„De la grădinar, la business coach” de Lorand Soares Szasz

Cum te promovezi pe Facebook?
14 februarie 2019
Inspiraţia de Luni (11)
18 februarie 2019

În cartea „De la grădinar la business coach”, autorul îşi spune povestea vieţii sale, motivele ce l-au determinat să îşi părăsească ţara, locurile familiare şi persoanele dragi, pentru a lucra în străinătate, mai precis în Portugalia (acolo unde şi-a cunoscut şi soţia). Neştiind limba, a început să lucreze iniţial ca şi grădinar, însă în timp, prin muncă şi dedicare, a reuşit să găsească joburi din ce în ce mai bune, ajungând într-un final să fie business coach.

În această carte, autorul prezintă principiile care au condus la succesul său:

  1. Principiul succesului: a fi x a face= a avea
  2. Principiul pasiunii, în care Lorand prezintă un exerciţiu practic prin care o persoană poate să îşi găsească pasiunea.
  3. Principiul încrederii arată că modul în care tu te vezi şi încrederea pe care o ai în tine, infuenţează masiv rezultatele pe care le ai.
  4. Principiul dedicării care îndeamnă către dedicare 100% în tot ceea ce faci, indiferent de job.
  5. Principiul creşterii se referă la faptul că trebuie să investeşti, în primul rând în tine, pentru a avea rezultate foarte bune sau a avea o afacere prosperă şi, în al doilea rând, de a investi în oameni. “Mai bine să ai angajaţi performanţi care pleacă, decât să ai angajaţi incompetenţi care rămân.”
  6. Principiul mediului se referă la faptul că trebuie să te înconjori de oamenii mai buni decât tine, pentru a învăţa de la ei şi care să te ajute să ai cel puţin rezultate la fel de bune ca ale lor. De asemenea, o importanţă majoră o au obiceiurile zilnice pe care le ai, de aceea este recomandat să scapi de obiceiurile toxice, care te trag în jos.
  7. Principiul sacrificiului se referă la faptul că trebuie să fii persistent în ceea ce faci şi să fii dispus să plăteşti preţul pentru a avea succes şi a deveni persoana care doreşti să fii.
  8. Principiul norocului arată, practic, că nu există noroc, ci doar oportunităţi pe care ţi le faci singur.
  9. Principiul echilibrului ilustrează perfect goana noastră spre a avea, în care uneori uităm să ne bucurăm de viaţă şi de lucrurile mărunte, pe care le luăm ca şi cum sunt normale şi ni se cuvin.

Prin cartea aceasta, Lorand doreşte să arate că nu mediul în care ai crescut este important, că nu contează cum începi, ci contează ce mentalitate ai, cât de repede înveţi din greşeli şi cât de importantă este motivaţia ta să ajungi la succes. Nu contează ce cunoştinţe deţii, dacă în final nu le aplici şi trebuie să fii mereu încrezător în tine, pentru că tot timpul vor exista persoane care vor încerca să te oprească din ce faci, să îşi impună limitările lor ca fiind ale tale. Aceasta este o carte care ar trebui să existe în biblioteca oricărui antreprenor sau persoană care aspiră la antreprenoriat.

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit „Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021”.

Iti place ? Distribuie acest articol:
Holler Box