Care sunt prietenii tăi?

Ce obiective alegeți pentru 2019?
12 decembrie 2018
„Ce știu cu adevărat” de Oprah Winfrey
17 decembrie 2018

Știi proverbul: „Ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă apar singur”?

Câți dintre noi nu avem prieteni care mereu să fie negativiști, să ne spună că nu putem să facem ce ne propunem, că nu are rost, care mereu critică acțiunile noastre și ale altora? Ei, dacă și tu ai genul acesta de prieteni, cel mai bine este să te ferești de ei, cât mai mult posibil. De ce? Pentru că tu ai nevoie de oameni lângă tine care să te încurajeze, să te aprecieze, să îți dea încredere în forțele proprii, oameni pozitivi, de la care ai ce învăța.

Jim Rohn spunea: „Ești media celor cinci oameni cu care îți petreci cel mai mult timp.”

Poate nu se aplică în cazul tuturor, dar, de obicei este adevărat, deoarece noi atragem persoanele cu care ne petrecem timpul, fie în mod conștient, fie inconștient.
Acum gândește-te cine sunt oamenii cu care îți petreci cel mai mult timp și ce fel de oameni sunt, care sunt realizările lor. Sunt genul de oameni care te trag în jos sau oamenii care te motivează să dai mai mult, să fii mai bun zi de zi?
Atragi intenționat lângă tine oameni care să te scoată din zona de comfort sau pe cei care să te țină acolo?

Dan Peña, om de afaceri american și business coach, spunea: „Arată-mi ce prieteni ai și eu îți voi arăta viitorul”.

Dacă te înconjori de persoane care sunt mai bune decât tine, care te inspiră, care sunt niște învingători și au ceea ce tu vrei: casa, mașina, afacerea, viața la care tu visezi, inevitabil vei ajunge la fel.

Înconjoară-te de persoane de la care ai ce învăța, care îți vor spune o părere sinceră tot timpul, care te vor ajuta să te îmbunătățești, care te forțează să îți ridici standardele mereu, pentru a-ți atinge potențialul maxim.
Stai pe lângă oameni care au aspirații mari, care vor să își lase amprenta în această lume, care vor să facă o diferență și care trăiesc o viață autentică, pozitivă și plină de sens.

Nu îți petrece timpul în grupuri în care ești cel mai bun, cel mai de succes, cel mai deștept, cel mai bogat și în care toată lumea vine la tine pentru ajutor și pentru răspunsuri, fiindcă oricât de bine te-ai simți (cu siguranță egoul tău s-ar ridica până la Cer), aceste lucruri înseamnă că tu nu te dezvolți și nu progresezi.

Alege grupuri unde să existe persoane mai bune decât tine, care să te influențeze, chiar și de la distanță. Poți citi cărți, poți asculta cărți audio, podcast-uri, poți urmări video, ale unor oameni de succes, pe care îi admiri, pe care îi ai ca mentori și, făcând asta zi de zi, e ca și cum ai petrece timpul în compania lor.

Jay Shetty spunea într-un interviu că, pentru a avea succes, trebuie să urmăm trei pași:
1. Fii deschis către noi experiențe, oportunități și persoane.
2. Întâlnește cel puțin o persoană care să fie așa cum vrei tu: un afacerist de succes, un autor de succes, un cercetător de succes, etc. Studiază această persoană, observă-i obiceiurile, fii obsedat de ce face și cum a ajuns la succesul actual, petrece timpul cu ea, dacă este posibil.
3. Hotărăște-te dacă asta vrei și tu cu adevărat. Ok, poate îți dorești succesul acelei persoane, dar ești dispus să faci și munca necesară să ajungi la acel rezultat? Dacă răspunsul este da, acționează.

Într-o lume în continuă schimbare, unde devine din ce în ce mai greu să ajungi în vârf, mi se pare extrem de important să ai persoanele potrivite lângă tine. Desigur, contează și acțiunile pe care le faci zilnic, ce cărți citești, la ce programe te uiți la TV, ce știri și filme urmărești, însă dacă nu ai pe nimeni care să te sprijine, să creadă în tine, să te ridice atunci când cazi, va fi foarte greu de unul singur.

Este important să ții lângă tine doar oamenii potriviți, care luptă pentru visele lor și să nu dai importanță fricilor și limitărilor celorlalți, care vor încerca să te oprească.

Un citat care arată pe deplin importanța oamenilor de care ne înconjurăm este cel al sociologului Charles Cooley: „Nu sunt ceea ce cred că sunt, nu sunt ceea ce tu crezi că sunt, ci sunt ceea ce eu cred că tu crezi că sunt.”

Identitatea noastră se formează pe baza percepției noastre despre ce cred ceilalți despre noi, tocmai de aceea trebuie să interacționezi cu persoane care să te impulsioneze să fii din ce în ce mai bun, care să creadă în abilitățile și în visele tale, iar astfel vei ajunge să crezi și tu.☺️

Există două categorii de persoane: care te inspiră sau care te seacă de energie și motivație.

Tu pe care le alegi?

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box