dorințe, visuri și obiective noi.

Setarea obiectivelor este unul dintre obiceiurile pe care îl menținem în familie de câțiva ani deja și care ne aduce focus, motivație și viziune asupra viitorului. Chiar dacă totul a început dintr-o joacă, acest obicei ne-a apropiat mai mult, ne-a făcut parteneri în sprijinirea visurilor și ne-a ajutat să ne ținem unul pe celălalt responsabili de a lucra la noi și la ceea ce vrem să realizăm.

Cu toate acestea, să nu crezi că nu au fost obiective care au rămas doar pe hârtie, unele pentru că ne-am pierdut focusul pe parcurs sau am realizat că putem face lucrurile altfel decât ne gândisem inițial, altele pentru că nu s-au aliniat astrele să se întâmple atunci când noi le-am preconizat a se întâmpla, sau poate că nu am avut intenția potrivită. Important e că din fiecare amânare sau “eșec”, în loc să ne luăm poziția de victimă, am învățat ceva și mindset-ul acesta ți-l recomand și ție.

Anul acesta, însă, a venit cu o lecție importantă pentru noi, deoarece am realizat că nu e de ajuns să ne setam obiective ambițioase și provocatoare, dacă nu avem și intenția potrivită care să îmbrace acele obiective.

Diferența între obiective și intenții este, pe de o parte simplă, iar pe de altă parte, profundă.

Obiectivele se referă la viziunea pe care o ai asupra viitorului, la visuri îndrăznețe și pașii strategici pentru a le realiza. Intențiile se referă la partea introspectivă, de conștientizare a timpului prezent, la a te bucura de fiecare pas pe care îl faci acum, la modul în care TU crești. 

Intenția te face să te bucuri de călătoria spre succes până să ajungi acolo. Intenția este scopul și motivația ta lăuntrică spre împlinirea unui vis, de aceea atunci când îți aliniezi valorile, intențiile și obiectivele, toate oportunitățile vin ca un flux normal.

Mai mult decât obiectivele, intențiile scot la lumină experiențele pe care le dorești cu adevărat și care ajung să îți îmbogățească existența mai mult decât orice alte lucruri materiale pe care erai tentat să le bifezi ca și obiective.

Deepak Chopra spunea “intențiile compresate în cuvinte dezvăluie o putere magică”, iar eu cred că toată magia stă în asumarea identității tale, a momentelor care îți fac inima să vibreze și a relației armonioase cu tine și cu ceilalți. Acestea îți dau voie să trăiești conștient, să fii mindful, să te bucuri cu adevărat de această viață, indiferent dacă ajungi să îți atingi acel obiectiv mult râvnit sau nu.

Se poate întâmpla ca în misiunea ta spre a-ți îndeplini obiectivele să devii un mic control-freak care nu poate accepta ca un obiectiv să nu fie realizat în perioada de timp setată și să ajungi să nu te mai bucuri de ceea ce ai deja, de persoanele și momentele unice din viața ta. Pentru asta ai nevoie de intenții, ca să îți dea un echilibru, ca să fie un mic reminder că nu știi niciodată ce îți poate rezerva ziua de mâine, așa că merită să te bucuri de ziua de astăzi cu tot ce îți aduce ea.

Pentru mine, intențiile au o valoare mai personală și autentică, pentru că implică cum eu mă simt, ce eu vreau, cine sunt eu, pe când obiectivele pot fi foarte mult influențate de societate, de cultură și mediu, de Social Media, ș.a.

Setează-ți intențiile pentru 2020 și combină-le cu obiectivele tale ambițioase, iar în acest fel te asiguri că te vei bucura atât de parcursul călătoriei spre succesul dorit, cât și de destinație.

Tu cu ce intenții și obiective ai pornit în 2020?

Iti place ? Distribuie acest articol:

2 Comments

  1. AffiliateLabz spune:

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  2. Hey there. I found your blog by means of Google at the same time as looking for a comparable matter, your site got here up. It seems to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box