Início » ȘTIRI » Cum să scapi de furnici în mod natural: sfaturi rapide și ușor de acasă

Cum să scapi de furnici în mod natural: sfaturi rapide și ușor de acasă

Descoperiți sfaturile noastre pentru a scăpa de furnici în mod natural. Aflați cum să recunoașteți diferitele metode și cum să le folosiți acasă pentru a scăpa de furnici pe termen lung.

Conteúdo

Furnicile pot fi o sursă de frustrare atunci când vă invadează casa.

Pesticidele chimice pot fi o modalitate rapidă și ușoară de a le ucide, dar pot conține și substanțe chimice toxice care sunt dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră și pentru mediu.

Din fericire, există trucuri naturale care vă pot ajuta să scăpați de furnici fără a recurge la substanțe chimice.

În acest articol, vom examina câteva dintre aceste sfaturi casnice eficiente pentru a scăpa de furnici în mod natural.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ZECO SHOP (@zecoshop.ro)

Folosiți alimente naturale pentru a alunga furnicile

Furnicile sunt o adevărată pacoste în casă și pot cauza multe neplăceri. Din fericire, există modalități eficiente și naturale de a alunga furnicile.

Una dintre cele mai comune modalități este utilizarea alimentelor naturale. Printre alimentele care pot fi folosite se numără piperul cayenne, menta, lămâia și oțetul.

Simpla presărare a acestor alimente în jurul punctelor de intrare a furnicilor sau în apropierea coloniilor lor le va ține la distanță. De asemenea, turnarea de piper cayenne pe furnici le va face să fugă, deoarece nu le place gustul.

Folosirea mentă este, de asemenea, o idee bună, deoarece este foarte puternică și poate ține insectele la distanță. În cele din urmă, uleiul esențial de mentă poate fi aplicat și în zonele în care intră furnicile pentru a le ține departe.

Folosește produse de uz casnic pentru a ține furnicile la distanță

Există mai multe produse de uz casnic simplu de găsit care pot fi folosite pentru a ține furnicile la distanță. Uleiurile esențiale, cum ar fi lămâia, menta, lavanda sau eucaliptul, sunt foarte eficiente.

Pur și simplu aplicați câteva picături în jurul ferestrelor și ușilor sau de-a lungul căilor lor obișnuite.

În mod similar, furnicile urăsc mirosul oțetului alb și al bicarbonatului de sodiu, așa că amestecarea acestora cu apă și pulverizarea de-a lungul pereților și a plintei poate ajuta la respingerea prezenței lor. Detergentul de vase poate fi, de asemenea, folosit pentru a ucide furnicile care intră în casă și pentru a le împiedica să se întoarcă.

O altă soluție este să presărați sare, bicarbonat de sodiu sau pudră de talc pe traseele furnicilor și în jurul punctelor de intrare. Produsele chimice, cum ar fi spray-urile insecticide, sunt foarte eficiente, dar mai puțin ecologice.

Prin urmare, acestea ar trebui utilizate cu moderație. Cu toate acestea, cea mai bună soluție este să vă curățați casa în mod regulat pentru a elimina resturile de mâncare și să tratați rapid orice infestare.

Blocați accesul furnicilor în casă

Atunci când încercați să scăpați de furnici, un bun punct de plecare este să le blocați accesul în casă. Există o serie de modalități de a face acest lucru și, cu puțin timp și efort, le puteți ține cu succes la distanță.

Pentru început, ar trebui să inspectați toate fisurile și crăpăturile din jurul casei dumneavoastră. Verificați îmbinările din jurul ușilor și ferestrelor pentru a vă asigura că nu pot intra furnicile.

Dacă găsiți găuri sau crăpături, umpleți-le folosind un material de etanșare adecvat. Ar trebui să inspectați, de asemenea, cadrul și fundația pentru a vedea dacă există posibile deschideri.

În plus, instalați ecrane la uși și ferestre, astfel încât furnicile să nu poată intra prin aceste zone. De asemenea, puteți aplica o bandă de etanșant în jurul ramei pentru a împiedica furnicile să intre.

În cele din urmă, plasați repelenți în locuri strategice pentru a descuraja furnicile să intre. Iată o listă de opțiuni pe care le puteți încerca:

  • Oțet alb
  • Uleiuri esențiale
  • Cafea măcinată
  • Sare
  • Paprika

Folosind aceste sfaturi simple, puteți bloca eficient intrarea furnicilor în casă.

Creați capcane pentru a prinde furnicile

Dacă metodele de mai sus nu sunt suficiente și doriți să eliminați în mod activ furnicile, puteți lua în considerare crearea de capcane. Furnicile sunt atrase de mâncare și apă și pot fi prinse cu capcane ușor de realizat.

Puteți folosi o sticlă mică de plastic, un bol sau un recipient umplut cu o soluție dulce, cum ar fi suc de fructe sau miere. Furnicile sunt atrase de zahăr și se vor îneca în lichid.

O altă metodă este să umpleți o farfurie sau un bol cu o soluție de borax și zahăr și să plasați această soluție într-o zonă în care sunt prezente furnicile. Furnicile vor fi atrase de amestec și îl vor transporta în cuibul lor, omorând toate furnicile.

Se pot folosi și alte metode pentru a captura furnicile, cum ar fi folosirea de benzi adezive sau bandă adezivă pentru a prinde insectele.

Este posibil să scăpați de furnici în mod natural și ușor. Soluțiile simple și eficiente, cum ar fi produsele de uz casnic, utilizarea de produse naturale, curățarea frecventă și limitarea accesului la hrană sunt toate opțiuni care pot ajuta la îndepărtarea furnicilor.

Luând măsurile adecvate și rămânând vigilent, vă puteți păstra casa fără furnici.


 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.