Início » ȘTIRI » Cum să vă spălați așternuturile și lenjeria de pat în mașina de spălat? 5 greșeli pe care trebuie să le evitați

Cum să vă spălați așternuturile și lenjeria de pat în mașina de spălat? 5 greșeli pe care trebuie să le evitați

Evitați greșelile comune atunci când spălați lenjeria de pat și așternuturile în mașina de spălat. Aflați cum să vă curățați corect rufele și să obțineți rezultate perfecte cu cele 5 sfaturi de acasă.

Conteúdo

Așternuturile și lenjeria de pat sunt esențiale pentru un somn bun. Din păcate, spălarea așternuturilor și a lenjeriei de pat poate fi complicată dacă nu cunoașteți sfaturile și trucurile potrivite.

În acest articol, vă vom da sfaturi despre cum să vă spălați corect cearșafurile și lenjeria de pat în mașina de spălat și vă vom explica cele 5 greșeli pe care trebuie neapărat să le evitați.

La ce temperatură se spală așternuturile și lenjeria de pat?

Atunci când spălați cearceafuri și lenjerie de pat, este important să alegeți temperatura potrivită. Temperatura trebuie adaptată la natura țesăturii și la gradul de murdărire a așternuturilor și lenjeriei de pat.

Alegerea unei temperaturi prea ridicate poate duce la contractare sau decolorare. Pentru articolele foarte murdare, se recomandă o temperatură de peste 60°C. În caz contrar, este suficientă o temperatură sub 40°C.

De asemenea, trebuie să se țină cont de instrucțiunile producătorului de pe eticheta hainelor.

În plus, este mai bine să spălați hainele în mașina de spălat decât să le curățați manual. În acest fel, puteți seta temperatura optimă pentru spălare.

5 greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când spălați cearceafurile și lenjeria de pat

Este important să curățați cearceafurile și lenjeria de pat în mod corespunzător pentru a vă asigura că acestea durează mult timp. Cu toate acestea, unele produse textile nu rezistă la aceleași temperaturi ca altele. Prin urmare, este esențial să cunoașteți cele 5 greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când spălați cearceafurile și lenjeria de pat, pentru a asigura o bună întreținere a acestora.

  • În primul rând, să nu sortați corect diferitele culori și materiale care alcătuiesc lenjeria de pat.
  • În al doilea rând, să nu folosiți temperatura indicată pe etichetă, care poate deteriora țesăturile.
  • În al treilea rând, utilizarea unei cantități prea mari de detergent.
  • În al patrulea rând, nealegerea ciclului potrivit pentru tipul de țesătură pe care doriți să o spălați.
  • Și, în al cincilea rând, supraîncărcarea mașinii de spălat, deoarece acest lucru o poate face mai puțin eficientă.

Urmând aceste sfaturi simple, puteți fi siguri că veți obține cea mai bună spălare posibilă pentru toate așternuturile și lenjeriile dvs.

Cum sortez corect așternuturile și lenjeria de pat?

Sortarea corectă a cearșafurilor și a lenjeriei de pat este un pas esențial pentru a le păstra calitatea și culoarea. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că hainele și așternuturile sunt libere de toate obiectele, cum ar fi monede și ace.

Apoi sortați culorile, separându-le pe cele deschise de cele închise la culoare. Țesăturile delicate trebuie spălate separat, deoarece acestea pot deteriora alte haine mai rezistente în timpul spălării.
Iată mai multe sfaturi despre cum să vă sortați corect rufele:

  • Verificați eticheta de pe haine pentru a afla care este temperatura și tipul de spălare corecte.
  • Folosiți numai produse care sunt adecvate pentru materialele diferitelor textile.
  • Grupați articolele după tip și culoare pentru a evita decolorarea.
  • Dacă nu știți cum să tratați o țesătură, folosiți un ciclu delicat sau spălați-o manual.

Dacă urmați acești pași simpli, veți reuși să vă sortați corect rufele și să le păstrați calitatea inițială.

Cum se spală așternuturile și lenjeria de pat în mașina de spălat?

Spălarea cearșafurilor și a lenjeriei de pat în mașina de spălat nu este dificilă, dar este important să respectați câteva reguli pentru a evita deteriorarea. În primul rând, verificați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru a identifica temperatura corectă care trebuie folosită pentru spălare.

Majoritatea așternuturilor și articolelor din bumbac pot fi spălate în apă caldă, în timp ce lenjeria de pat din mătase sau lână trebuie spălată în apă rece.

Atunci când selectați un ciclu de spălare, ciclul delicat este potrivit pentru articolele delicate, în timp ce ciclul normal este potrivit pentru țesăturile grele.

De asemenea, ar trebui să adăugați un detergent pe bază de plante în tamburul mașinii de spălat pentru a proteja fibrele țesăturii și a crește durabilitatea acesteia. De asemenea, asigurați-vă că separați culorile de culorile deschise pentru a preveni petele.

În continuare, puneți hainele în mașina de spălat și alegeți un ciclu de spălare adecvat pentru materialele din care sunt confecționate. Majoritatea mașinilor au setări care vă permit să ajustați timpul și temperatura de spălare.

Odată ce ciclul este finalizat, transferați imediat hainele în uscător sau atârnați-le pe o sârmă pentru a le ajuta să se usuce rapid și a evita țesăturile urât mirositoare.

De asemenea, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale în timpul procesului de uscare pentru a obține un miros proaspăt și plăcut.

În cele din urmă, depozitați așternuturile și lenjeria de pat curate și uscate într-un dulap sau sertar pentru a evita ca acestea să se murdărească rapid.

De asemenea, este important să împăturiți așternuturile înainte de a le depozita, astfel încât să rămână îngrijite și fără cute. Dacă urmați aceste sfaturi simple, dar esențiale, așternuturile și lenjeriile dvs. vor fi întotdeauna curate și vor mirosi minunat!

Spălarea așternuturilor și a lenjeriei de pat în mașina de spălat este o sarcină ușoară dacă respectați anumite precauții.

Cele 5 greșeli pe care trebuie să le evitați sunt simplu de știut și de evitat. Folosirea unei cantități prea mari de produs, o temperatură prea ridicată, un ciclu prea lung, prea mult balsam de rufe și o slabă separare a culorilor sunt câteva dintre principalele greșeli pe care mulți oameni le fac atunci când își spală hainele.

Urmând aceste sfaturi vă va ajuta la curățarea hainelor și vă va oferi rezultate mai bune.


 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.