Início » ȘTIRI » Descoperiți cele mai bune plante de intimitate care vă vor transforma grădina!

Descoperiți cele mai bune plante de intimitate care vă vor transforma grădina!

Descoperiți cele mai bune ecrane de intimitate pentru grădina dvs. și sfaturi practice pentru a crea un spațiu exterior care să vă convină. Aflați cum să alegeți materialul potrivit și cum să vă întrețineți paravanul de intimitate pentru a-l face să dureze mai mult.

Conteúdo

Dacă doriți să îmbunătățiți intimitatea grădinii dvs. și să vă protejați exteriorul de ochii curioșilor, trebuie să alegeți paravanul de intimitate potrivit.

Fie că doriți să creați o atmosferă intimă și liniștită sau să vă separați grădina în zone diferite, ecranele de intimitate oferă o soluție accesibilă și ușor de implementat.

În acest articol, vă vom prezenta cele mai bune paravane de intimitate pentru grădină și vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să îl găsiți pe cel perfect pentru spațiul dvs. exterior.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Gradina cu Lalele (@gradinaculalele)

Prezentare generală a celor mai importante plante de confidențialitate

Plantele de protecție sunt plante care creează o atmosferă calmă și intimă într-o grădină.

Ele sunt alese de obicei pentru înălțimea lor considerabilă, care oferă protecție împotriva privirii vecinilor sau a trecătorilor.

Există mai multe varietăți de plante de protecție disponibile pe piață, dar cele mai populare sunt coniferele, bambusul și gardurile vii înflorite.

Coniferele oferă o bună protecție împotriva vântului și a zăpezii și sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni.

Bambusurile sunt, de asemenea, populare pentru creșterea lor rapidă și capacitatea de a bloca lumina soarelui.

În cele din urmă, gardurile vii înflorite adaugă o notă de culoare mediului înconjurător și pot fi tăiate după gustul personal.

Beneficiile plantelor de intimitate în grădină

Plantele de paravan sunt soluții foarte practice pentru a îmbunătăți estetica grădinii dumneavoastră și pentru a oferi o mai mare intimitate. Ele pot diviza spațiile exterioare, oferind un cadru mai intim pentru proprietarii de locuințe.

De asemenea, plantele paravan pot contribui la reducerea zgomotului, ceea ce este foarte binevenit în unele zone urbane sau în apropierea autostrăzilor. Ele pot fi folosite pentru a separa spațiile exterioare între diferiți proprietari și pentru a asigura securitatea.

În cele din urmă, plantele de protecție a intimității pot ajuta, de asemenea, la reglarea temperaturii și la echilibrarea nivelului de umiditate din aer.

Plantele de protecție nu numai că vă pot înfrumuseța grădina, dar vă pot proteja și de zgomot, vă pot oferi mai multă intimitate și vă pot îmbunătăți starea de bine.

Prin urmare, acestea reprezintă o modalitate excelentă de a vă bucura de activitățile în aer liber fără a vă face griji cu privire la privirile indiscrete sau la sunetele puternice.

Factori de luat în considerare atunci când alegeți un paravan de confidențialitate

Atunci când cumpărați un paravan de intimitate, este important să luați în considerare mai multe criterii. Este important să vă asigurați că acesta este potrivit pentru tipul de sol și mediul în care se află. De asemenea, este important să cunoașteți cerințele de apă, timpul de creștere, înălțimea și lățimea.

Alte criterii care trebuie luate în considerare sunt rezistența la intemperii, dacă planta are frunzișul veșnic verde și dacă are un port natural vertical și compact.

De asemenea, este important să se afle ce tip de întreținere este necesar pentru planta aleasă și să se stabilească bugetul necesar.

 • Tipul de sol: argilos, calcaros, acid etc.
 • Mediul înconjurător: soare, semiumbră sau umbră
 • Cerințe de apă: scăzute, medii sau ridicate
 • Timp de creștere: rapid sau lent
 • Înălțime: mică (1m), medie (2m) sau mare (3m)
 • Răspândire: mică (1m), medie (2m) sau mare (3m)
 • Rezistența la intemperii: bună, medie sau slabă
 • Frunzișul veșnic verde: prezent sau absent
 • Port natural vertical și compact: prezent sau absent.
 • Tipul de întreținere necesară: redusă, medie sau ridicată.
 • Buget necesar: scăzut, mediu sau ridicat

Cum se instalează și se întreține un paravan de confidențialitate?

Instalarea unui paravan de confidențialitate necesită luarea în considerare a anumitor parametri. În primul rând, este important să se definească locația ecranului și dimensiunile care trebuie respectate.

Pentru a face acest lucru, este recomandabil să trasați o linie pe sol, urmând un plan stabilit anterior. Este de preferat să alegeți plante cu creștere mică, deoarece dimensiunea lor finală va fi mai ușor de înțeles.

După ce a fost definit amplasamentul, trebuie săpate găuri pentru a găzdui plantele. Acestea trebuie să fie plasate la o distanță minimă pentru a încuraja o bună creștere.
În continuare, este esențial să se asigure compost și pământ de ghiveci pentru a hrăni plantele.

În cele din urmă, odată instalat, paravanul de confidențialitate trebuie întreținut în mod regulat, în special prin îndepărtarea buruienilor, udarea și tăierea plantelor, dacă este necesar. Astfel, vă veți asigura că paravanul dvs. de confidențialitate rămâne frumos și bine întreținut.

Ecranele de confidențialitate pentru grădină sunt o modalitate excelentă de a adăuga intimitate și stil spațiului dvs. exterior.

Există multe opțiuni, de la cele simple la cele sofisticate, care vă vor permite să creați un mediu de care să fiți mândru. Găsiți-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dumneavoastră și bucurați-vă de grădina dumneavoastră!

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.