Início » ȘTIRI » De ce ar trebui să plantezi sticle în grădină în această iarnă?

De ce ar trebui să plantezi sticle în grădină în această iarnă?

În această iarnă, veniți să descoperiți sfaturile noastre de grădină și să învățați cum să plantați sticle pentru grădina dumneavoastră. Sfaturi simple pentru o grădină frumoasă și durabilă!

Conteúdo

În grădină, nu trebuie să așteptați primăvara pentru a planta și a cultiva plante. Cu puțină ingeniozitate, puteți profita de asemenea de iarnă pentru a pune la cale proiecte originale de grădinărit.

În acest articol, vă voi explica cum să plantați sticle în această iarnă și ce beneficii vă poate aduce. Așadar, dacă vrei să-ți pregătești grădina din timp și să întâmpini primăvara cu stil, citește mai departe!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanne Van Kuijk (@studio_iks)

Beneficiile sticlelor de plantare

Plantarea sticlelor este o modalitate economică și durabilă de a crea o grădină de interior sau de exterior. O sticlă reciclată poate fi transformată într-un mic ghiveci din care pot fi cultivate și expuse plante.

Odată ce ghiveciul este creat, este suficient să adăugați pământ și pământ de ghiveci și să plantați plantele pe care le alegeți. Această tehnică simplă este foarte ușor de folosit și nu necesită prea multe cunoștințe.

De asemenea, sticlele sunt foarte rezistente la intemperii, ceea ce este foarte practic pentru grădinile de exterior. În plus, reciclarea sticlelor nu numai că reduce deșeurile, dar oferă și mai mult spațiu pentru grădinărit. Grădinile din sticle pot fi, prin urmare, o soluție excelentă pentru cei care nu dispun de spațiu pentru a crea o grădină mare.

Cum se plantează corect sticlele

Pentru a planta corect sticlele, trebuie mai întâi să le curățați și să le tăiați. Folosiți o foarfecă pentru a tăia partea superioară a sticlei în formă de picătură. Apoi, faceți găuri la intervale regulate în partea de jos și în părțile laterale. Aceste găuri vor fi folosite pentru drenarea apei și circulația aerului.

După ce ați pregătit sticla, umpleți-o cu pământ amestecat cu compost. Asigurați-vă că solul este bine împachetat. Când amestecul este gata, plantați semințele sau răsadurile în sol și udați-le bine.

La final, așezați sticla într-un loc unde va beneficia de căldura soarelui și unde va fi protejată de intemperii. De asemenea, puteți construi un spalier pentru a susține sticla și a o ajuta să rămână la locul ei. Urmând acești pași, vă veți asigura că grădina dumneavoastră cu sticle este puternică, stabilă și pregătită să producă fructe și legume sănătoase.

Tipul de sticlă pe care să îl folosiți pentru grădină

Pentru grădinărit, sticlele de plastic sunt o opțiune excelentă de luat în considerare. Ele sunt ușoare, ușor de manevrat și foarte ieftine. De asemenea, sunt ușor de tăiat și sunt perfecte pentru spațiile mici. Este important să alegeți tipul potrivit de sticlă pentru proiectul de grădinărit.

Sunt recomandate sticlele din PET (polietilenă tereftalată). Aceste sticle sunt reutilizabile și reciclabile. În plus, acestea sunt disponibile în diferite culori, dimensiuni și forme și sunt, prin urmare, foarte comode de utilizat. De asemenea, este posibil să găsiți sticle cu capace, care pot fi folosite pentru a le sigila și a împiedica intrarea insectelor sau a altor dăunători.
Alte tipuri de sticle pot fi folosite pentru grădinărit. Pot fi luate în considerare și sticlele de sticlă, dar trebuie să aveți grijă, deoarece acestea sunt grele și fragile. De asemenea, este posibil să se utilizeze cutii de carton, dar acest lucru va necesita mai multă întreținere, deoarece acestea vor trebui înlocuite frecvent. Iată o listă a principalelor tipuri de sticle care trebuie luate în considerare:

  • Sticle PET: ușoare, reutilizabile și reciclabile.
  • Sticle din sticlă: grele și fragile.
  • Cutii de carton: ușor de obținut, dar necesită mai multă întreținere.

Sfaturi pentru întreținerea sticlelor plantate

Întreținerea sticlelor plantate este foarte importantă pentru buna lor funcționare. Este esențial să redirecționați apa către sol, astfel încât rădăcinile să se dezvolte corespunzător, iar plantele să aibă suficientă apă.

Acest lucru înseamnă că este important să curățați în mod regulat fundul sticlelor pentru a evita acumulările de deșeuri care ar împiedica scurgerea corespunzătoare. De asemenea, este recomandabil să se verifice în mod regulat dacă există insecte sau dăunători și să se ia măsurile necesare pentru a le elimina.

De asemenea, ar trebui să verificați calitatea solului. Dacă solul este prea uscat, va trebui să îl umeziți în mod regulat pentru a-l menține sănătos și pentru a favoriza creșterea plantelor. În plus, este recomandat să folosiți un îngrășământ adaptat la nevoile plantelor pe care doriți să le cultivați.

Cheia pentru întreținerea sticlelor plantate este o bună udare și întreținere. Asigurați-vă că monitorizați solul și umiditatea, astfel încât plantele dvs. să se poată dezvolta.

Plantați sticlele în această iarnă pentru o recoltă mai bună în viitor. Este important să vă pregătiți bine grădina în prealabil pentru a evita buruienile și semințele rele. Sticlele oferă oportunitatea de a crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea plantelor, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește calitatea și cantitatea recoltei.

Cu ajutorul sticlelor, vă puteți bucura mai repede și mai mult timp de roadele muncii dumneavoastră. În timp ce vă pregătiți pentru o iarnă rece și ploioasă, luați în considerare plantarea de sticle!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.