Início » ȘTIRI » Cum să sperii starlings departe de cireși pentru a-ți salva fructele?

Cum să sperii starlings departe de cireși pentru a-ți salva fructele?

Aflați cum să țineți departe de cireși stârvii pentru a vă salva fructele! Sfaturi simple și practice pentru a proteja fructele din grădina dumneavoastră. În doar câteva minute, veți putea să vă recuperați recolta!

Conteúdo

Aveți o livadă de cireși care începe să producă multe fructe și nu știți cum să o protejați de sturzi?

Dacă aceasta este situația dumneavoastră, ați ajuns în locul potrivit! În acest articol vă vom da câteva sfaturi despre cum să țineți la distanță starzile și să vă salvați fructele.

Înțelegerea comportamentului starlingilor

Înțelegerea comportamentului starlingilor este primul pas în procesul de prevenire a infestărilor. Aceste cunoștințe vă pot ajuta să determinați care metode de speriere sunt cele mai eficiente pentru situația dumneavoastră și să evitați problemele în viitorul apropiat.

Starlingii sunt păsări inteligente care se adaptează rapid la mediul lor și pot învăța să evite tehnicile de descurajare pe care le folosiți. Cu cât știți mai multe despre obiceiurile lor, cu atât mai multe șanse de reușită aveți în a-i ține la distanță.

Prin urmare, este important să aflați care sunt preferințele lor în materie de hrană, unde cuibăresc și când sunt mai activi. Odată ce înțelegeți cum acționează, veți putea lua măsuri pentru a le speria.

Utilizarea metodelor naturale pentru a speria păsările

Este posibil să rezolvați problema starlingilor într-un mod ecologic și natural. Pentru a face acest lucru, este necesar să folosiți metode adecvate pentru a speria păsările. De exemplu, în jurul zonei care trebuie protejată pot fi amplasate obiecte mobile sau hârtie creponată colorată.

Vântul care suflă obiectele și sunetele rezultate fac ca păsările să se simtă inconfortabil și le împiedică să se așeze. Se pot folosi, de asemenea, replici sonore sau vizuale ale unor prădători, cum ar fi șoimi, bufnițe sau bufnițe care reprezintă o amenințare pentru sturzi.

Există chiar dispozitive care imită vocea umană și care pot fi instalate pentru a alunga și speria păsările nedorite.

Instalarea de dispozitive fizice pentru a alunga sturzii

Există mai multe metode de respingere a sturzinilor. Instalarea unor dispozitive fizice este una dintre aceste metode. Aceasta este o soluție relativ eficientă, dar necesită o întreținere regulată și costuri suplimentare. Exemple de dispozitive fizice care trebuie instalate sunt

  • Plase de control al mulțimii
  • Capcane
  • Sperietoare de păsări
  • Sunete sau lumini agresive

În funcție de situație, se poate folosi o combinație de metode pentru o mai mare eficiență. De exemplu, plasele pentru păsări sunt o soluție foarte interesantă, cu condiția să fie instalate corect.

De asemenea, acestea sunt foarte durabile și sunt considerate inofensive pentru alte specii. Cu toate acestea, trebuie avut grijă ca procedurile de instalare să fie în conformitate cu standardele relevante.

Apelarea la profesioniști în îndepărtarea păsărilor

Ultima metodă de a speria și de a alunga sturzii este de a recurge la îndepărtarea profesionistă a păsărilor.

Acești specialiști sunt capabili să ofere soluții pentru a ține la distanță păsările nedorite, pe lângă faptul că respectă legile și reglementările municipale și naționale privind manipularea păsărilor.

De exemplu, aceștia pot instala dispozitive fizice, cum ar fi țăruși, plase, bariere sau capcane care forțează starlingii să își schimbe rutele de migrație și să zboare spre o altă locație.

Profesioniștii în îndepărtarea păsărilor pot oferi, de asemenea, o gamă completă de servicii, cum ar fi îndepărtarea excrementelor, controlul dăunătorilor și utilizarea de substanțe chimice pentru a alunga păsările.

Cu toate acestea, este important de reținut că aceste metode pot fi costisitoare și este recomandabil să verificați cu atenție calificările și istoricul acestora înainte de a-i angaja.

Dacă doriți să vă salvați fructele de stârci, este important să urmați sfaturile de grădinărit prezentate în acest articol.

Prin utilizarea unor metode naturale, cum ar fi plantarea de plante parfumate și folosirea unui repelent specific, vă puteți proteja cireșii și vă puteți bucura de fructele lor delicioase.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.