Cursuri online pentru copii – o initiațivă Business Mom Club Brașov

2020- anul in care tot ce stiai devine incert
18 martie 2020
Ce le spunem copiilor noștri în această perioadă de izolare – Interviu cu Gabriela Maalouf
23 martie 2020

Îmi aduc aminte că am auzit pentru prima dată de grupul Business Mom Club (parte integrantă a Asociației Happy Moms) cand încă lucram în corporație și abia ce începusem mica noastră afacere de familie, cu creșterea prepelițelor. Am fost atat de încântată că există un grup suport pentru femeile antreprenor, încât m-am și înscris la următoarea întâlnire prin intermediul magicei Alexandra Ciucanu. În acel moment nu aveam cunoștințe reale de antreprenoriat și simțeam nevoia de un sprijin, de o încurajare de a merge mai departe și exact asta am găsit la doamnele din acest club.

Fast forward, cam patru ani mai târziu, sunt uimită de cât de mult s-a mărit comunitatea și cât de unită e în acțiunile pe care le face.

Proiectele cu istorie ale asociației, dintre care amintesc Business Kid, Tabara de educație non-formală, Business Teen, pot fi văzute aici. Cel mai recent proiect care mie mi se pare fantastic în această perioadă, este reprezentat de mobilizarea mamelor din comunitate și de crearea unui calendar pentru mămici și copii, care să stimuleze copiii să învețe ceva nou, online. În acest fel, copiii au de unde alege cursuri interesante, ca să nu se plictisească în casă, la prețuri mult mai mici decât în mod obișnuit, iar mămicile care susțin cursurile pot să aibă un venit în plus, într-o perioadă și așa strâmtorată.

 “Cursuri online pentru copiii mamelor din comunitate” este un proiect care arată cât de unite și de puternice pot fi mamele, chiar și în perioadele de criză, dar și empatia și bucuria de a fi de folos altora.

Mi se face pielea de găină numai când mă gândesc că există mame în țară care se simt copleșite și nesigure. Sunt cuprinse de frică și anxietate, din cauză că nu au idee cât va dura această situație de izolare creată de răspândirea virusului COVID-19 și nu știu cum să gestioneze situația de a avea copiii izolați în case, pe o perioadă lungă de timp. Situația financiară are și ea de suferit, în cele mai multe familii, așa că eu vă invit să aflați mai multe despre această inițiativă a mamelor din comunitatea Business Mom Club și să vă înscrieți și voi, dacă vă surâde ideea.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiect, am luat legătura cu fondatoarea Asociației Happy Moms, uimitoarea Dana Lupșa:

1. Ce reprezintă comunitatea Business Mom Club pentru tine și de unde găsești energia de a te implica în proiectele schimbătoare de vieți din cadrul Asociației Happy Moms?

Comunitatea Business Mom Club este o inițiativă a Asociației Happy Moms, de a susține online afacerile mamelor care, de obicei, ne devin apropiate în urma întâlnirilor offline. Este parte din familia mea extinsă și este spațiul sigur în care cerem susținere, sprijin, recomandări și în care rezonam cu provocările celorlalte antreprenoare. Energia creatoare a început să se manifeste acum 6 ani, când, în concediu de creștere a celui mic fiind, am simțit să întreprind și altceva în afară de a preda, așa că am început să susțin ateliere cu copiii. Ulterior, a apărut și comunitatea online, după câțiva ani și energia s-a amplificat și ea se hrănește cu efectele acțiunilor noastre – pentru că suntem o echipă: eu, Adriana Handaric și Alexandra Ciucanu. Eu personal mă hrănesc cu energia copiilor mei, cu energia mamelor din comunitate, cu energia studenților și entuziasmul lor, cu mulțumirile clientelor mele.

2. Cum ți-a venit ideea proiectului Cursuri online pentru copiii mamelor din comunitate?

Văzusem postarea online a Andreei Păun, care îndemna mămicile să plătească, dacă pot, desigur, în continuare, abonamentele la serviciile educaționale de care beneficiau copiii lor înaintea acestei crize. Am rezonat imediat, deoarece și eu am avut aceeași discuție cu soțul meu, și am convenit să plătim cursurile de karate ale copiilor noștri. După câteva ore, am realizat că avem multe mame în comunitate care practic din aceste cursuri își asigurau existența, că cei mici sunt acasă, și că putem muta – unde se poate – activitatea online. Cu ajutorul celor două colege ale mele care sunt niște organizatori extraordinari, am pus cap la cap procedura și instrumentele necesare așa încât ideea mea să devină realitate. Ulterior am extins acțiunile și la cursuri pentru mame.

3. Ce impact crezi ca are acest proiect în viața mămicilor care stau cu copiii acasă, multe dintre ele fiind nevoite să și lucreze de acasă?

Impactul este cantitativ, prin numărul de copii înscriși la fiecare atelier, dar și calitativ, prin bucuria copiilor și mamelor care păstrează contactul celor mici cu activitățile educaționale.


4. Cum simți că te-a afectat pe tine ca mamă, antreprenor și salariat, apariția Coronavirusului în România, dar și măsurile luate de autorități?

Sunt o fire foarte pozitivă, așa că mă concentrez mereu pe ce e bun și bine din tot ce se întâmplă. Partea bună, prin prisma rolului de mamă, este că timpul liber îmi permite să fiu împreună cu copiii mei și să fim și noi beneficiari ai programelor online, împreună. Partea bună prin prisma rolului de antreprenoare, este că mi-am dat voie să exprim creativitatea și în afacerea mea, reconfigurând modul în care clienții au acces la serviciile mele – pe perioada aceasta audiobook-ul este oferit gratuit – și să gândesc un serviciu foarte util în această perioadă, consultanță în elaborarea și promovarea cursurilor online. Partea bună, prin prisma meseriei mele de bază, de profesor, este că le-am creat oportunități studenților mei să experimenteze cursuri online. Există însă și o parte mai puțin bună, anume faptul că nu mai putem fizic să ne vedem cu femeile cu care ne zâmbeam, ne îmbrățișam, râdeam și plângeam. Pentru mine e dureros, dar știind că nu suntem singure, trece mai ușor, important e să stăm în casă și să ne revedem sănătoase!


5.Din tot ce am simțit pe pielea mea, Happy Moms are rolul de a sprijini moral, de a ajuta prin networking și cursuri femeia care aspiră la ceva mai mult. Tu de ce ai simțit să ajuți femeile, în special și cum vezi viitorul femeii în societate?

Cred că universul, Dumnezeu sau cum vrei să numești această energie care ne duce pe drumul potrivit nouă, m-a îndreptat către femei. În urmă cu șase ani organizam ateliere pentru copii, însă ulterior, primind întrebări legate de afaceri – am un doctorat în management – la care nu aveam un răspuns decât din cărți, m-am gândit că ar fi o idee foarte bună să organizez niște întâlniri la care să invit femei cu experiență în afaceri și care puteau oferi răspunsuri mai apropiate de realitatea economică din acea perioadă, eu neavând o afacere la acel moment. Așa am pornit pe drumul susținerii femeilor, și experiența aranjării tuturor evenimentelor și resurselor din jurul meu, îmi confirmă zilni,  faptul că sunt pe drumul cel bun. Femeia zilelor noastre era foarte ocupată, chiar și eu eram într-un perpetuum mobile. Femeia de după această pauză va fi celula de la care va pleca reconstrucția noastră ca oameni, ca societate, ca lume.

6. Spune-mi mai multe despre tine, viitoare proiecte/ planuri ale Happy Moms, unde te putem găsi și cum se pot înscrie mămicile în BMC, în funcție de orașul din care fac parte?

Eu sunt de găsit cu tot cu poveste pe www.brandalchemist.ro, mă consider o femeie obișnuită care e pe drumul potrivit, motiv pentru care întreg universul contribuie la realizarea ideilor care apar pur și simplu și care prind viață, grație tuturor femeilor cu care sunt în contact și a colegelor mele, Alexandra și Adriana. În momentul de față planurile includ suportul emoțional și motivarea mamelor din comunitățile noastre să își păstreze echilibrul și să le ajutăm cu tot ce știm și putem, noi ca femei, ca profesioniste în domeniile noastre și ca asociație. Plănuim să organizăm online seria de întâlniri care se derulau offline. Există comunități online Business Mom Club pentru Făgăraș, Sibiu, Cluj, Alba Iulia, unde, colegele noastre – online community manager – sunt prezente și active.

7.Se pot înscrie și mamici din alte orașe la calendarul cursurilor online pentru copii? Dar la cel pentru mame?

Desigur! Activitatea fiind derulată online, sunt bineveniți copilași și binevenite mame din orice oraș, ne bucură chiar să știm că e utilă inițiativa noastră.

Înscrierile se pot face aici: https://teamup.com/ksgsmgh9cuur5auzys – cursuri pentru copii
https://teamup.com/ksnhtifi8oti9hvh3c – cursuri pentru mame

În speranța că acest articol poate fi de folos sau poate servi ca inspirație și pentru alte mame aflate în aceeași situație cu copiii lor, vă invit să dați share pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

Voi mai cunoașteți alte proiecte inspiraționale și educative concepute special pentru mamici și/sau pitici? Scrie despre ele în comentarii.😊

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box