Găsește-ți curajul în momentele dificile

sejur in sighisoara 2020
La drum prin România – Partea I – Vacanță în Sighișoara
27 iulie 2020
ce este succesul, succesul nu e ceea ce crezi
Succesul nu este ceea ce ai fost învățat să crezi că este
10 august 2020
curajul in perioadele grele, cum itii gasesti curajul

Când mi-am imaginat că voi scrie acest articol, mi l-am imaginat cu titlul “A doua cea mai grea zi din viața mea”, dar mi-am dat seama că nu ți-aș aduce nici un serviciu ție dacă nu aș trage niște învățăminte din această experiență pe care să le împărtășesc cu tine.

Ziua de 5 iulie 2020 va rămâne în istoria poveștii mele de viață, pentru că este ziua în care soțul meu a primit o nouă șansă la viață, pentru că a fost groaznic să aud o voce spunându-mi că a avut loc un accident cu bicicletă și că partea cu plămânii “nu arată bine”, dar și pentru că deodată m-am simțit neputincioasă. A fost dureros să nu îl văd, să știu prea puțin pentru prea multe zile, a fost trist să îmi las o parte din suflet la bunici ca să vin acasă și să găsesc casa goală. Atât de goală și de tăcută, încât fiecare clipă acolo era un chin, care nu știam când se va termina.

Am plâns mult, am dat vina pe mine pentru tot ce se putea sau nu, am uitat să mai dorm sau să mai mănânc, până când am realizat că el are nevoie de mine altfel.

Mi-am dat seama că doar găsind curaj să trec prin această perioadă, vom putea fi amândoi bine. Așa că am început să fac lucruri care speram că mă vor ajuta să mă simt puternică: am avut zile în care m-am rugat mult, altele în care m-am afundat în muncă, altele în care mi-am imaginat cum va arăta viitorul nostru după ce el se va întoarce acasă, zile în care mi-am luat sprijin de la prieteni și de la familie și zile în care eu am decis că trebuie să fiu puternică și să rezolv diverse lucruri de care, de obicei, se ocupa el.

Nu a fost ușor, dar mi-am dat seama că suntem norocoși, pentru că putea fi mai rău. Mi-am găsit puterea în cuvintele lui prin care mă făcea mereu să cred mai mult în mine. Va trece și perioada asta, cu toate greutățile și învățămintele ce le-am luat din ea. Suntem recunoscători nu pentru că s-a întâmplat, ci pentru că din ea ne ridicăm mai puternici, mai încrezători, mai înțelepți și mai bogați spiritual.

 • Am realizat că nu suntem singuri și că cei care ne iubesc și pe care îi iubim ne sunt alături, mai ales în momentele grele.
 • Am învățat că e în regulă să cerem ajutorul fără să ne simțim mai puțin, demni de milă sau complexați în vreun fel.
 • Am învățat că acolo unde este iubire, iubirea va crește și se va multiplica cu fiecare cărămidă pe care o zidim plini de durere.
 • Nu există drum drept în viață, care să ne ducă la destinație, ci mereu există curbe mai mici sau mai mari, ocolișuri sau bifurcații care ne vor pune puterea și credința la încercare.
 • Fiecare dintre noi vine cu un scop pe acest Pământ și acesta se arată mai clar în perioadele dificile.
 • Încercările care vin în viața noastră sunt, de multe ori, moduri prin care Îngerul Păzitor (Spiritul/Ghidul nostru interior sau cum dorești tu să îl numești) încearcă ne lumineze calea și să ne facă mai puternici pentru oportunitățile și provocările care vor veni.
 • Am învățat să fim mai conștienți de cine suntem, ce avem și de faptul că este mult mai important și benefic să ne bucurăm de momentul prezent, în loc de a petrece mult timp gândindu-ne la viitor.
 • Am realizat încă o dată că dacă îți creezi prea multe așteptări în mintea ta, nu faci decât să îți provoci singur dezamăgire și frustrare.

Încă trecem prin multă durere, printr-o recuperare greoaie care ne seacă de energie, printr-un dor sfâșietor de o buburuză care ne luminează viața, dar suntem întregi și suntem împreună, asta e tot ceea ce contează.

citat curaj, gaseste curajul, cum iti gasesti curajul in momentele dificile, oanabi curaj,
sursa foto: freepik.com

În toate aceste stări și conștientizări din ultima perioadă, mi-am dat seama că, deși ajută enorm și oamenii dragi din viața noastră, puterea de a merge mai departe stă în noi înșine. Ne-am luat putere din interior ca să vedem și lucrurile benefice (“the silver lining”) din toată povestea asta care ne-a sfâșiat și crede-mă, că nu a fost ușor.

 • În primul rând, pentru că te gândești că ție nu ți se va întâmpla niciodată, pentru că ești precaut, duci o viață decentă, nu e loc de drame în viața ta…P.S. Data viitoare când gândești așa, spală-te pe față și repoziționează-te, căci nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul.
 • În al doilea rând, pentru că primul gând după ce ți se întâmplă vine cu întrebarea: “De ce mie?”🙁 De parcă eu sau tu sau orișicine ar trebui să fie “omiși” din “lista cu lecții pentru viață”. Am avut o zi sau două mentalitatea și atitudinea aceasta, dar apoi ne-am recalibrat. 
 • Cred că fiecare persoană trece prin momente grele și definitorii în viață, așa că în loc să îți iei în serios rolul de victimă, mai bine încearcă să vezi ce poți învăța din experiența aceasta și ce soluții există, ca pe viitor să îți fie mai bine.


Te avertizez că nu e ușor să îți schimbi percepția și gândurile de la “de ce eu?” la acceptarea situației și apoi conștientizarea lecțiilor care vin la pachet cu ceea ce trăiești în acel moment, însă merită să scapi de gândirea de victimă.

Gândul puternic pe care l-am avut odată ce m-am liniștit e că totul a venit la momentul “potrivit”: când amândoi eram cumva pregătiți pentru niște schimbări în viața noastră, în care munceam mult prea multe ore, uitând de noi.

Te-ai gândit vreodată că lucrurile grele care vin în viața noastră, vin atunci când noi nu suntem bine în interior? Când nu ne facem timp pentru noi înșine, când alergăm după “fericirea din viitor” (acele obiective majore pentru care lucrezi până la extenuare) pe care nu reușim să o mai prindem din urmă? Sau când uităm să ne ascultăm corpul și spiritul, și ne ascultăm doar mintea care spune “trebuie”, “ai deadline până în luna X”, “când vei avea și X, poți să te liniștești și să te bucuri”?

Suflet drag, acest articol nu este o pagină dintr-un jurnal. Ți-am spus povestea mea, în speranța că te va ajuta pe tine (sau o persoană pe care o cunoști și căreia îi poți trimite acest articol), să conștientizezi cât de important este să ai grijă de tine, în primul rând, și abia apoi să lucrezi la îndeplinirea acelor visuri. Fiecare dintre noi le avem și este bine să luptăm pentru ele, dar nu cu prețul sănătății noastre. Găsește-ți puterea interioară și curajul de a trece peste perioadele dificile și nu uita, că nu ești singur.💜

Astăzi închei cu acest mesaj: “Atunci când simți că nu mai poți, ia o pauză și lasă intuiția să te ghideze. Ești puternic, ești curajos și meriți ca visurile să ți se îndeplinească, dar mai întâi, Fii bine tu cu tine!”

Iti place ? Distribuie acest articol:

2 Comments

 1. Daniela spune:

  Te îmbrățișez și te felicit pentru atitudinea și conștientizarile tale ♥️🤗 Și eu cred ca, oricât de urâtă este o experiență de viață, ea nu apare „degeaba”…

  • OANABI spune:

   Daniela, multumesc din suf;et! TGe imbratisez cu drag :* Sa va bucurati de vacanta si de tot ceea ce sunteti si aveti :* 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box