Conteúdo
Căutați o rețetă gustoasă și originală? Atunci încercați delicioasele noastre biluțe de orez umplute siciliene! Sunt ușor de preparat și vă vor încânta papilele gustative. Busuiocul adaugă o mare savoare și prospețime, iar parmezanul adaugă și mai mult gust. Odată gata, sunt perfecte pentru a fi servite ca antreu sau ca fel principal. Pregătiți-le și savurați-le!
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g de orez basmati
3 roșii coapte
1 ceapă
2 căței de usturoi
50g parmezan ras
2 ouă
2 linguri de ulei de măsline
sare și piper după gust
busuioc proaspăt
pesmet
Etapele de pregătire
1. Se fierbe orezul basmati într-o cratiță cu suficientă apă sărată timp de aproximativ 15 minute. Se scurge și se lasă să se răcească.
2. Între timp, se curăță și se taie ceapa și cățeii de usturoi. Într-o tigaie, prăjiți ceapa și usturoiul cu uleiul de măsline timp de 5 minute.
3. Adăugați roșiile tăiate cubulețe, sare și piper după gust și gătiți pentru încă 5 minute.
4. Se ia de pe foc și se adaugă busuiocul tocat în amestec. Se lasă să se răcească complet.
5. După ce amestecul s-a răcit, adăugați orezul basmati și brânza parmezan rasă.
6. Bateți ouăle în omletă și adăugați-le la amestec. Se amestecă bine pentru a obține o umplutură omogenă.
7. Formați din umplutură biluțe de orez de mărime medie, făcându-vă mâinile cu făină pentru a fi mai ușor de lucrat, și tăvăliți fiecare biluță în pesmet înainte de a le pune pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt (sau ulei).
8. Preîncălziți cuptorul la 180°C și așezați tava cu biluțele de orez pe ea și coaceți-le timp de aproximativ 15 minute, până când devin aurii. 9. Serviți-le calde sau călduțe cu un sos de roșii de casă sau un coulis de legume ales după gustul dumneavoastră!
Originile rețetei de chifteluțe de orez umplute siciliene
Bilele de orez fac parte integrantă din bucătăria siciliană de secole. Cunoscute sub numele de arancini, aceste găluște umplute își au originea în sudul Italiei.
Rețeta de arancini este foarte veche și datează din vremea arabilor, care au ocupat Sicilia în secolul al X-lea. Rețeta, care inițial era preparată cu orez cu bob lung, a fost modificată de-a lungul secolelor pentru a include legume, brânză și carne. De obicei, chiftelele sunt pane și prăjite înainte de a fi servite.
Astăzi, arancini au devenit foarte populare și sunt disponibile în toate regiunile Italiei și chiar și în străinătate. Pot fi găsiți în restaurantele și pizzerii siciliene, precum și în supermarketuri și magazine de delicatese. Arancini sunt adesea serviți ca antreu sau ca acompaniament la felurile principale.