Início » ȘTIRI » Cum să replantăm și să plantăm citricele: sfaturile noastre de grădinărit

Cum să replantăm și să plantăm citricele: sfaturile noastre de grădinărit

Aflați cum să replantați și să plantați citricele în grădină cu ajutorul sfaturilor noastre simple și eficiente de grădinărit. Descoperiți sfaturile noastre practice adaptate la fiecare etapă a procesului de plantare.

Conteúdo

Citricele sunt printre cele mai populare fructe exotice. Vara, ne place să mâncăm portocale, lămâi, grapefruit și mandarine. Dar dacă am vrea să avem propria noastră rezervă de fructe exotice?

Nu vă dați seama că plantarea și punerea în ghiveci a citricelor este la îndemâna oricui? În acest articol vă vom oferi sfaturile noastre despre cum să replantați și să plantați cu ușurință citricele acasă. Nu mai așteptați și aflați cum!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par gabico.ro (@gabico.ro)

Pregătirea mediului pentru citrice

Pregătirea mediului adecvat pentru horticultura citricelor este un pas extrem de important. Este esențial să fiți pregătiți pentru a oferi acestor plante nutrienții și îngrijirea de care au nevoie pentru a le asigura o creștere sănătoasă și abundentă.

În primul rând, alegeți un loc însorit și sigur pentru a planta citricele. În al doilea rând, este recomandat să amestecați compost organic cu solul existent pentru a îmbogăți solul și a-i îmbunătăți structura.

Un drenaj bun este, de asemenea, important pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. În cele din urmă, solul trebuie udat în mod regulat, fără a îneca rădăcinile, și fertilizat cu un îngrășământ favorabil citricelor pentru o creștere optimă.

Replantarea și replantarea citricelor: pași de urmat

Înainte de a începe replantarea sau replantarea citricelor, este important să pregătiți mediul. Trebuie să găsiți un loc însorit, cu o temperatură minimă de 10°C. Alegeți un sol bogat și bine drenat. De asemenea, puteți folosi un amestec de pământ de ghiveci, perlit și nisip. Odată ce solul este gata, puteți replanta sau planta citricele dumneavoastră.

În termeni simpli, replantarea reprezintă transferul unui copac dintr-un ghiveci mai mic într-un ghiveci mai mare. Când replantați un pom, trebuie să îl scoateți ușor din ghiveci, să îndepărtați substratul vechi și să îl înlocuiți cu unul nou.

Atunci când plantați copaci, săpați o groapă și puneți un ghem de rădăcini în ea. La final, acoperiți gaura cu un substrat nou.

Odată ce plantele sunt la locul lor, asigurați-vă că sunt bine udate și că primesc suficient îngrășământ pentru o creștere optimă. De asemenea, verificați în mod regulat ca solul să nu fie prea uscat sau prea umed. Citricele pot fi sensibile la boli și dăunători dacă mediul nu este adecvat.

Diferențe între replantare și plantare

Replantarea în ghiveci și plantarea citricelor sunt două procese distincte, care nu sunt similare. Replantarea este procesul de transferare a unui copac sau a unei plante existente într-un ghiveci nou. Plantarea, pe de altă parte, este procesul de a pune în pământ un copac sau o plantă nou achiziționată.

Replantarea se face de obicei pentru a schimba dimensiunea ghiveciului sau pentru a adăuga un nou sol nutritiv unei plante existente. Dacă replantați un arbore de citrice, ar trebui să alegeți un ghiveci care să fie cu cel puțin 2 cm mai mare decât cel anterior. Solul trebuie să fie suficient de nutritiv pentru pom și trebuie să fie bine drenat.

Plantarea este procesul de a pune un nou citric în pământ în grădina dumneavoastră. Atunci când plantați un citric, ar trebui să alegeți un loc însorit, bine drenat și să adăugați compost în sol. De asemenea, va trebui să săpați o groapă mai mare decât ghemul de rădăcini, astfel încât copacul să se poată instala confortabil.

Pe scurt, iată care sunt principalele diferențe între replantare și plantare:

  • Replantarea constă în transferul unei plante existente într-un ghiveci nou, mai mare.
  • Plantarea constă în a pune o nouă plantă sau un nou copac în pământ.

Îngrijirea citricelor pentru o creștere optimă

Îngrijirea citricelor este foarte importantă dacă doriți să obțineți o creștere optimă. Este important să vă asigurați că planta are întotdeauna suficientă apă și lumină. Pe măsură ce planta crește, asigurați-vă că o mutați într-un loc mai însorit, dacă este necesar.

Îngrășămintele trebuie aplicate la fiecare 3 luni sau conform recomandărilor producătorului. Frunzele trebuie curățate în mod regulat pentru a îndepărta praful și insectele.

De asemenea, se recomandă tăierea periodică pentru a menține planta sănătoasă și sub control, deoarece poate crește foarte repede. În mod similar, tăierea florilor ofilite va permite plantei să se concentreze pe creștere.

Atunci când cumpărați citrice, este important să examinați cu atenție planta înainte de a o cumpăra pentru a verifica dacă nu există insecte și boli.

Odată ce ați găsit o plantă sănătoasă, va trebui să o plantați sau să o replantați în mod corespunzător și să o îngrijiți în mod regulat pentru a-i asigura o sănătate și o creștere optime.

Urmând aceste sfaturi și sfaturi de grădinărit, veți putea să replantați și să replantați citricele cu ușurință și fără efort.

Odată ce aceștia sunt bine stabiliți, vă veți putea bucura de beneficiile pe care acești pomi fructiferi le aduc în grădina dumneavoastră. Un lucru este cert: având grijă de pomii dvs. de citrice, veți fi răsplătiți cu o recoltă abundentă și gustoasă.

 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.