Câte măști stau în calea fericirii tale?

Tu cum faci networking?
8 ianuarie 2019
„Schimbând gândirea, îți schimbi viața” de Brian Tracy
13 ianuarie 2019

Privesc în oglindă și văd un chip. Sunt eu, cea autentică, reală, fără inhibiții, constrângeri sau frici. Apoi simt presiunea lumii, a societății, care și-a pus amprenta pe viața mea, pe modul în care ar trebui să mă comport, cum ar trebui să mă îmbrac, ce ar trebui să simt, ce fel ar trebui să vorbesc. Ai simțit vreodată că ceea ce faci nu te definește? Că ceea ce spui este diferit față de ceea ce simți și gândești? Ai simțit vreodată că te-ai lăsat condus de regulile, limitele, percepțiile celorlalți, deși știai că nu te reprezintă?

Câte măști porți zilnic? Poate ești „fata populară”, „băiatul cool”, „o perfecționistă”, „fata drăguță, care nu refuză pe cineva vreodată”, „un atotcunoscător”, „un macho”, „un comedian”, „băiatul mamei”, „bărbatul casei”, „bărbatul alfa”, etc. Toate acestea sunt măști pe care le purtăm, datorită unor evenimente din trecut care ne-au marcat sau datorită regulilor impuse de societate, dar toate arată o frică a noastră. Frica de a nu fi acceptat, frica de a nu fi iubit, frica de singurătate, frica de eșec, etc.

Ne naștem doar cu două frici: frica de cădere și frica de zgomote puternice. Cu toate acestea, până la viața adultă strângem nenumărate frici, care ne forțează să ne punem măști, astfel încât să nu fim răniți și să nu ne arătăm vulnerabilitatea.

Crezi că tu nu porți nici o mască? Caută bine, pentru că e posibil să porți o mască de atât de mult timp, încât ajunge să facă parte din tine. Nici nu realizezi că o porți zilnic, pentru că e confortabil, iar mintea ta va face tot posibilul să ascundă semnele și instinctele care încearcă să te avertizeze că nu mai ești adevăratul TU.

Cât vei mai merge prin viață știind că nu vei ajunge niciodată la întregul tău potențial, din cauza fricilor și a măștilor care consumă și ultima fărâmă de autenticitate, de claritate, de fericire pură?

Ascultă-ți instinctele, ascultă vocea care șoptește că acela nu ești TU, că tu ești menit să faci lucruri mărețe. Înfruntă-ți fricile și depășește limitele. Fă din inconfortabil confortabil. Scoate mască după mască de pe față și privește-te. Fii curajos și arată-ți vulnerabilitatea în toată splendoarea ei. Acum, poți să-ți creezi viitorul așa cum dorești și să fii cu adevărat fericit. Acum ești, în sfârșit, LIBER.

Tu ce măști trebuie să dai jos?

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box