Femeia independentă Descoperă-ți puterea și fericirea de Daniela Irimia

Viata trimite catre tine un munte de semnale
15 iunie 2020
Cum sa dezvolti adevarata incredere in tine
21 iunie 2020
Femeia independenta de Daniela Irimia, recenzie carte, cartea saptamanaii OANABI

Libertatea se numără pentru mulți dintre noi printre valorile fundamentale și am experimentat pe propria piele în ultima perioadă ce înseamnă lipsa ei. Independența la rândul său își are originile în libertate și reprezintă un ideal pe care majoritatea ne dorim să îl atingem.

Cartea Danielei, Femeia independentă după cum ne indică și titlul, și după cum, autoarea însăși ne anunță încă de la început, este o carte adresată femeilor care vor să transforme acest ideal în realitate, care încearcă să se redescopere, să aibă o relație mai bună cu ele și cu cei din jurul lor și să conștientizeze care sunt valorile după care se ghidează.

Sursa foto: Facebook Daniela Irimia

Am citit această carte cu agenda lângă mine deoarece este plină de exerciții care ajută la descoperirea anumitor aspecte cărora nu le dăm importanță de obicei, unul dintre ele fiind reprezentat de „credințele limitative”. Da, da, chiar ele. Probabil că ați mai auzit această alăturare de cuvinte, dar la ce se referă de fapt? Ei bine, se referă la acele convingeri pe care fiecare dintre noi le are, pe care le-am dobândit de la părinți, prieteni, societate etc. și care nu au în spate un fundament real, dar pe care, de cele mai multe ori, le perpetuăm, dându-le la rândul nostru mai departe.

În cartea Danielei veți găsi multe astfel de exemple, dar veți afla și cum le puteți transforma în credințe pozitive, care să vină în ajutorul vostru pe termen lung. Desigur, schimbarea convingerilor limitative nu va veni peste noapte, este nevoie de perseverență și uneori chiar de ajutor specializat pentru a le conștientiza în primul rând și apoi pentru a începe procesul de schimbare. În carte veți găsi un exercițiu special dedicat acestei activități care este un foarte bun punct de pornire în descoperirea și transformarea lor.

Pe lângă partea de credințe limitative, cu ajutorul cărții „Femeia independentă”, am reușit să fac un exercițiu de mindfulness în care accentul era pus pe momentul prezent. În general, nu pot face astfel de exerciții pentru că mintea mea e în alertă mereu și nu prea ia pauze (poate doar în somn și atunci când citesc 😅), motiv pentru care îmi este foarte greu să stau nemișcată și să mă concentrez pe propriile reacții.

Ei bine, acesta a fost primul exercițiu de mindfulness pe care l-am putut duce la bun sfârșit și pentru care nu a fost deloc dificil să fiu atentă la modul în care se simțea corpul meu. Cred că o mare influență a avut-o și faptul că îi cunosc vocea Danielei din filmulețele pe care le face pentru comunitatea sa, dar și de pe canalul ei de youtube, pe care îl puteți vizita aici.

Sursa foto: Facebook Daniela Irimia

Astfel că, mi-a fost ușor să îmi imaginez cum ea mă ghida, mintea mea reușind să se relaxeze și să observe.  În același timp, de atunci, am văzut o îmbunătățire generală în ceea ce privește atenția pe care o acord diverselor lucruri pe care le fac și încerc să îmi ancorez gândurile în prezent tot mai mult.

Un alt subiect important dezvoltat de Daniela în cartea sa, este acela al comunicării asertive. „Asertivitatea este caracteristica unei persoane de a-și exprima cu ușurință punctul de vedere și interesele, fără anxietate și fără a nega părerile sau ideile celorlalți.” (Irimia, p. 110). Așadar, asertivitatea reprezintă un mod de comunicare în care ne exprimăm opinia, fără a o prezenta ca general valabilă și fără a intra în conflict cu cei care au o părere diferită de a noastră. Veți descoperi în capitolul șase de ce comunicarea asertivă este o metodă eficientă și cum că puteți folosi de ea.

Pe lângă toate acestea, prin intermediul cărții, o putem cunoaște pe Daniela Irimia omul. În carte, Daniela ne împărtășește experiențe personale și profesionale, arătându-ne astfel că ea însăși a trecut printr-un proces transformațional și că nimic nu s-a întâmplat dintr-o dată, ci de-a lungul timpului și cu un efort susținut din partea ei.

În final, aș vrea să vă las cu un citat din cartea Danielei, un citat care ne prezintă premisa de la care pornește dezvoltarea personală și anume iubirea de sine:

Un om are nevoie de iubire, să ofere și să primească. Primul pas este iubirea de sine. Sănătatea și dezvoltarea psihologică depind de iubirea esenței sinelui. Învață să te iubești, gândește pozitiv despre tine, conștientizează-ți și acceptă-ți calitățile morale și fizice. Apoi oferă iubire către tot ce te înconjoară. Iubirea de sine precede stima de sine! Fără iubire, omul nu este om. Ne naștem din iubire, trăim cu iubire și facem totul pentru a avea parte de ea.

Irimia, p. 79

Vă invit și pe voi să citiți cartea Danielei, iar dacă ați făcut acest lucru deja, ne puteți spune în comentarii cum a fost experiența voastră, ce ați descoperit despre voi în urma parcurgerii exercițiilor.

P.S.: De asemenea, Daniela a lansat un curs, „Dezvoltă-ți asertivitatea și comunică cu impact”, o continuare perfectă pentru cartea sa. Puteți beneficia de o reducere de 50 de lei la achiziționarea acestuia dacă veți folosi codul OANABI. Toate detaliile legate de curs le găsiți chiar aici, pe site-ul Danielei:

https://femeiaindependenta.ro/dezvoltarea-asertivitatii-comunicare-cu-impact/?fbclid=IwAR0gCla61KkqhFptqeXmH6eLtDOeYvmGta8cMos-U3rxw00qtKp9UTyMJaE.

Recenzie carte de Alina Vladoi

Iti place ? Distribuie acest articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box