De 3x femeie sau pierdem numărătoarea în rolurile noastre?

De ce călătoriile te fac mai deștept?
16 octombrie 2019
Jim Kwik quotes, Jim Kwik learnings, Monday Inspiration, citate Jim Kwik, Fitness mental, brain guru
Inspirația de Luni (32)- Citate Jim Kwik
11 noiembrie 2019

Viața e un roller-coaster de momente pline de magie. Fiecare clipă contează, de aceea este important ca, măcar la finalul zilei, să iei o pauză și să fii recunoscătoare pentru ziua ce a trecut, să conștientizezi cum a fost acea zi pentru tine, ce ai învățat din ea, ce ai fi putut face diferit și cum ai putea să profiți și mai mult de ziua următoare.

Eu admit că uneori aveam zile în care eram frustrată că nu am făcut nimic pentru mine, că nu am apucat să citesc, să termin de scris un articol sau măcar să ascult relaxată o melodie preferată.

Îmi spuneam că a doua zi va fi diferită, dar fără să stau să analizez ce anume nu a mers în ziua respectivă, ca să știu ce anume să corectez. Îmi dau seama acum că în încercarea mea de a petrece timp cu fetița, în timp ce găteam și încercam să și scriu, nu reușeam să mă dedic complet nici unui lucru. Parcă mergeam orbește prin viață, încercând să mă împart în mod egal între toate rolurile mele și simțindu-mă epuizată și îmbufnată că lucrurile nu ies cum trebuie, la finalul fiecărei zile.

Toate acestea până într-o zi în care am atins un nivel alarmant de stres, oboseală și frustrare și am răbufnit. După ce m-am scuturat singură de toate sentimentele și trăirile negative, am început să fiu mai conștientă și am înțeles că diferitele roluri din viața noastră ne diferențiază, ne modifică viața și noi trebuie să găsim calea prin care să le dăm spațiu să existe. Uneori, am nevoie să mă concentrez pe mine, pe ceea ce îmi aduce bucurie sufletului și să las deoparte, pe cât posibil, celelalte roluri din viața mea.

Realistic vorbind, nu cred că există rețeta unui echilibru perfect între roluri, pentru că există momente când e mai important să fii mamă decât să fii angajată, sau mai important să fii soție decât să fii business woman. Cred însă că dacă te asculți îndeajuns, ești prezentă și îi asculți activ și pe cei din jur, vei înțelege care rol e mai important în viața ta în acel moment.
Nu mai rămâne decât să fii blândă cu tine și să accepți că unele lucruri sunt mai importante decât altele într-o anumită zi și că este OK să amâni ceea ce nu ai reușit să faci, pentru a doua zi, astfel încât să poți fi cu adevărat prezentă în fiecare rol din viața ta.

“Fii atent la rolurile după care trăiești- și alege-le bine. Pentru că, în final, vei deveni orice te vei identifica tu că ești.”


David Charles Manners
rolurile mele, rolurile unei femei,

Rolurile din viața fiecăreia dintre noi ne definesc mai mult decât ne putem imagina. Ți-ai luat vreodată 5 minute de liniște în care să te gândești care sunt rolurile tale? Dacă nu, te invit la următorul exercițiu: ia o foaie de hârtie sau scoate minunata agendă pe care notezi lucruri importante și fă un exercițiu de introspecție, răspunzând la întrebarea: “Ce roluri am eu în viața mea?” După ce le-ai scris, ia-ți un moment de reflecție și gândește-te care roluri nu îți plac, nu merită efortul tău și consideri că nu te definesc, dar și ce alte roluri ți-ai dori să ai. Asta mi-a ieșit mie după ce am făcut exercițiul:

rolurile mele, rolurile unei femei,

5 Lucruri pe care să le faci după ce ți-ai definit rolurile:

  1. Managementul timpului, prioritizare și îmbunătățire: Pentru a fi sigură că nu ajungi la burn-out, încearcă să îți creezi un calendar ca să știi, în funcție de cum ai tu zilele organizate în general, ce rol este necesar să îndeplinești într-o anumită perioadă a zilei. Nu este ușor să jonglezi între roluri, dar dacă îți setezi așteptări realiste, nu vei fi dezamăgită, ci chiar mulțumită de ziua ta. Astfel, vei fi în control asupra vieții tale și când va apărea neprevăzutul nu va fi atât de destabilizant.
  2. Fii fermă, dar gentilă în setarea limitelor: Atunci când spui cu claritate ce anume nu reușești să faci într-o anumită zi, dai șansa celor din jur nu doar să te înțeleagă și să nu aibă așteptări nesatisfăcute, ci chiar să îți ofere ajutorul pentru anumite roluri.
  3. Fă o verificare periodică a rolurilor din viața ta: prioritizează, eliberează rolurile de care poți scăpa și care nu îți aduc bucurie și determină ce alte roluri ți-ar aduce bucurie și pentru care ești dispusă să muncești.
  4. Setează obiective pentru noile tale roluri, astfel încât să te poți asigura că se vor îndeplini.
  5. Fă-ți zilnic timp pentru tine: Cu atât de multe roluri active, este foarte ușor ca în încercarea ta de a le îndeplini pe toate, să uiți de cel mai important rol: TU. Uiți de tine, de a petrece timp cu tine, de a-ți bucura sufletul și de a respira curajul de a te pune pe tine pe primul loc. Oricât de bine ar merge celelalte roluri, dacă nu ești bine tu cu tine, devii pierdută și lucrurile nu vor funcționa.

Viața este minunată atunci când reușești să te bucuri de fiecare clipă și devii conștientă că este necesar să oferi spațiu, conectare și importanță fiecărui rol din viața ta.

“La final nu suntem rolurile pe care le jucăm. Suntem lumina care animă fiecare suflet în dansul care se numește viață.”


Alan Cohen

Tu ai definit rolurile din viața ta?

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box