Ce obiective alegeți pentru 2019?

Inspirația de Luni
10 decembrie 2018
Care sunt prietenii tăi?
14 decembrie 2018

Pentru că noul an reprezintă șansa la un nou început, este deosebit de important să vă setați în scris obiectivele pentru 2019. Știți că în urma studiilor, s-a demonstrat că doar 3% dintre persoane își scriu obiectivele pentru noul an și faptul că le scrieți pe hârtie crește cu 42% șansa să le și îndepliniți?

Înainte de a stabili obiectivele pentru 2019, vă propun să le revizuiți pe cele din 2018 și să vedeți care s-au îndeplinit sau nu și care sunt motivele care stau la baza acestui rezultat. De asemenea, puneți-vă următoarele întrebări:
a. Ce experiențe am avut și ce lucruri am realizat pentru care sunt mândru și recunoscător?
b. Ce greșeli am făcut din care am avut ceva de învățat și care sunt lecțiile ce le-am învățat în urma acelor greșeli?
c. Există lucruri, obiective, proiecte, persoane sau vise la care simt nevoia să renunț?
După ce v-ați notat răspunsurile la aceste întrebări și ați făcut, practic, un rezumat la acest an, puteți să începeți noul an plini de entuziasm, hotărâre și motivație să fie cel mai bun an de până acum.

Imaginați-vă cum ați vrea să fie 2019, despre ce ați vrea să fie și puneți pe hârtie doar obiectivele pentru care sunteți determinați să munciți. Dacă lista de obiective va fi, de fapt, doar o listă de dorințe pentru care nu vreți să depuneți efort, veți ajunge să fiți dezamăgiți și să faceți parte din statistica de 95% de persoane care renunță la obiectivele lor până în data de 15 ianuarie. Tocmai de aceea, mi se pare important să vă setați obiective care pot fi incredibil de nerealiste, dar pentru care să vă luați angajamentul de a munci zilnic spre îndeplinirea lor.

Primul pas către îndeplinirea obiectivelor este să aveți o viziune clară, cât mai detaliată, pentru ceea ce vreți cu adevărat (și nu ce considerați că v-ar fi de folos), care să vă încânte, să vă motiveze și să vă umple sufletul de bucurie. Această viziune vă va da motivele necesare să continuați, chiar și atunci când simțiți că nu mai puteți sau când nu mai știți ce să faceți ca să ajungeți la rezultatul dorit.

Al doilea pas este să vă scrieți obiectivele cât mai detaliat și să stabiliți un termen limită până când să se îndeplinească, pe care îl mai puteți modifica pe parcurs în funcție de situație.

Cel de-al treilea pas este să vă stabiliți rutina zilnică/ritualul care vă va duce din ce în ce mai aproape de obiectivul vostru. Care sunt lucrurile mici, acțiunile necesare care, pe termen lung, vă ajută să ajungeți unde vă doriți? Identificați obstacolele pe care trebuie să le depășiți, abilitățile pe care trebuie să le dobândiți sau îmbunătățiți și persoanele care vă pot ajuta.

Sursa foto: Pixabay

Cred că indiferent de aria pe care alegeți să o schimbați, important este să aveți un progres în cunoștințe, experiențe, networking și lucruri pentru care să fiți recunoscători.
Nu uitați că trebuie să vă stabiliți standarde cât mai înalte, vise nerealiste, indiferent de ce spun alte persoane și cereți de la voi ca în fiecare zi să fiți mai bun decât ați fost ieri. Fiți autentici, nu fiți aroganți, dar nici prea modești și aveți încredere în voi și în persoanele care vă sunt alături.

Profitați de oportunitatea de vă depăși limitele și fricile și fiți persoana care vă doriți să fiți, nu cea care credeți ca sunteți. Înconjurați-vă de oameni care să aibă aceleași valori și vise cu voi și oameni care să vă fie model, care să vă inspire și să vă dea încrederea necesară că puteți face ce vă doriți cu ardoare.

Eu îmi doresc un an în care să fiu fericită cu mine, plin de experiențe transformaționale, în care să fiu înconjurată de persoane care să mă inspire și să mă ajute în drumul meu către libertatea financiară, un an plin de iubire și recunoștință, în care să pot spune zi de zi că am progresat în a fi o soție, mamă, soră, fiică și prietenă mai bună.

Voi ce obiective aveți pentru 2019?

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

6 Comments

 1. Recomand pașii tăi, și mie imi place și practic stabilirea de obiective.

 2. Adriana spune:

  Inca nu am avut timp sa-mi stabilesc obiectivele pentru 2019! Dar o sa o fac zilele acestea, neaparat!

 3. Mihaela Druga spune:

  Foarte bun si acest articol, Oana. Cred ca e esential sa ne facem obiective pentru a ne responsabiliza si a ne face mai constienti ca timpul pe care il avem trebuie folosit intr-un mod productiv. Eu am inceput lista cu obiective, dar inca mai am de lucrat la ea.
  Oana, in ceea ce priveste obiectivul tau de a fi o prietena mai buna, cred ca deja reusesti asta. Esti o persoana minunata ?

  • OanaBi spune:

   Mulțumesc Mihaela!?? Ești tare drăguță.? Într-adevăr, obiectivele ne responsabilizează și ne arată direcția în care să mergem. De asemenea, ne ajută să ne concentrăm pe ceea ce vrem să realizăm și să facem acțiuni constante pentru a ne atinge scopul. Ce îmi place mie la obiective, e ca de fiecare dată când reușesc să îndeplinesc unul, să îl colorez cu verde.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box