Início » ȘTIRI » Cum să cureți fundul toaletei și să o deodorizezi cu zaț de cafea?

Cum să cureți fundul toaletei și să o deodorizezi cu zaț de cafea?

Află cum să cureți fundul toaletei cu produse naturale și sfaturi de casă! Folosește zațul de cafea pentru a deodoriza eficient.

Conteúdo

Curățarea toaletelor este o sarcină cu care cu toții trebuie să ne confruntăm din când în când și pe care o urâm cu toții. Păstrarea fundului toaletei curat și dezodorizat poate fi deosebit de dificilă.

Din fericire, există un truc simplu care te poate ajuta să cureți fundul toaletei și să o deodorizezi în același timp: zațul de cafea! În acest articol, vă vom explica cum să curățați fundul toaletei și să o deodorizați cu zaț de cafea.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Ana Maria Mosoiu (@anamosoiu)

Îndepărtați depunerile din partea de jos a toaletei

Dacă ați acumulat depuneri în partea de jos a toaletei, este recomandat să curățați această zonă în mod regulat pentru a preveni acumulările. Puteți folosi un amestec de produse de curățare și zaț de cafea, sau doar zaț de cafea, pentru a elimina aceste depuneri.

Începeți prin a goli vasul de toaletă. Apoi luați o mână de zaț de cafea și turnați-l direct în toaletă. Odată ce toată zațul este răspândit, așteptați câteva minute pentru ca acesta să se absoarbă în depozite. Apoi trageți apa la toaletă și lăsați apa să recirculeze de câteva ori.

Puteți finaliza curățarea cu un agent de curățare. După ce trageți apa, turnați în toaletă un detergent pe bază de acid citric sau sodă caustică. Este recomandabil să purtați mănuși și o mască pentru a evita expunerea la substanțele chimice. Lăsați produsul să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți bine cu apă și trageți din nou apa.

Folosiți zațul de cafea pentru a curăța și dezodoriza

Nu este nevoie să cumpărați substanțe chimice periculoase pentru a vă curăța și dezodoriza toaleta. Zațul de cafea este un produs natural și economic care poate fi folosit pentru această sarcină. Este foarte eficient în eliminarea mirosurilor neplăcute, deoarece absoarbe mirosurile și le înlocuiește cu arome plăcute.
Pur și simplu folosiți o lingură de zaț de cafea în vasul de toaletă și lăsați-o timp de cel puțin o oră, astfel încât boabele să poată absorbi mirosurile rele. După ce ați terminat, puteți trage apa la toaletă cu apă curată și ați terminat! Vei constata că toaleta ta este curată și fără mirosuri.

Pregătește soluția de curățare a zațului de cafea

Pentru a pregăti o soluție de curățare cu zaț de cafea, amestecați două cești de zaț de cafea cu o ceașcă de apă fierbinte. Această soluție poate fi apoi turnată direct în toaletă pentru a ajuta la îndepărtarea depunerilor de pe fundul acesteia.
Este important ca zațul de cafea să fie măcinat fin și ca apa să fie foarte fierbinte. Amestecul trebuie apoi lăsat în toaletă timp de aproximativ o jumătate de oră pentru a permite ca depunerile acumulate să se înmoaie înainte de curățare.

Odată ce timpul s-a scurs, va trebui să folosiți o mătură sau o perie pentru a îndepărta depunerile. De asemenea, puteți folosi un detergent neabraziv pentru a ajuta la îndepărtarea deșeurilor mai încăpățânate. Când ați terminat, nu uitați să clătiți bine cu apă caldă pentru a elimina zațul de cafea și orice impurități.
Puteți finaliza procesul folosind zațul de cafea ca dezodorizant natural. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adăugați câteva lingurițe de zaț de cafea în interiorul toaletei și lăsați-l câteva ore înainte de a trage apa.

  • Folosiți o mătură sau o perie
  • Folosiți un detergent neabraziv
  • Clătiți bine cu apă caldă

Sfaturi suplimentare pentru a menține toaletele curate și fără mirosuri

Există câteva sfaturi suplimentare care vă pot ajuta să vă păstrați toaletele curate și fără mirosuri. De exemplu, puteți utiliza produse enzimatice pentru a elimina mirosurile neplăcute.
Aceste produse acționează prin descompunerea mirosurilor și absorbirea lor, menținând toaleta curată. Alternativ, toaleta poate fi curățată cu un produs special conceput pentru a elimina depunerile de pe fundul toaletei.

Acest produs are un efect chimic care îndepărtează eficient toate tipurile de murdărie și bacterii care se acumulează în vas.
În cele din urmă, puteți folosi și zațul de cafea pentru a curăța și a dezodoriza toaleta. Cafeaua are proprietăți antibacteriene naturale care facilitează eliminarea mirosului din toaletă.

Zațul de cafea este un produs natural foarte eficient pentru curățarea toaletelor și eliminarea mirosurilor neplăcute. Urmând pașii prezentați, vă puteți bucura de o soluție economică și ecologică pentru a vă menține toaleta curată și proaspătă. Așa că nu mai așteptați și începeți să curățați fundul toaletei cu zaț de cafea!

 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.