Início » ȘTIRI » Fă-ți propriul tiramisu delicios de casă! Un desert ușor de preparat și delicios.

Fă-ți propriul tiramisu delicios de casă! Un desert ușor de preparat și delicios.

Aveți chef de ceva dulce și gustos? Încercați rețeta noastră de tiramisu.

Conteúdo

Căutați o rețetă pentru un desert italian delicios? Nu căutați mai departe, tiramisu este rețeta potrivită pentru dumneavoastră!

Cu straturile sale de biscuiți îmbibați în cafea și lichior, cremă gourmet și topping de cacao, va încânta papilele gustative chiar și ale celor mai pretențioși gurmanzi.

Urmați acest ghid pentru a realiza acest desert rapid și ușor de preparat.

Ingrediente pentru 4 persoane

– 120 g de mascarpone
– 5 ouă
– 80 g de zahăr
– 500 g de bulion
– 250 ml de cafea tare (temperatura 30°C)
– 2 linguri de cacao amară

Etapele de preparare

1. Separați albușurile și gălbenușurile celor 5 ouă. Se bat gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă mascarpone și se amestecă bine.
2. Bateți albușurile până devin tari și încorporați-le ușor în amestecul anterior.
3. Înmuiați rapid budoarele în cafeaua rece și așezați-le în strat pe fundul unui vas de copt.
4. Acoperiți stratul de budoar înmuiat cu amestecul de mascarpone și repetați operațiunea a doua oară (strat de budoar înmuiat, strat de cremă de mascarpone).
5. Se presară tiramisu cu cacao amară și se lasă deoparte la frigider pentru cel puțin 3 ore înainte de servire.

Acum nu vă rămâne decât să vă bucurați!

Și iată o variantă de tiramisu pe care să o încercați și voi:

Originile unei rețete de tiramisu

Tiramisu este un desert italian foarte popular care constă în straturi de biscuiți, cremă de mascarpone și cafea. Rețeta își are cel mai probabil originea în anii 1970, în Veneția. Se spune că desertul a fost creat de un bucătar italian care a vrut să creeze o rețetă unică și apetisantă folosind ingrediente locale. Deși rețeta este originară din Veneția, aceasta s-a răspândit rapid în nordul Italiei și mai târziu în întreaga lume.

Numele „tiramisu” este un cuvânt italian care înseamnă „trage-mă pe dreapta”. Numele se referă la metoda tradițională de preparare, care presupune tragerea amestecului cremos peste biscuiți pentru a crea straturile distincte.

Astăzi, tiramisu este considerat unul dintre cele mai populare și mai îndrăgite deserturi din lume. Există multe versiuni moderne diferite ale acestui desert, dar rețeta originală este considerată în continuare cea mai bună.

 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.