Início » ȘTIRI » Cum dezodorizezi un frigider sau un congelator?

Cum dezodorizezi un frigider sau un congelator?

Află cum să îți deodorizezi cu ușurință frigiderul sau congelatorul cu ajutorul unor sfaturi simple și eficiente făcute în casă. Rețete naturale de curățare pentru un miros proaspăt și plăcut!

Conteúdo

Ați observat că frigiderul sau congelatorul dvs. are un miros urât? Nu știți cum să scăpați de el?

Nu intrați în panică: am compilat câteva sfaturi simple și eficiente de casă pentru a vă deodoriza frigiderul sau congelatorul.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Pristine (@pristine_toledo)

Determinați cauzele mirosurilor neplăcute

Există diverse cauze ale mirosurilor neplăcute dintr-un frigider sau congelator, care se pot datora acumulării de murdărie și reziduuri alimentare.

Produsele alimentare, cum ar fi carnea, peștele, fructele și legumele, pot contribui, de asemenea, la formarea mirosurilor neplăcute.

Alți factori pot provoca, de asemenea, mirosuri neplăcute, cum ar fi o ventilație deficitară sau o întreținere deficitară a frigiderului și a congelatorului. Prin urmare, este important să găsiți cauza problemei înainte de a o trata.

Curățați frigiderul sau congelatorul

Dacă aveți mirosuri neplăcute persistente în frigider sau congelator, ar trebui mai întâi să curățați interiorul.

Astfel, veți detecta și elimina orice alimente expirate, resturi de mâncare care au căzut accidental și orice alte surse de contaminare. Folosiți un burete umed și un săpun blând pentru a îndepărta orice murdărie care se acumulează pe rafturi și pe pereți.

Apoi, asigurați-vă că ștergeți și clătiți suprafețele pentru a preveni răspândirea bacteriilor. De asemenea, puteți folosi un produs specializat pentru a curăța frigiderul, dar alegeți unul care nu conține amoniac.

Cu toate acestea, deși curățarea frigiderului sau a congelatorului poate ajuta la eliminarea mirosurilor rele, unele mirosuri pot rămâne după curățare. În acest caz, este posibil să fie nevoie să folosiți produse naturale sau chimice pentru a le elimina complet.

Folosiți produse naturale pentru a dezodoriza

Este posibil să folosiți produse naturale pentru a vă deodoriza frigiderul sau congelatorul. Aceste produse sunt atât eficiente, cât și sigure pentru sănătatea dumneavoastră. Iată câteva exemple:

  • Bicarbonat de sodiu: un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu așezat pe o farfurie poate absorbi mirosurile rele.
  • Oțet alb: amestecați oțet alb cu puțină apă și turnați lichidul într-un recipient, plasați-l în interiorul frigiderului pentru a absorbi mirosurile rele.
  • Ierburi aromatice: ierburile aromatice, cum ar fi cimbrul, lavanda, rozmarinul sau eucaliptul, sunt foarte eficiente în combaterea mirosurilor neplăcute. Le puteți pune pe o farfurie și apoi o puneți în interiorul frigiderului.

Există și trucuri mai originale, cum ar fi plasarea unei cești pline cu cafea măcinată timp de câteva ore pentru a absorbi mirosurile rele. Este important să vă goliți frigiderul și congelatorul înainte de a folosi aceste produse naturale, pentru ca ele să fie mai eficiente.

Utilizați substanțe chimice pentru a elimina mirosurile persistente

Atunci când apar mirosuri persistente, curățarea cu produse naturale nu mai este suficientă. În acest caz, este necesar să se utilizeze produse chimice.

Cele mai bune produse sunt cele care sunt special concepute pentru a elimina mirosurile neplăcute. Acestea sunt disponibile în majoritatea magazinelor de casă și grădină și conțin, de obicei, agenți antimicrobieni pentru a distruge bacteriile care provoacă mirosul neplăcut.

Este important să citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a utiliza un produs chimic și să urmați instrucțiunile de pe etichetă.

Produsele chimice pot fi aplicate în interiorul frigiderului și al congelatorului pentru a elimina complet mirosul neplăcut și pentru a preveni reapariția acestuia.

De asemenea, produsele pot fi aplicate pe suprafețele exterioare ale aparatelor pentru a le dezodoriza. Cu toate acestea, este important să luați anumite măsuri de precauție atunci când folosiți produse chimice.

Produsele chimice pot fi foarte corozive, așa că este recomandat să purtați mănuși și ochelari de protecție pentru a vă proteja pielea și ochii.

Urmând sfaturile făcute în casă descrise în acest articol, puteți să vă deodorizați cu ușurință frigiderul sau congelatorul. Rețineți că o curățare regulată este cheia pentru a preveni acumularea de mirosuri neplăcute și bacterii.

În cazul în care problema persistă, nu ezitați să contactați un tehnician calificat pentru o inspecție și o întreținere completă a aparatului dumneavoastră.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.