Início » ȘTIRI » Cum să țineți albinele departe de gerani? Sfaturi și sfaturi

Cum să țineți albinele departe de gerani? Sfaturi și sfaturi

Aflați cum să țineți albinele departe de gerani cu aceste sfaturi simple și practice. Spuneți adio albinelor și bucurați-vă de grădina dumneavoastră.

Conteúdo

Albinele sunt insecte importante pentru supraviețuirea plantelor și a florilor, dar pot deveni rapid o problemă dacă atacă geraniile dumneavoastră preferate.

Din fericire, există mai multe sfaturi pentru a ține albinele departe de gerani și pentru a vă păstra plantele sănătoase. În acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi practice despre cum să împiedicați albinele să vă atace geraniile.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Jane Johnson (@janejohnson8504)

Înțelegerea metodelor de combatere a albinelor

Albinele sunt insecte benefice pentru mediu și biodiversitate și a căror prezență este foarte importantă. Cu toate acestea, ele pot deveni uneori o pacoste pentru oameni.

În acest caz, este necesar să se găsească modalități de a ține albinele la distanță. Există mai multe metode care pot fi folosite pentru a ține albinele la distanță în siguranță. Acestea variază de la metode naturale până la utilizarea de substanțe chimice.

Primul pas este să înțelegeți aceste metode diferite și să le alegeți pe cele mai bune pentru situația dumneavoastră.

Utilizarea metodelor naturale pentru a ține albinele la distanță

Există mai multe metode naturale de a ține albinele la distanță fără a fi nevoie să folosiți substanțe chimice. Aceste metode sunt simple, ieftine și, mai ales, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În primul rând, puteți folosi uleiuri esențiale care degajă un miros foarte puternic și neplăcut pentru albine.

De exemplu, puteți pune câteva picături de ulei de mentă pe o cârpă sau un șervețel și îl puteți atârna în jurul cuibului.

În al doilea rând, puteți face un repelent natural cu oțet alb și apă și îl puteți folosi pentru a pulveriza cuibul de albine. În cele din urmă, puteți folosi și sunete puternice, cum ar fi cele produse de un aspirator sau de o mașină de tuns iarba, pentru a speria albinele.

Confecționarea de capcane pentru albine în grădină

Confecționarea unei capcane pentru albine este o metodă simplă și eficientă de a scăpa de albine. Cu toate acestea, această metodă este mai potrivită pentru albinele solitare, deoarece albinele sociale, cum ar fi albinele de miere și viespile, nu sunt atrase de astfel de capcane.
Există diferite tipuri de capcane pentru albine, care sunt în general ușor și ieftin de realizat. Principalele materiale necesare sunt

  • o sticlă de plastic
  • o bucată de carton
  • o bucată de pânză
  • Un filtru de cafea
  • Bandă adezivă
  • Un băț
  • Miere sau sirop

Capcanele pentru albine funcționează cu o momeală dulce, cum ar fi jeleul regal sau mierea diluată. Odată ce albina intră în capcană, nu mai poate ieși. Este important să verificați periodic capcana și să o eliberați departe de stupi sau cuiburi de albine.

Utilizarea substanțelor chimice pentru a ține albinele la distanță

Folosirea substanțelor chimice este o metodă drastică de a ține albinele la distanță. Dacă nu aveți alte alternative, aceasta poate fi singura opțiune. Cu toate acestea, este important să luați în considerare siguranța, deoarece unele substanțe chimice pot fi periculoase pentru oameni și animale și pot provoca daune mediului.

Prin urmare, ar trebui să citiți cu atenție instrucțiunile și avertismentele de pe ambalajul produsului înainte de a-l utiliza. În plus, este posibil să fie nevoie să solicitați ajutor profesional dacă nu aveți cunoștințele și echipamentul necesar. Există spray-uri insecticide care ucid albinele instantaneu și care sunt disponibile pentru uz casnic.

Aceste produse trebuie aplicate direct pe roi, dar, în plus, există spray-uri și sisteme de aerosoli care pot fi instalate în apropierea posibilelor zone de cuibărit, cu un sistem de alarmă automată.

Este posibil să se limiteze prezența albinelor în apropierea geraniilor. Pentru a realiza acest lucru, este important să se ia câteva măsuri de precauție și să se utilizeze produsele și sfaturile potrivite. Există multe modalități de a ține albinele departe de gerani. Prin urmare, este posibil să găsiți soluția potrivită pentru fiecare situație.

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.