Cum ești tu în relația cu tine?

ata deschide ochii de rachel hollis book review, recomandare carte rachel hollis, fata deschide ochii recomandare carte oanabi
“Fată, deschide ochii! Nu mai crede toate minciunile despre tine și devino cine ești” de Rachel Hollis
8 iulie 2020
sejur in sighisoara 2020
La drum prin România – Partea I – Vacanță în Sighișoara
27 iulie 2020
tu cum esti in relatia cu tine, te pui pe primul loc in viata ta

Cunosc persoane care așteaptă iubire și suport din partea celorlalți, dar nu se gândesc nici măcar o clipă să facă asta pentru ele însele. Încă mă mai regăsesc și eu în lista asta, uneori.

Credeam că iubirea de sine este, în sine, un act egoist și nu voiam să mă simt vinovată pentru acest lucru, așa că preferam să nu mă gândesc la mine. În schimb, petreceam timp gândindu-mă la ce cred alții despre mine, cum să mă îmbrac ca să ii influențez să creadă ce vreau eu despre mine. Uff, era un cerc vicios din care încă nu am scăpat pe deplin.

Dacă nu îmi mai pasă atât de mult despre ce cred alții despre mine, eu încă mai am momente în care mă critic, dar învăț și încerc să fac asta într-un mod constructiv și cu blândețe (chiar dacă dialogul interior nu începe mereu așa).

Îmi aduc aminte un episod de podcast al Cristinei Oțel, care mi-a plăcut tare mult (tot ce face Cristina este minunat, oricum) în care am avut o revelație (de fapt era un fapt pe care îl cunoșteam în teorie, doar că nu am conștientizat efectiv că nu îl aplic, până nu am auzit-o pe ea spunându-l cu vocea ei calmă și blândă): unul dintre rolurile cele mai importante din viața noastră (poate chiar cel mai important) este SĂ FII TU ÎNSUȚI.

Să îți asumi să fii tu, să ai grijă de tine, să te iubești, să îți acorzi suport constant, să îți vorbești frumos, exact cum îi vorbești persoanei iubite.

Fii tu prietena ta cea mai bună, fii tu coach-ul tău care te sprijină în alegerile tale, fii tu vocea mieroasă a mamei care își îndeamnă puiul să zboare cu încredere, fii tu totul pentru tine.

Rolul de a fi tu implică să nu te mai ascunzi după scuze, ci să îți faci timp pentru lucrurile care contează pentru tine și să îți găsești puterea interioară pentru a acționa. 

Mai implică și să ai grijă de tine din punct de vedere emoțional, în loc să îți suprimi emoțiile și să le lași să fiarbă până când clocotesc și se îndreaptă spre persoana nepotrivită (poate chiar spre tine…știi tu, cu acel monolog în care îți spui a zecea oară astăzi că nu te pricepi la nimic și că alții mereu ți-o iau înainte, că e DOAR vina ta s.a.).

Să îți asumi rolul tău presupune să încerci să te odihnești 8 ore pe noapte în loc să lucrezi și să îți spui că te descurci cu jumătate, fiindcă ai timp să dormi la bătrânețe. Presupune să faci loc lucrurilor care îți aduc o stare de bine, de relaxare, de liniște și calm, cum ar fi: scris, meditație, sport, plimbări în natură, citit, o baie caldă sau pictat.

Sursa foto: Unsplash

Este timpul să îți lași latura creativă la suprafață, să te îngrijești de trio-ul din viața ta: corp, minte și spirit și să nu mai accepți să te pui pe ultimul loc pe lista ta de roluri, pentru că vei ajunge să devii irascibil, frustrat, sătul, blocat, nealiniat cu valorile, obiectivele și scopul tău și ai de suferit atât tu, cât și persoanele dragi ție. 

Când te pui pe primul loc în viața ta, nu înseamnă că devii egoist și nu îți mai pasă la fel de mult de copii, partener sau părinți, ci înseamnă că îți găsești timp pentru tine zilnic, pentru a căpăta o energie extraordinară pe care să o poți transmite și celorlalți, care să te ajute să jonglezi apoi cu diversele alte roluri importante din viața ta.

Cum crezi că ar arăta viața ta dacă pentru 15-30 minute pe zi ai fi tu, acolo, pentru tine? Când în loc să începi să te critici vehement, ai putea să îți spui cu blândețe că ai obosit și ai nevoie de o pauză scurtă în care să te dedici îngrijirii și fericirii tale.

O pauză în care să îți încarci bateriile (măcar o parte din ele) zilnic, în care să te simți mai calm, mai blând, mai puțin reactiv, în care să simți cum iubirea ia locul fricii și recunoștința ia locul lipsurilor.

Cât de frumos ar fi să le transmitem copiilor nostri că ei au dreptul să își ia timp pentru ei înșiși, în care să facă o activitate care le place cu adevărat, indiferent de orice alte activități ar “trebui” să facă zilnic?

Cum ar fi oare dacă fiecare dintre noi am implementa acest nou obicei în viața noastră? Sunt sigură că viețile noastre ar fi mai împlinite și că în societatea în care trăim ar fi mai puțină ură, dezbinare și haos.

Viața poate fi cu adevărat un dar, dacă ne dăm voie să o privim așa. Ai nevoie doar de un dram de curaj pentru a putea privi lumea cu lentile noi, un strop de determinare ca să te ții de noul obicei și un plus de inspirație ca să găsești exact activitățile care îți aduc o stare de bucurie pură în timpul de care tu poți dispune zilnic.😊

Tu cum te pui pe tine pe primul loc în fiecare zi și de ce crezi că e important să faci asta?😃

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box