Início » ȘTIRI » Faceți un tort de marmură delicios pe care copiii îl iubesc cu rețeta noastră rapidă și ușoară!

Faceți un tort de marmură delicios pe care copiii îl iubesc cu rețeta noastră rapidă și ușoară!

Tortul de marmură este un desert gustos și ușor de făcut.

Conteúdo

Textura sa ușoară, pufoasă și gustul dulce și delicios o fac o rețetă ideală pentru ocazii speciale sau pentru un desert simplu și răsfățant. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru 4 persoane

250 g de făină
1 pachet de praf de copt
2 ouă
2 lingurițe de zahăr
150 g unt moale
30 cl lapte integral
1 linguriță de extract de vanilie
3 linguri de cacao amară

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Daniel (@cathspastry)

Etapele de pregătire

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Amestecați făina și drojdia într-un bol. Adăugați ouăle, zahărul și untul moale și amestecați.
3. Adăugați treptat laptele integral în amestec până când obțineți un aluat omogen.
4. Împărțiți aluatul în două părți egale, adăugați cacao amară într-o parte și extractul de vanilie în cealaltă.
5. Turnați aluatul alternativ într-o formă de tort unsă cu unt și presărată cu făină și coaceți pentru aproximativ 40 de minute.
6. După ce este coaptă, scoateți prăjitura din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar de sârmă înainte de a o servi.

Originile rețetei de tort marmorat

Tortul marmorat este o rețetă foarte veche, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Se crede că a fost inventată de un bucătar francez care a avut ideea de a adăuga cacao la o parte din aluatul de prăjitură pentru a crea un desert delicios, umed și în același timp crocant. Rezultatul este o prăjitură cu straturi mixte, sau prăjitură „marmorată”, care a devenit foarte populară în ultimele decenii.

Tortul marmorat este apreciat pentru aroma sa bogată și unică și pentru textura sa contrastantă. De asemenea, este foarte ușor de preparat și de personalizat în funcție de gusturile individuale. Este foarte popular în Franța, dar și în restul lumii.

Astăzi, tortul marmorat este un desert indispensabil care este apreciat de tineri și bătrâni deopotrivă. Se consumă cu orice ocazie și poate fi mâncat simplu sau cu frișcă sau fructe proaspete.

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.