Cea mai simplă metodă prin care îți poți îmbunătăți viața + un super BONUS

Inspirația de Luni (19)
6 mai 2019
Inspirația de Luni (20)
13 mai 2019

Subconștientul este ca un burete care absoarbe tot ceea ce îi transmite mintea conștientă, adică ceea ce gândim, spunem și simțim. El este maestrul care nu doarme niciodată, care transmite organelor să funcționeze, care ne menține în viață. Însă, acesta nu face diferența între ce e bine sau rău, ci este soldatul care execută fără să pună sub semnul întrebării decizia comandantului (mintea conștientă). În consecință, dacă tu gândești că ești un om bolnav, subconștientul va acționa să te simți bolnav. Dacă spui că ești un prost, mintea subconștientă va aduna resursele necesare pentru a demonstra acest adevăr și te va face probabil să uiți lucruri, să pici teste, să ai probleme în a menține o conversație, etc.

Subconștientul este foarte sensibil la sugestiile ce i se aduc și aici intervin afirmațiile pozitive care schimbă jocul.

Afirmațiile pozitive sunt fraze pe care le spui cu scopul de a transforma un gând negativ într-unul pozitiv. Aceste afirmații, folosite în mod repetat, au rolul de a pătrunde în subconștient și de a schimba tiparele noastre negative (dialogul cu noi înșine, gândurile ce le avem despre ceilalți, convingerile noastre limitative) în altele pozitive.

Nu te aștepta ca acest lucru să se întâmple peste noapte, (dacă ai zis două afirmații pozitive într-o zi), pentru că nu va funcționa. Ca orice obicei nou, va lua timp până când mintea ta conștientă nu se va mai opune afirmațiilor pe care le faci, (spunându-ți ție că nu e adevărat ce zici acolo, că acel lucru nu se va întâmpla niciodată și alte gânduri care par că vin dintr-un loc plin de logică). 

Este dovedit prin neuroștiință că atunci când utilizăm în mod repetat aceste afirmații, creierul nostru (mai exact cortexul prefrontal) răspunde la acești stimuli și eliberează hormoni de reducere ai stresului și anxietății, așa că efectele benefice se produc și la nivel neuronal, nu doar la nivel de mentalitate și acțiune.

Suconștientul nostru este într-adevăr remarcabil prin puterea lui de a dicta acțiunile pe care le facem zilnic, de a menține obiceiuri și de a găsi modalitățile prin care să ducă la bun sfârșit sarcinile pe care le primește.

Momentele cele mai potrivite pentru a lucra la subconștient sunt dimineața și seara înainte de culcare (atunci mintea conștientă este pasivă și nu ne bombardează cu gânduri și, în plus, este cunoscut faptul că subconștientul repetă pe tot parcursul nopții ultimele gânduri de dinainte de somn).

Marisa Peer recomandă ca aceste afirmații pozitive să se regăsească și pe ecranul telefonului, pe desktop, agendă și în toate locurile pe care le utilizezi foarte des, afirmând că acest lucru are un impact mult mai mare asupra subconștientului.

Sursa foto: Unsplash

Este important să ne concentrăm atenția pe afirmațiile pe care le spunem, dar în același timp, ajută să ne imaginăm că acea afirmație este deja adevărată (să o validăm) și să simțim emoția transmisă de aceasta.

Imaginează-ți cum ar fi dacă în fiecare zi te-ai trezi spunându-ți lucruri pozitive despre tine, despre viața ta și ai repeta aceste lucruri în timpul zilei și seara timp de câteva zile sau săptămâni la rând. Ai reuși să vezi totul într-o notă pozitivă, ai fi mai optimist, ai avea mai multă încredere în tine, ai atrage către tine resursele necesare pentru ca acele lucruri să se adeverească și ai scăpa de neliniște și nesiguranță.

Mahatma Gandhi are un citat foarte sugestiv despre cât de important este să ne menținem gândurile pozitive:

“Menține-ți gândurile pozitive, pentru că gândurile tale vor deveni vorbele tale. Menține-ți vorbele pozitive, pentru că vorbele tale vor deveni comportamentul tău. Menține-ți comportamentul pozitiv, pentru că comportamentul tău va deveni obiceiurile tale. Menține-ți obiceiurile pozitive, pentru că obiceiurile tale vor deveni valorile tale. Menține-ți valorile pozitive, pentru că valorile tale vor deveni destinul tău.”

Eu folosesc afirmațiile pozitive de mai mult timp și preferata mea este o mantră magică: “I am enough”.

Sper să îți folosească și ție. Nu uita că tu ești singurul care îți poți schimba viața în mai bine și totul pleacă de la mindset.

Bonusul de astăzi este reprezentat de 20 de imagini cu afirmații pozitive pe care le poți descărca și le poți utiliza pentru a-ți îmbunătăți viața. De asemenea, le poți posta pe Facebook, ca să vadă prietenii cât de tare și pozitiv ești.

TU crezi in puterea subconstientului tau?

Sursa foto titlu: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box