Início » ȘTIRI » Ce legume să plantezi alături de roșii (și pe care să le eviți)?

Ce legume să plantezi alături de roșii (și pe care să le eviți)?

Plantarea legumelor lângă roșii favorizează creșterea și reduce dăunătorii. Aflați aici ce legume se potrivesc bine cu roșiile și care sunt de evitat!

Conteúdo

Atunci când grădinătim, facem adesea greșeala de a planta orice soi de legume. Dar unele soiuri se potrivesc mai bine decât altele!

Acest articol vă va ajuta să aflați ce legume să plantați alături de roșii și pe care ar trebui să le evitați. Nu ne vom uita doar la ce soiuri sunt compatibile cu roșiile, ci și de ce aceste combinații sunt benefice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Costinela Moraru (@costinelamoraru)

Beneficiile plantării legumelor alături de roșii

Plantarea legumelor alături de roșii oferă diverse beneficii grădinarului. Combinațiile adecvate pot ajuta la purificarea solului, la îmbunătățirea structurii solului și la promovarea nutriției plantelor.

În plus, acestea pot promova creșterea legumelor și pot reduce volumul de muncă necesar pentru cultivarea grădinii. Bunele combinații de legume și roșii pot ajuta, de asemenea, la reducerea dăunătorilor și a bolilor care afectează culturile.

Prin urmare, plantarea legumelor alături de roșii poate oferi o serie de beneficii grădinarilor.

Ce legume să plantați lângă roșii?

Roșiile sunt una dintre cele mai populare și mai ușor de cultivat legume. Cu toate acestea, dacă doriți să maximizați creșterea și producția roșiilor, este important să plantați alături de ele și alte soiuri de legume.

Printre plantele care au un efect benefic asupra roșiilor se numără varza, pătrunjelul, castraveții, fasolea, porumbul și menta. Prezența acestor plante ajută la reglarea dăunătorilor și oferă roșiilor un plus de nutrienți.

De asemenea, este foarte util să adăugați ierburi precum salvia sau cimbrul pentru a promova creșterea roșiilor și pentru a le îmbunătăți gustul. În cele din urmă, plantarea prazului lângă roșii poate preveni ca plantele de roșii să fie atacate de anumite boli.

Ce legume nu ar trebui să fie plantate lângă roșii?

Să știi ce legume trebuie să eviți să plantezi alături de roșii este important pentru o amplasare optimă a legumelor și pentru grădinărit. Într-adevăr, unele legume sunt susceptibile de a avea o influență negativă asupra dezvoltării roșiilor. Prin urmare, este indicat să evitați să plantați următoarele legume lângă roșii:

  • Prazul, care poate fi afectat de aceeași boală ca și roșiile.
  • Varza, care poate „fura” substanțele nutritive de la roșii.
  • Ceapa, care nu produce suficient azot pentru a susține creșterea roșiilor.
  • Fasolea, care poate transmite musca albă.

Deși, în general, plantele sunt destul de adaptabile și nu ar trebui să fie prea afectate de vecini, unele plante au nevoie de spațiu pentru a înflori și a crește bine. Atunci când alegeți ce legume să plantați alături de roșii, este important să luați în considerare aceste riscuri și să alegeți o combinație bună.

Cum să optimizați plasarea legumelor pentru grădinărit?

Grădinăritul poate fi o provocare și este important să optimizăm amplasarea legumelor pentru cele mai bune rezultate. Pentru a face acest lucru, este recomandat ca legumele să fie plantate lângă roșii pentru a profita de beneficiile pe care fiecare legumă le poate oferi plantei. Unele legume pot oferi nutriție, protecție și chiar adăpost pentru roșii.

Altele, cum ar fi mazărea, formează o barieră care împiedică melcii și melcii să ajungă la plantă. De asemenea, este important să știți ce legume trebuie să evitați să plantați lângă roșii; de exemplu, unele, cum ar fi ceapa, pot interfera cu gustul și calitatea roșiilor.

Prin urmare, pentru a optimiza amplasarea legumelor pentru grădinărit, este important să luați în considerare beneficiile pe care fiecare legumă le poate oferi plantei și să le evitați pe cele care pot interfera cu sănătatea și calitatea acesteia. O bună planificare a grădinii este esențială pentru a obține cele mai bune rezultate posibile și pentru a profita pe deplin de beneficiile pe care le poate oferi o grădină.

Este important să alegeți legumele potrivite pe care să le plantați alături de roșiile dumneavoastră. Unele pot fi benefice pentru grădina dumneavoastră, în timp ce altele pot fi dăunătoare pentru creșterea roșiilor. Printre legumele care se potrivesc bine cu roșiile se numără pătrunjelul, ceapa, ardeii, conopida, fasolea și vinetele.

Morcovii și cartofii nu ar trebui să fie plantați în apropierea roșiilor. Fie că sunteți un grădinar experimentat sau un novice, urmați aceste sfaturi pentru a obține cel mai bun randament posibil din grădina dumneavoastră!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.