Dă-i papucii magicianului de scuze

Tu ce prospecţi atragi în afacerea ta?
18 februarie 2019
10 motive pentru care nu ai succesul dorit în Network Marketing
22 februarie 2019

M-am întâlnit cu soțul meu, m-am suit în mașină și am început să privesc pe geam în timp ce gândurile mele se loveau unele de altele, se luau la pumni și la trânte de simțeam că îmi explodează capul. Retrăiam evenimentele de la serviciu, vorbele aruncate ca niște noroi pe pereții sufletului meu. M-am trezit deodată că lacrimile îmi curgeau șiroaie și începusem să eliberez tensiunea din mine plângând în hohote, în timp ce tremuram încă de nervi. Soțul mă întrebă plin de compasiune ce am pățit, însă nu am reușit decât să bălmăjesc ceva de genul “nu pot vorbesc”. Într-un final, după ce am ajuns acasă și m-am liniștit, i-am povestit de cearta cu o colegă, de șeful care simțeam că mă pune la colț de fiecare dată când vorbea, care nu asculta nimic din ce îi spuneam și am concluzionat: “Îmi urăsc jobul”. Îți sună cunoscut?

Ți s-a întâmplat să ai zile după zile în care să mergi la muncă și să zici că e ultima zi, că vei demisiona? Eu am simțit mult timp asta, însă nu am avut curajul să o fac. Mereu îmi găseam SCUZE. Fie spuneam că va trece, că e doar o perioadă mai stresantă, fie că nu e o perioadă bună în care să îmi caut un job nou, fie spuneam că mai stau puțin să iau prima care se va da în următoarele luni. Îmi găseam scuze logice, într-adevăr, că doar nu puteam să spun altcuiva (sau chiar mie însămi) că îmi e frică să merg la un job nou și să o iau de la capăt, că intervenise rutina și mă complăceam în zona mea de confort și în frustrarea mea. Era mai simplu și mai plauzibil să spun că e vina șefului, a companiei, a sistemului, a colegei, decât să recunosc că nu aveam destulă încredere în mine, că mă consideram inferioară celor cu experiență (deși mă descurcam mai bine decât ei la multe taskuri), că îmi era teamă că în alt loc nu mă voi simți acceptată și nu voi fi apreciată, că mă voi simţi judecată şi îmi va fi ruşine.

În fiecare zi subconștientul meu producea ca prin magie noi scuze, astfel încât să nu schimb nimic, iar eu l-am crezut mult timp. Chiar și după ce nu am mai lucrat, mult timp am crezut că NU POT MAI MULT, ca asta sunt eu și soarta mea va fi să fiu un simplu angajat frustrat, toată viaţa. Abia după ce am început să citesc mai mult pe partea de dezvoltare personală, am început să schimb tipare și convingeri.

Mai am un drum lung de parcurs, știu asta. Încă lucrez la încrederea în mine, la a mă iubi pe mine necondiționat, cu toate imperfecțiunile mele, la a-mi forma o disciplină de a acționa pe drumul meu spre succes, spre visele mele “imposibile”. Te avertizez că nu e ușor și nu se întâmplă de pe o zi pe alta. E un proces de durată, căruia trebuie să îi dai atât timp cât este nevoie. Dă-i papucii magicianului de scuze, aruncă-i pălăria pe geam și spune-i “Adio!”.

„Avem mai multe abilităţi decât voinţă şi este adesea o scuză către noi că ne imaginăm că lucrurile sunt imposibile.” François de la Rochefoucauld

Imaginează-ți ce ai face dacă ai fi de zece ori mai curajos, cum ar arăta viața dacă nu ar exista toate fricile și scuzele că nu poți sau amânarea că vei face într-o zi.

Priveşte-ţi frica în faţă: verbalizează ce ţi-ar spune lumea ca să te facă să îţi fie ruşine sau ce ar spune dacă te-ar judeca. Ai supravieţui dacă ţi s-ar întâmpla? Înseamnă că nu e atât de rău pe cât credeai.

Vrei să schimbi ceva în viața ta? Începe azi. Găsește puterea, curajul, încrederea și dorința care te macină și acționează. Citește o carte și aplică, găsește oamenii care au succesul la care visezi și pornește pe urmele lor, ascultă-ți vocea interioară și cunoaște-te pe tine. Shoot for the stars. Știu că poți.

Ai simțit vreodată că nu mai poți, dar apoi ți-ai găsit scuze să rămai în zona ta de confort? Aștept în comentarii gândurile tale.

Sursa foto: Unsplash

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box