Início » ȘTIRI » Florile acestor plante domină grădina în februarie. Ghioceii nu sunt singurele vedete!

Florile acestor plante domină grădina în februarie. Ghioceii nu sunt singurele vedete!

Aflați cum să vă înfrumusețați grădina cu flori colorate și variate în luna februarie. Sfaturi practice pentru a crea o grădină plină de viață și a vă bucura de frumusețea ei pe tot parcursul anotimpurilor.

Conteúdo

Iarna a făcut loc căldurii primăverii și este momentul perfect pentru a începe grădinăritul.

Februarie este momentul perfect pentru a cultiva o varietate de flori și pentru a crea o grădină vibrantă.

Fie că sunteți începător sau grădinar experimentat, acest articol vă va oferi sfaturi practice despre cum să finalizați cu succes proiectul de grădinărit și să vă bucurați de o grădină frumoasă în februarie.

Prezentarea florilor din februarie

Februarie este un sezon frumos pentru grădinari și iubitorii de flori. Natura se trezește încet-încet și există multe varietăți de flori pe care le puteți admira.

Ghiocelul de zăpadă este vedeta grădinii de iarnă, dar există și alte flori de care vă puteți bucura în grădină în această lună.

Pentru o grădină variată și colorată, este indicat să plantați flori care să reziste la intemperii și să crească rapid.

Floarea de perete este o floare izbitoare care se deschide bine la soare. Ele pot fi albe, roz sau roșii și sunt foarte parfumate.

Pentru a profita la maximum de spectacol, pot fi plantate panseluțe, helebrei și ciclamen. Aceste plante sunt longevive și vor aduce un plus de originalitate în grădină.

În plus, nu putem vorbi despre luna februarie fără să menționăm faimosul narcisă. Această floare bulboasă are un parfum dulce și o culoare galbenă frumoasă care luminează grădina. Se potrivește foarte bine cu narcisele și lalelele, pentru un efect mai izbutit.

Februarie este, așadar, un moment bun pentru a admira noile flori care încep să apară. Important este să găsiți echilibrul potrivit între florile care sunt prezente pe tot parcursul anului și cele care apar doar în acest sezon.

Bulgărele de zăpadă: vedeta grădinii de iarnă

Cuibul de zăpadă este una dintre cele mai cunoscute flori de iarnă. Cu culorile sale strălucitoare și durabilitatea remarcabilă, această plantă este considerată de mult timp o vedetă în grădină.

Este ușor de îngrijit, tolerează temperaturile de îngheț și este longevivă. Poate fi găsită în culorile alb și roz, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru a da grădinii dvs. un aer primăvăratic în mijlocul iernii.

De asemenea, atrage păsările și insectele polenizatoare, ceea ce poate fi foarte interesant pentru grădinarul de casă.

 

Ghiocelul de zăpadă este foarte popular, deoarece este relativ ușor de cultivat. Necesită puțină întreținere și poate fi cultivat în aproape orice tip de sol. În climatele mai calde, poate chiar să înflorească pe tot parcursul anului.

Puteți planta bulgărele de zăpadă în toamnă și va crește până la începutul primăverii. Prin urmare, ghioceii de zăpadă sunt o opțiune excelentă pentru a vă bucura de grădină în timpul sezonului de iarnă.

Alte flori de care să vă bucurați în grădină în luna februarie

În luna februarie, natura încă ne rezervă surprize și există multe plante care pot fi folosite pentru a ne bucura de grădină. Pe lângă ghioceii de zăpadă, pot fi folosite și alte flori, cum ar fi ciclamenul, narcisa, lalelele și narcisele.

Dar și arbuști care se vor lumina cu culorile lor vii și vor oferi un frumos spectacol colorat:

  • Forsythia
  • Lemnul câinelui sau cotinus
  • Viburnums sau bulgări de zăpadă
  • Migdalii în floare

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Caro (@spacitron)

Fiecare dintre acești arbuști sau flori va aduce o notă diferită grădinii și vă va permite să vă bucurați de culorile variate și de varietatea pe care le oferă natura.

Nu ezitați să amestecați florile cu ierburi aromatice, cum ar fi rozmarinul, salvia, cimbrul sau oregano.

În cele din urmă, pentru o grădină variată și colorată, luați în considerare plantarea de bulbi care necesită puțină întreținere și care vor arăta minunat mai târziu în cursul anului.
Sfaturi pentru o grădină variată și colorată

Pentru a obține o grădină variată și colorată în luna februarie, grădinarii ar trebui să aleagă flori care înfloresc devreme și care rezistă bine la sezonul de iarnă. Unele plante cresc mai bine în climatele mai calde, dar altele sunt suficient de rezistente pentru a supraviețui frigului iernii.

Bulgărele de zăpadă este cea mai populară plantă de iarnă, dar există și alte opțiuni pentru a adăuga caracter grădinii dumneavoastră.

Panseluțele, primulele și anemonele sunt flori ideale pentru grădină în februarie. Aceste soiuri sunt rezistente și înfloresc devreme. Ele adaugă o notă de vivacitate spațiului dvs. exterior, chiar dacă vremea este încă rece.

Lalelele, crinii de vale și scillele sunt, de asemenea, plante perfecte pentru acest sezon. Acestea încep să înflorească la începutul primăverii, de la sfârșitul lunii februarie.

Arbuști precum forsythia, pilaful de nisip, lemnul câinesc și tufele de trandafiri sunt, de asemenea, foarte interesante de plantat.

Aceștia pot fi plantați în mijlocul florilor anuale pentru a profita de frunzișul veșnic verde care se dezvoltă pe tot parcursul anului. În acest fel, veți avea o grădină variată, care vă va înfrumuseța exteriorul chiar și iarna.

Cu puțină cunoaștere și pregătire, puteți crea cu ușurință o grădină vibrantă în februarie, cu o varietate de flori. Alegeți cu atenție soiurile potrivite pentru climatul dumneavoastră, aplicați sfaturi pentru a proteja plantele în timpul frigului și bucurați-vă de culorile și aromele grădinii dumneavoastră.

Cu un efort consistent și o întreținere corectă, puteți avea o grădină frumoasă și colorată pe tot parcursul anului.


 

 

Dalia Tomulescu
Scris de : Dalia Tomulescu
Mă numesc Dalia și sunt redactor pentru oanabi.com. Am început să scriu despre subiecte de divertisment în urmă cu mai bine de cinci ani. Consider că este o modalitate excelentă de a împărtăși pasiunea mea pentru cultura populară și divertisment cu oameni din întreaga lume. Îmi place să creez articole despre filme, emisiuni TV, cărți, jocuri video și cântece. Întotdeauna încerc să fiu original și creativ în articolele mele pentru a oferi ceva nou și interesant cititorilor mei.