Início » ȘTIRI » Cum de a călca rapid o foaie și o față de pernă fără un fier?

Cum de a călca rapid o foaie și o față de pernă fără un fier?

Învață cum să calci fără fier de călcat cu sfaturile noastre de acasă! Află cum să calci un cearșaf și o față de pernă fără să deteriorezi țesătura și fără abur.

Conteúdo

Nu aveți un fier de călcat sau căutați un mod mai ecologic de a vă călca cearșafurile și fețele de pernă?

Nu căutați mai departe, noi avem soluția! În acest articol vă vom arăta cum să vă călcați cearșafurile și fețele de pernă fără a folosi fierul de călcat.

Îți vom împărtăși câteva sfaturi casnice pentru a te asigura că rufele tale sunt călcate impecabil, fără a fi nevoie să petreci o oră făcând acest lucru. Așadar, ești gata să înveți? Haideți să începem !

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Renee Giugliano (@reneegiugliano)

Pasul 1: Pregătiți cearșaful și fața de pernă

Pregătirea lenjeriei este foarte importantă pentru a obține un rezultat excelent. Asigurați-vă că alegeți tipul de lenjerie potrivit pentru călcare în funcție de material și mărime. Curățați bine cearșaful și fața de pernă cu un detergent adecvat.

Apoi uscați-le bine înainte de a le călca. Le puteți atârna sau le puteți agăța de o sfoară, dar aveți grijă să nu le supraîncărcați pentru ca acestea să se usuce uniform. Odată uscate, verificați dacă hainele sunt curate și dacă nu există pete care să necesite un tratament special.

Pasul 2: Împăturește rufele cu grijă

Îndoirea rufelor este un pas important pentru a păstra ordinea în cameră. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești o suprafață plană și stabilă, cum ar fi un pat sau o masă, pe care să lucrezi cum trebuie. Este esențial să folosiți o zonă bine luminată și aerisită.

Odată ce toate hainele și așternuturile au fost așezate pe suprafața pregătită, acestea trebuie separate în pachete mici. Fiecare bucată trebuie rulată sau împăturită în funcție de forma și dimensiunea sa. Prosoapele și cearșafurile ar trebui să fie bine strânse și netezite pentru a preveni încrețirea în timpul depozitării.

Fețele de pernă trebuie împăturite în două înainte de a depozita cearceafurile. Hainele ar trebui împăturite cu mare grijă pentru a crea grămezi uniforme care să fie ușor de depozitat. Odată ce toate articolele sunt împăturite, acestea pot fi depozitate în cutii sau sertare. Este important să păstrați lucrurile bine organizate pentru a le găsi mai ușor mai târziu.

Pasul 3: Folosiți bețișoare sau șosete

Bețișoarele sau șosetele sunt de mare ajutor atunci când călcați. Ele conferă rufelor tale un finisaj și un aspect neted.

Le puteți cumpăra din majoritatea magazinelor care vând echipamente de uz casnic. Cu toate acestea, înainte de a le folosi, trebuie să le încălziți. Puteți face acest lucru punându-le pe un fier de călcat fierbinte timp de câteva minute.

Ar trebui apoi să așezați scândurile sau șosetele de călcat pe hainele pe care doriți să le călcați. Asigurați-vă că sunt bine fixate și că nu se mișcă. Ar trebui apoi să începeți să vă călcați hainele cu fierul de călcat. Verificați în mod regulat pentru a vă asigura că baghetele sau șosetele sunt încă la locul lor și nu s-au mișcat în timpul procesului de călcare.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă ajuta să obțineți un rezultat perfect:

  • Folosiți întotdeauna o temperatură adecvată, deoarece o temperatură prea ridicată poate deteriora țesătura.
  • Nu stați prea mult timp pe aceeași zonă, deoarece acest lucru poate deteriora țesătura și poate provoca inele.
  • Încercați să nu manipulați prea mult țesătura, deoarece acest lucru poate provoca încrețituri.

Urmând aceste sfaturi, ar trebui să reușiți să obțineți un rezultat perfect cu călcatul.

Pasul 4: Învățați să călcați fără un fier de călcat cu aburi

Înainte de a învăța cum să calci fără fier de călcat cu aburi, este important să pregătești rufele și să folosești bețișoare sau șosete. Cu toate acestea, este la fel de important să știi cum să procedezi astfel încât să nu existe urme sau riduri pe haină.

În primul rând, trebuie să alegeți temperatura de călcare potrivită pentru țesătură și să mișcați fierul de călcat ușor, fără a apăsa prea tare. De asemenea, este important să nu uitați de cusături, falduri și revere, care necesită mișcări lente și precise.

După ce hainele au fost călcate, acestea trebuie agățate imediat, pentru a nu se deteriora în timpul depozitării.

În plus, puteți folosi un aparat de călcat cu abur pentru o călcare mai rapidă și mai ușoară. Este suficient să pulverizați apă pe haine pentru a îndepărta ridurile.

Există mai multe metode pentru a călca un cearșaf și o față de pernă fără fier de călcat. Le-am discutat aici pe cele mai comune. O bună ventilație, uscătorul de rufe, călcatul cu abur și metodele manuale sunt metode simple și eficiente.

Încercând toate aceste sfaturi, ar trebui să reușiți să vă călcați cearșafurile și fețele de pernă fără a avea nevoie de fier de călcat.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.