Início » ȘTIRI » Cum să crești lalelele în apă: sfaturi pentru grădina ta

Cum să crești lalelele în apă: sfaturi pentru grădina ta

Conteúdo

Dacă sunteți interesat de cultivarea florilor în interior, atunci vă va plăcea acest articol. Vă vom explica cum să creșteți lalele în apă. Aceasta este o metodă foarte simplă și ieftină, care poate fi realizată de oricine.

De asemenea, veți afla câteva sfaturi despre cum să vă îngrijiți lalelele pentru a le păstra frumoase și sănătoase. Așadar, fie că sunteți un grădinar amator sau un începător, acest ghid ar trebui să vă fie foarte util.

 

De ce este nevoie?

Dacă doriți să plantați lalele, veți avea nevoie de câteva materiale esențiale. Veți avea nevoie de o găleată sau un bazin, pământ pentru ghiveci, îngrășământ și, bineînțeles, bulbi de lalele.

Odată ce tot ce aveți nevoie este gata, atunci puteți trece la următorul pas: pregătirea lalelelor pentru plantare.

Pregătirea lalelelor pentru plantare

Pentru ca lalelele să crească bine și să producă flori frumoase, este necesar să le pregătiți corespunzător înainte de plantare. În primul rând, alegeți bulbi care sunt în stare bună. Apoi, verificați dacă sunt uscate și fără mucegai.

Dacă observați că vreo parte a bulbilor este ofilită sau deteriorată, îndepărtați-o cu grijă. După ce ați făcut acest lucru, puteți trece la desărare.

Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să puneți bulbii într-un recipient plin cu apă și să îi lăsați timp de 12 ore. Perioada de timp va depinde de tipul și mărimea bulbilor. Odată ce acești pași sunt finalizați, puteți trece la următorul pas: plantarea.
Plantarea lalelelor în apă

Lalelele sunt flori delicate și plantarea lor în apă poate fi dificilă. Cu toate acestea, procesul este relativ simplu și ușor de realizat. Pentru a planta lalele în apă veți avea nevoie de :

  • Lalele în ghiveci
  • Un recipient adânc și lat
  • O lopată
  • Un amestec de pământ și îngrășământ
  • Apă

Odată ce aveți tot ce vă trebuie, puteți începe. Mai întâi, umpleți recipientul cu pământ și amestec de îngrășăminte. Apoi, adăugați suficientă apă pentru ca solul să fie umed, dar nu atât de mult încât să se înmoaie.

Folosiți lopata pentru a săpa găuri suficient de mari pentru a găzdui ghivecele de lalele. Apoi scoateți ghivecele de lalele din recipient și așezați-le cu grijă în găurile pe care le-ați săpat.

Umpleți apoi găurile din jurul ghivecelor cu mai mult pământ umed și udați bine plantele pentru a vă asigura că sunt bine așezate. Odată ce ați făcut acest lucru, lalelele dvs. sunt gata să fie îngrijite pe măsură ce cresc.

Îngrijirea lalelelor în timpul creșterii

Odată ce lalelele au fost plantate corespunzător, următorul pas este să le întrețineți. Este important să verificați regulat starea plantelor și să vă asigurați că primesc suficientă apă și nutrienți.

Lalelele pot fi udate la câteva zile, în funcție de condițiile meteorologice și de condițiile solului. De asemenea, este util să puneți un mulci în jurul lalelelor pentru a conserva umiditatea și pentru a împiedica creșterea buruienilor.

În plus, dacă solul este bine drenat, este indicat să adăugați îngrășământ pentru a ajuta planta să crească viguros. Tunderea și plivitul regulat sunt, de asemenea, necesare pentru a menține lalelele sănătoase și pentru a asigura o înflorire optimă.

Cultivarea lalelelor în apă este o modalitate interesantă și ieftină de a adăuga culoare în grădină.

Acest lucru se poate face într-o vază sau într-un recipient foarte mare, ceea ce îl face un proiect de divertisment excelent pentru pasionații de grădinărit. Nu sunt multe de făcut, trebuie doar să vă asigurați că nivelul apei este suficient de ridicat și că recipientul este în permanență însorit.

Urmând aceste sfaturi, ar trebui să vă puteți bucura de frumusețea lalelelor și de parfumul lor în grădina dumneavoastră.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.