Interviu cu inspirație (1) Laurențiu Mihai

Inspirația de Luni (7)
21 ianuarie 2019
Eșecul este prietenul meu
24 ianuarie 2019

Dragii mei, îmi doresc ca acest blog să vă fie loc de inspirație, de motivație, de reflecție, de a vă cunoaște pe voi mai bine, dar în același timp, de a cunoaște lucruri și oameni noi, care să vă ajute în dezvoltarea voastră. De aceea, în următoarea perioadă voi publica interviuri cu oameni care pe mine mă inspiră prin ceea ce fac și care sper să vă inspire și pe voi.?

Primul invitat pe blogul meu este Laurențiu Mihai, care este blogger, speaker, trainer, antreprenor și investitor. Puteți afla aici mai multe lucruri despre el. Pe mine mă inspiră, atât prin articolele publicate pe blogul laurentiumihai.ro (blog de educație financiară și investiții), cât și prin articolele de pe 1cartepesaptamana.ro (blog pentru pasionații de citit).

Întrebarea nr. 1: Care au fost motivele care te-au determinat să nu te angajezi după terminarea studiilor, ci să pornești pe calea antreprenoriatului și a investițiilor?

Am crescut într-o familie în care mi s-a transmis acest lucru de mic. Tata a trecut de la angajat la antreprenor încă de când eram eu mic și mereu mi-am dorit ca și eu să fac la fel. Am lucrat pentru el pe timpul verii, când eram mai mic și am privit munca ca pe un lucru care trebuie făcut pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Am muncit, am învățat, iar în facultate, alături de doi prieteni am lansat agenția The Pharmacy. De atunci și până acum sunt aproape șapte ani în care am învățat și aplicat. Nu o consider muncă, pentru că merg cu drag la birou și fac totul cu mare pasiune.

Întrebarea nr. 2: Care sunt câteva dintre cele mai mari provocări pe care a trebuit să le depășești pentru a ajunge unde ești astăzi?

Am fost nevoit să îmi depășesc orice limită. Nu știam să comunic așa mult și nici să fac vânzări. Am învățat să conduc o echipă, am învățat să comunic cu potențialii clienți și am învățat să lucrez mai bine în presiune. Ca în orice afacere, greu a fost la început (primii doi ani) în care lucrurile nu au mers conform planurilor și a trebuit să ne reinventam din toate punctele de vedere. Important este că am fost perseverenți și am ajuns acolo unde nu credeam de la bun început.

Întrebarea nr. 3: Care sunt cinci lecții pe care ar trebui să le învățăm la școală pentru a avea succes?

La școală este mai greu cu învățatul pentru a avea succes. Aici trebuie să se schimbe lucrurile, însă este mult până atunci. Cele cinci lecții pe care le-aș recomanda tuturor sunt:

 1. Ai o idee, nu ezita și implementeaz-o. Nu ai ce pierde!
 2. Fii perseverent. Nu vei atinge cerul din prima. Este nevoie de timp.
 3. Banii trebuie reinvestiți. Trebuie să reinvestești în afacerea ta, dacă vrei să ajungă cât mai mare.
 4. Educația este cheia. Nu te opri din citit și învățat.
 5. Fă-ți prieteni și nu cunoștințe. Prietenii vor fi acolo, lângă tine, indiferent ce se va întâmpla.

Întrebarea nr. 4: Care consideri că sunt cele mai mari și cel mai des întâlnite frici ale oamenilor, pentru care aleg să rămână simpli angajați?

Multe motive sunt la mjloc, ca să răspund la această întrebare. Eu cred că lipsa curajului e primul motiv. Este nevoie de o doză foarte mare de curaj pentru a face asta. Nu este ușor. Perseverența este al doilea motiv. Nu sunt perseverenți atunci când vor să facă ceva. Trebuie să fii perseverent, pentru că lucrurile nu se întâmplă peste noapte.

Întrebarea nr. 5: Pe o scară de la 1 la 10, cât de important crezi că este să citești cărți de business și dezvoltare personală și să te documentezi pentru a avea succes într-o afacere sau în investiții?

Eu asta am făcut încă din facultate, înainte să mă apuc de treabă. Poți extrage multe idei interesante și oferă o încredere că se poate, chiar și în România. Aș spune 9, pentru că sunt mulți care au afaceri și nu au citit cărți.

Întrebarea nr. 6: Poate un investitor începător să facă singur investiții la Bursă? Cum ar trebui să procedeze?

Aici deja intrăm în a doua pasiune pe care o am- cea de educație financiară despre care scriu constant pe propriul blog laurentiumihai.ro

Da, poate să facă investiții, dar trebuie să învețe înainte. Nu poți avea profit în investiții dacă nu citești, nu te documentezi, nu ești atent la știri și nu riști. Procesul este unul destul de lung, însă eu le recomand tuturor să își aloce măcar șase luni de educație înainte să investească. Să citească cât mai mult blogurile de specialitate, să meargă la cursuri și să testeze o perioadă cât mai lungă investiții cu ajutorul unui cont demo la Bursă. Pe aceste conturi demo poți investi bani virtuali ca să înveți strategiile și procesele.

Întrebarea nr. 7: Știu că lucrezi la o aplicație de buget personal, care se va lansa anul acesta. Ne poți spune mai multe despre ea?

Aplicația se numește wolfbudget.ro și este o aplicație care te ajută să-ți administrezi mai bine propriile finanțe. Acum se află pe ultima sută de metri și sperăm să o lansăm cât de curând. Este sub forma unui buget personal în care trebuie să-ți previzionezi cheltuielile și veniturile, iar ulterior să treci tot ce ai realizat. La final te ajută să tragi concluzii utile despre modul tău de gestionare a finanțelor și poți să iei decizii utile pentru viitor.

Întrebarea nr. 8: Ce i-ai spune unui antreprenor aflat la început de drum?

Să aibă răbdare, să ofere 101% și să nu se demoralizeze la prima mică problemă.

Întrebarea nr. 9: Consideri că o afacere de network marketing îți poate aduce venituri pasive, astfel încât să devii independent financiar?

Nu sunt adeptul acestor tipuri de afaceri, pentru că nu am cunoscut oameni care să câștige efectiv. Poate nu i-am întâlnit pe cei care trebuie. Eu consider că aceste tipuri de afaceri sunt doar pentru cei care le inițiază și mai puțin pentru cei care ajung ulterior să se implice. Sper să mă înșel și să aud exemple foarte bune de oameni în România care să câștige bani din aceste afaceri.

Întrebarea nr. 10: Spune-mi trei lucruri pe care le-ai învățat de când ești antreprenor și trei lucruri pentru care ești recunoscător.

Trei lucruri pe care le-am învățat de când sunt antreprenor:

 • Să comunic mai bine cu colegii și cu clienții;
 • Să identific rapid rezolvarea unei probleme, pentru că tu ești responsabilul cel mai mare atunci când ești antreprenor;
 • Să faci lucruri bine și repede. De multe ori, trebuie să gândești rapid atunci când iei o decizie, pentru că timpul este limitat.

Sunt recunoscător părinților mei pentru tot ce m-au învățat încă de când eram mic, prietenilor care mă susțin și alături de care petrec cel mai mult timp și persoanelor cu care am interacționat și care m-au ajutat să ajung unde sunt acum.

Mulțumesc Laurențiu pentru acest interviu inspirațional!

Dacă v-a placut interviul, nu ezitați să dați like și share.??

Iti place ? Distribuie acest articol:

3 Comments

 1. Diana spune:

  Foarte interesant! Felicitari pentru acest interviu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Iti place ? Distribuie acest articol

Creeaza-ti viata la care visezi!

Descarca ghidul gratuit "Cum sa iti setezi obiective cu sens pentru 2021".
Holler Box