Início » ȘTIRI » Cum să neteziți rapid o haină sau o foaie? Sfaturi și sfaturi

Cum să neteziți rapid o haină sau o foaie? Sfaturi și sfaturi

Află cum să îndepărtezi ridurile de pe o haină sau de pe un cearșaf în doar câteva minute cu aceste sfaturi simple și eficiente de acasă! Metode simple pentru ca hainele și lenjeria de pat să arate cât mai bine.

Conteúdo

Ați uitat să călcați o haină sau o foaie înainte de a o purta sau de a o folosi? Nu intrați în panică, vă vom arăta cum să obțineți un rezultat perfect fără să treceți prin corvoada de a călca.

În acest articol, vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă călcați hainele și cearșafurile rapid și eficient.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Suite (@taylorsuiteofficial)

Cum să neteziți o haină

Ridicarea este o sarcină plictisitoare și consumatoare de timp care poate fi foarte frustrantă. Din fericire, există câteva modalități simple de a evita încrețirea hainelor tale. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați eticheta și să urmați instrucțiunile producătorului pentru a evita deteriorarea țesăturii.

Dacă haina este uscată, atârnați-o cu capul în jos și perforați-o pentru a netezi pliurile. O altă metodă este să treci o piatră de călcat pe spatele țesăturii la foc mic sau mediu. Cu toate acestea, nu folosiți niciodată apă fierbinte, deoarece poate deteriora țesătura. În cazul în care țesătura este din lână, mătase sau in, aburul poate ajuta la îndepărtarea ridurilor.

Este important să alegeți fierul de călcat potrivit pentru a evita deteriorarea. Asigurați-vă că ați setat corect temperatura și verificați dacă produsul nu vă va păta haina. După ce v-ați luat aceste măsuri de precauție, începeți cu cusăturile și deplasați-vă ușor spre exteriorul țesăturii. În cele din urmă, pentru un finisaj perfect, nu ezitați să folosiți un spray special pentru „îndepărtarea ridurilor”.

Sfaturi de acasă pentru netezirea unui cearșaf

Ridicarea cearșafurilor poate fi o sarcină dificilă și plictisitoare, dar există câteva trucuri făcute în casă care sunt foarte eficiente pentru acest tip de muncă. Cea mai simplă metodă este să ascundeți cearșaful sub plapumă, împăturindu-l cât mai bine pentru a-l reduce la o dimensiune mai mică.

Cearșaful poate fi așezat apoi pe pat și mângâiat ușor cu un prosop cald și umed. Această tehnică funcționează cel mai bine dacă țesătura este ușor umezită cu un pulverizator, fără a fi prea umedă.

Alternativ, se poate folosi un fier de călcat, aplicând abur pentru a înmuia fibrele țesăturii, apoi călcând ușor cearșaful pentru a îndepărta pliurile.

Un alt truc este să atârnați cearșaful cu capul în jos și să treceți o minge de tenis pe întreaga suprafață: căldura și presiunea exercitată de minge sunt eficiente împotriva încrețiturilor. În cele din urmă, pentru o îndepărtare rapidă a ridurilor, puteți apela la produse profesionale special concepute pentru acest tip de muncă.

Sfaturi practice pentru un rid rapid

Există diferite modalități de a obține o îndepărtare rapidă a ridurilor. Trucurile făcute în casă pot fi foarte eficiente, dar eficiența lor va depinde de tipul de îmbrăcăminte și de situație.

Este important să vă asigurați că îmbrăcămintea este complet uscată înainte de a începe. Iată câteva sfaturi practice pentru a obține un rezultat satisfăcător:

  • Folosiți un fier de călcat: încălziți articolul și adăugați un prosop umed sau abur pentru a ajuta la netezirea ridurilor;
  • Întoarceți haina pe dos și puneți-o pe un umeraș;
  • Întoarceți haina pe dos și puneți-o pe un umeraș; Umeziți o cârpă curată și treceți-o peste articol, îndepărtând orice cute;
  • Frecați ușor articolul cu o perie cu peri moi pentru a desface pliurile;
  • Aspirați articolul, începând de la cusături;
  • Călcați articolele cu aburi, folosind un cap de duș sau un accesoriu de călcat cu aburi.

Urmând aceste sfaturi, este posibil să obțineți o călcare bună și rapidă fără prea mult efort. Cu toate acestea, trebuie luate anumite măsuri de precauție pentru a evita deteriorarea hainei. De exemplu, asigurați-vă că fierul de călcat este setat corect pentru materialul hainei și că nu se încinge prea tare. De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu apăsați prea mult pe țesătură cu peria și să puneți un prosop între aspirator și țesătură.

Precauții de luat atunci când călcați

Atunci când călcați o haină, este important să luați anumite măsuri de precauție pentru a nu o deteriora. Prima precauție este să vă asigurați că fierul de călcat este setat corect.

Trebuie să vă asigurați că căldura este adecvată tipului de țesătură și să nu supraîncălziți haina sau cearșaful. De asemenea, este important să nu aplicați o presiune prea mare atunci când călcați, deoarece acest lucru poate deteriora țesătura și face ca aceasta să fie mai predispusă să se încrețească din nou.

În cele din urmă, dacă țesătura este foarte delicată, poate fi mai bine să apelați la un profesionist pentru a obține cele mai bune rezultate.

Îndreptarea unui articol de îmbrăcăminte sau a unui cearșaf poate fi uneori o adevărată bătaie de cap. Din fericire, există multe trucuri făcute în casă pentru a face această sarcină mai ușoară.

Am adunat cele mai eficiente și ușor de aplicat metode care vă vor ajuta să obțineți rezultate satisfăcătoare în cel mai scurt timp.

Așadar, nu ezitați să le încercați data viitoare când trebuie să neteziți o țesătură!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.