Início » ȘTIRI » Ce ierburi ar trebui să fie plantate lângă plantele de căpșuni?

Ce ierburi ar trebui să fie plantate lângă plantele de căpșuni?

Plantarea ierburilor lângă plantele de căpșuni este o idee bună. Descoperiți sfaturile noastre de grădină și sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite plante aromatice pentru plantele de căpșuni: cimbru, rozmarin, arpagic, salvie…

Conteúdo

Dacă sunteți pasionat de grădinărit și doriți să adăugați plante aromatice în grădina dumneavoastră, atunci ați ajuns la locul potrivit.

În acest articol vă vom îndruma în alegerea ierburilor pe care să le plantați lângă plantele de căpșuni.

De asemenea, vă vom da câteva sfaturi practice despre cum să le îngrijiți și să vă mențineți plantele de căpșuni în creștere. Așadar, continuă să citești pentru a afla mai multe despre cele mai bune plante aromatice pe care să le plantezi alături de plantele de căpșuni!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par IUBIMULEIURILE.RO (@kisskingaroberta)

Avantajele plantării ierburilor lângă plantele de căpșuni

Plantele de căpșuni sunt o modalitate excelentă de a cultiva fructe delicioase. Cu toate acestea, plantarea ierburilor lângă plantele de căpșuni poate avea multe beneficii suplimentare.

Acestea ajută la ținerea la distanță a dăunătorilor și pot chiar să protejeze plantele de căpșuni de anumite boli.

În plus, plantele aromatice adaugă savoare mâncărurilor gătite cu căpșuni, ceea ce le face un plus excelent pentru grădina dumneavoastră. În plus, acestea pot fi ușor de recoltat și folosite pentru a da un gust unic preparatelor dumneavoastră.

Lista ierburilor care pot fi plantate lângă plantele de căpșuni

Există mai multe soiuri de plante aromatice care pot fi plantate lângă plantele de căpșuni. Levănțica, rozmarinul, salvia, cimbrul și pătrunjelul sunt cele mai des folosite.

De asemenea, puteți planta ierburi precum busuioc, coriandru și mărar. Florile comestibile, cum ar fi petuniile, năstrușnicele și gălbenelele sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a fi plantate alături de plantele de căpșuni.

Unele ierburi au un miros plăcut și pot ajuta la ținerea la distanță a dăunătorilor. De asemenea, ierburile ajută la conservarea umidității solului și îmbunătățesc creșterea plantelor de căpșuni. Ierburile sunt, de asemenea, foarte ușor de îngrijit și nu au nevoie de mult spațiu pentru a crește.

Cum să plantezi plante aromatice lângă plantele de căpșuni?

Plantarea ierburilor lângă plantele de căpșuni este relativ ușoară și poate fi făcută de către grădinarul de casă. Primul pas este să alegeți un loc potrivit pentru plantele aromatice, care trebuie plasate într-o zonă însorită și bine drenată.

De asemenea, cel mai bine este să alegeți o zonă care să nu fie prea aproape de plantele de căpșuni, astfel încât acestea să nu concureze pentru hrană și apă.

Odată ales locul, semințele sau plantele trebuie să fie plantate la adâncimea corectă.

Semințele trebuie acoperite cu pământ de ghiveci sau nisip fin, în timp ce răsadurile pot fi plantate direct în sol. După aceea, udați bine solul și păstrați-l umed până când plantele încep să germineze.

În cele din urmă, este important să fertilizați regulat ierburile pentru a asigura o creștere optimă.

Sunt recomandate îngrășămintele organice, deoarece acestea ajută la menținerea solului umed și creează o structură fertilă bogată pentru plante. De asemenea, puteți adăuga compost în sol pentru a îmbogăți solul și a oferi plantelor în creștere nutriția de care au nevoie.

Iată o listă de plante aromatice care pot fi plantate alături de plantele de căpșuni:

  • Pătrunjel
  • Arpagic
  • Busuioc

Întreținerea și îngrijirea ierburilor lângă plantele de căpșuni

Plantele aromatice sunt foarte sensibile la condițiile meteorologice. Pentru a le cultiva cu succes, este important să le întrețineți și să le îngrijiți în mod regulat.

Ierburile au nevoie de multă apă, dar nu prea multă. Solul afânat și bine drenat este esențial pentru a preveni acumularea de apă în sol.

În plus, din cauza rezistenței lor scăzute la intemperii, ele trebuie protejate de căldura verii și de temperaturile scăzute ale iernii. Prin urmare, este important să acoperiți plantele în caz de îngheț sau de vreme caldă.

Tăierea ierburilor este, de asemenea, importantă pentru o creștere corespunzătoare a acestora. O dată pe an, primăvara, este indicat să se taie plantele sever pentru a elimina ramurile moarte sau bolnave și pentru a stimula înflorirea și fructificarea.

În sfârșit, o dată pe lună, este necesar să se efectueze o udare suplimentară pentru a menține un nivel adecvat de umiditate.

Este interesant să folosiți ierburi aromatice pentru a parfuma și proteja plantele de căpșuni. Cele mai potrivite ierburi sunt arpagic, cimbru, rozmarin și mentă.

Varietatea va depinde de climă și de sol și este important să cunoașteți caracteristicile diferitelor ierburi. Punând în practică aceste sfaturi de grădinărit, veți avea o grădină plină de căpșuni parfumate și protejate!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.