Cum te promovezi pe Facebook?

Cum ne influenţează valoarea de sine viaţa?
12 februarie 2019
„De la grădinar, la business coach” de Lorand Soares Szasz
17 februarie 2019

Atunci când ai o afacere, fie clasică, fie de network marketing, una dintre cele mai actuale strategii de marketing este să faci promovare pe reţelele sociale, în special pe Facebook (depinde, desigur, de specificul afacerii). Cea mai bună metodă de promovare este să îţi faci pagină de business pe Facebook. În acest mod vei respecta politica Facebook care spune că nu ai voie să vinzi de pe profilul tău personal (în caz contrar Facebook îţi poate bloca contul).

Singurul dezavantaj în a avea o pagină de business este că durează puţin mai mult până vei avea acelaşi angajament din partea celorlalţi ca atunci când postezi de pe profilul personal, deoarece Facebook doreşte ca proprietarii de afacere să plătească prin reclamele Facebook pentru a avea un angajament foarte bun. Cu toate acestea, este posibil să ai un angajament rezonabil dacă pui în practică strategiile potrivite.

Este important de ştiut că pagina de business arată ca un profil personal, însă are mai multe funcţionalităţi, care ajută atunci când ai o afacere.

Avantajele unei pagini de business sunt:

  • Ai un număr nelimitat de persoane care te pot urmări, faţă de profilul personal unde poţi avea maxim 5000 de prieteni;
  • Este de ajuns ca o persoană să dea “Like”(“Îmi place”) la pagină ca să primească noutăţile;
  • Arată că eşti un profesionist;
  • Ai posibilitatea să faci reclame pe Facebook pentru o mai bună şi uşoară promovare;
  • Poţi crea un canal de vânzare pentru produsele sau serviciile tale.

Cum poţi afla care sunt orele potrivite pentru a posta pe pagina ta, astfel încât să atragi cât mai mult angajament din partea celor care urmăresc noutăţile tale?

Pentru că fiecare afacere e diferită şi contează atât regiunea, cât şi tipul tău de audienţă, nu cred că există un răspuns unic. Eu am observat că, de obicei, cele mai multe persoane sunt online în perioada prânzului şi apoi după ora 18:00, cu audienţa cea mai mare la ora 20:00.

Pentru a afla informaţiile cele mai potrivite pentru tine, cel mai bine este să utilizezi Facebook Analytics. Este foarte simplu de folosit şi citit datele, dacă urmăreşti următorii paşi:

Pasul 1: Statistici

Pasul 2: Alege din partea stângă secţiunea „Postări”. Aici poţi vedea câte persoane din audienţa ta sunt online, la ce oră şi poţi verifica pentru fiecare zi în parte. Datele sunt afişate pe ultima săptămână.

Grafic pentru ultima săptămână
Grafic pentru ziua de miercuri

E bine să te joci puţin cu opţiunile din Facebook Analytics, pentru a afla mai multe informaţii despre pagina ta. Din câte ştiu şi alte platforme sociale oferă genul acesta de informaţii, în cazul în care nu foloseşti Facebook.

Dacă ţi s-a părut util acest articol, te invit să dai subscribe la newsletter, pentru mai multe articole folositoare.

Sursa foto titlu: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box